Περαιτέρω τιμωρία του Vergne ζητά η Force India

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Singapore - Qualifying

Στον αγώνα της Σιγκαπούρης, ο Jean-Eric Vergne δέχθηκε δυο ποινές 5 δευτερολέπτων, από τις οποίες εξέτισε την πρώτη στο pit-stop, ενώ η δεύτερη προστέθηκε στο συνολικό του χρόνο. Όμως, έπειτα από ένσταση της Force India, το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα, αφού η Ινδική ομάδα υποστηρίζει πως βίντεο από τον αγώνα φανερώνει πως δεν εκτελέστηκε ολόκληρη η ποινή. Συγκεκριμένα, ο Otmar Szafnauer δήλωσε:

Ο κανόνας λέει ότι δεν μπορείς να ξεκινήσεις τις εργασίες στο αυτοκίνητο, από τη στιγμή που θα σταματήσει, μέχρι να παρέλθουν πέντε δευτερόλεπτα, και πιστεύουμε ότι, επανεξετάζοντας κάποια βίντεο, η Toro Rosso άρχισε να αφαιρεί τους τροχούς σε περίπου 4,4 δευτερόλεπτα.

Έτσι, στην πραγματικότητα δεν εξέτισε την ποινή και ζητάμε από την FIA να επανεξετάσει το συμβάν υπό το φως των νέων στοιχείων.

Για την ώρα δεν έχει γνωστό αν θα υπάρξει περαιτέρω τιμωρία της ομάδας, του οδηγού ή και των δυο. Αυτό όμως που διέρρευσε από πηγές του έγκυρου Autosport, είναι πως η FIA σκοπεύει να ζητήσει από τις ομάδες να υποβάλουν πλάνα από τα pit-stop, από κάμερες που θα έχουν τοποθετηθεί πάνω από το pit-box, ξεκινώντας από τη Suzuka κιόλας. Περισσότερες αλλαγές πάνω στο θέμα ετοιμάζονται για το 2015, με την ομοσπονδία να θέλει να παρακολουθεί ζωντανά, δεδομένα από τους τροχούς και τις αναρτήσεις, ώστε να μην υπάρχουν παραβάσεις.

[Photo Copyrights: Getty Images]

ΠηγήSkySports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr