Ecclestone: Φθηνά εισιτήρια; Βεβαίως, αρκεί να παίρνουν λιγότερα οι ομάδες

Σχετικά άρθρα

Monisha Kaltenborn

Η Mercedes κυριαρχεί στο φετινό πρωτάθλημα Formula 1 και παρόλο που σχεδόν τα μισά στοιχεία του power unit θα μπορούν να αλλάξουν πριν το πρωτάθλημα του 2015, οι Ferrari και Renault πιστεύουν πως αυτό δεν είναι αρκετό. Η Sauber διανύει φέτος την χειρότερη χρονιά στην ιστορία της και σύμφωνα με την Monisha Kaltenborn, αυτό οφείλεται στον Ιταλικό κινητήρα.

Βλέποντας την φετινή χρονιά, μπορεί κανείς να καταλάβει ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές στους κινητήρες.

Μετά τις δηλώσεις του Toto Wolff, ότι η Mercedes είναι πρόθυμη να δεχτεί την άρση του “παγώματος” των κινητήρων, ο Αυστριακός θέτει τώρα το θέμα του κόστους. Όχι φυσικά για την ίδια τη Mercedes, η οποία όπως και να ‘χει ξόδεψε τεράστια ποσά φέτος, αλλά για τις μικρότερες ομάδες, οι οποίες θα αναγκαστούν να αγοράσουν ακριβότερα τον εξελιγμένο κινητήρα.

Θα κοστίσουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ποιος θα πληρώσει, αν όχι οι πελάτες μας.

Toto Wolff

Είναι λογικό πως ο Αυστριακός δεν θέλει η Mercedes να χάσει το προβάδισμα που έχει, οπότε αλλάζει τις δηλώσεις του ή τις μεταποιεί με έξυπνο τρόπο για το συμφέρον της ομάδας του. Η Monisha Kaltenborn δεν δέχεται πως η περαιτέρω εξέλιξη επιφέρει αναγκαστικά και αύξηση του κόστους των power unit.

Υποστηρίζουμε την εξέλιξη των κινητήρων με ορισμένες παραμέτρους, αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως πως θα πρέπει να πληρώσουμε εμείς το κόστος (της εξέλιξης).

Bernie Ecclestone

Με τα λεγόμενα του υπευθύνου του αγωνιστικού τμήματος της Mercedes τα έβαλε και ο Bernie Ecclestone, μετά που ο Wolff είπε πως πρέπει να πέσουν οι τιμές των εισιτηρίων για να γεμίσουν κλασικές πίστες όπως αυτές της Monza και του Hockenheim. Ο Ecclestone αντιδρώντας απάντησε:

Σας είπε πως; Να του πείτε να μειώσει αυτά που ζητάνε για να αγωνιστούν και μετά θα μειώσουμε και (εμείς) την αμοιβή μας. Αυτό είναι το πρόβλημα. Μαζεύουμε χρήματα για τις ομάδες, αυτές παίρνουν το 70% από τα έσοδα των θεατών.

ΠηγήAutoSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...