Επίσημο: Ο Vettel αποχωρεί από τη Red Bull

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Japan - Practice

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Sebastian Vettel θα φύγει από τη σκέπη της Red Bull. Μέσω ανακοίνωσης, η ομάδα έκανε γνωστό πως ο Γερμανός θα αφήσει το Milton Kaynes στο τέλος της χρονιάς και τη θέση του στη μεγάλη ομάδα θα πάρει ο νεαρός Ρώσος Daniil Kvyat. Ο Vettel δεν αποκάλυψε για την ώρα τα μελλοντικά του σχέδια, όμως, ο Christian Horner φωτογράφισε τη Ferrari ως τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του τετράκις Πρωταθλητή.

Νομίζω πως υπήρξε το δέλεαρ μιας άλλης ομάδας, με έντονο χρώμα, και είναι ένα σημείο στη ζωή του και την καριέρα του, που αισθάνθηκε ότι το timing είναι σωστό γι ‘αυτόν.

Εμείς προφανώς σεβαστήκαμε την απόφαση αυτή και αντί να κρατήσουμε έναν οδηγό παρά τη θέλησή του, αν η καρδιά κάποιου δεν ανήκει εδώ, είναι καλύτερα να θυμηθούμε τις καλές στιγμές και να κοιτάξουμε προς τα εμπρός. Νομίζω ότι απλά ήθελε μια νέα πρόκληση.

Γνωρίζοντας το Seb τόσο καλά όσο εγώ, μπορούσες να δεις στη γλώσσα του σώματός του ότι είχε αποσπαστεί η προσοχή του. Ήρθε να με δει χθες το βράδυ και με ενημέρωσε για το τι σκεφτόταν και ποια είναι η θέση του και από εκεί αναλάβαμε δράση.

Ο Fernando είναι ένα θαυμάσιος οδηγός, αλλά η φιλοσοφία μας ήταν πάντα ήταν να υποστηρίξουμε τους νέους, με τον Sebastian, τον Daniel Ricciardo και τώρα τον Daniil Kvyat. Φαντάζει σαν ένα πραγματικά συναρπαστικό ταλέντο, με προοπτικές, οπότε ακολουθούμε τη φιλοσοφία μας και είμαι σίγουρος ότι πρόκειται να είναι ένα αστέρι του μέλλοντος.

Πλέον, ο δρόμος ανοίγει για την αποχώρηση του Fernando Alonso από το Maranelo, με πιθανότερο -αν όχι μοναδικό- προορισμό τη McLaren-Honda.

[Photo Copyrights: Getty Images]
[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]
Sebastian Vettel has advised us that he will be leaving Infiniti Red Bull Racing at the end of the 2014 season.

We want to warmly thank Sebastian for the incredible role he has played at Infiniti Red Bull Racing for the last six years.

As we wish Sebastian well in the next stage of his career, we also look to the future with excitement, as the vacancy makes way for the next generation of Red Bull racers.

The Red Bull Junior Programme has developed some proven talents in recent times, including Sebastian Vettel and Daniel Ricciardo, who has excelled in the RB10 and become a three-time Formula One race winner in his first season with the team.

We’re pleased to announce that Daniel will be joined in the team for 2015 by another rising star from the Junior Programme, Daniil Kvyat.
[/learn_more]

ΠηγήESPNF1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα