Στην ελληνική αγορά το νέο Qashqai ξεκινά από τις €19.310 (€17.150 με απόσυρση και ειδική προσφορά) στην έκδοση 1.2DiG-T 4×2 Energy με τα 115 άλογα, με αυτή της δοκιμής να είναι η Accenta Connect, που ξεκινάει από €22.460 (€20.300 με απόσυρση και ειδική προσφορά). Ακολούθως για τον 1.500αρη diesel 1.5 dCi κινητήρα με 110 άλογα η αρχική τιμή είναι στα €22.340 (€19.710 με απόσυρση και ειδική προσφορά) καθώς και με τον 1.600αρη diesel 1.6 dCi απόδοσης 130 ίππων με αρχική τιμή τις €24.740 (€22.110 με απόσυρση και ειδική προσφορά). Για τον τιμοκατάλογο και των επτά πακέτα εξοπλισμού: Energy, Acenta, Acenta Con, Acenta Premium, Techna, Techna HCI και Techna Leather) μπορείς να τις βρεις εδώ.

Εκεί που διαπρέπει είναι στο εξοπλισμό καθώς εξοπλίζεται με το Nissan Safety Shield, που αποτελείται από ένα πακέτο λειτουργιών και περιλαμβάνει:

  • Σύστημα αποφυγής μετωπικής σύγκρουσης (Front Collision Avoidance)
  • Υποστήριξη προσοχής του οδηγού (Driver Attention Support)
  • Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition)
  • Προειδοποίηση Απότομης Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning)
  • Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning)
  • Σύστημα Ανίχνευσης Κινούμενων Εμποδίων (Moving Object Detection)
  • Υποβοήθηση Υψηλής Δέσμης Προβολέων (High Beam Assist)
  • Σύστημα Έλεγχου Πλαισίου (Chassis Control)
  • Έξυπνο Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης (Intelligent Park Assist)

ενώ στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις με το μηχανικό κιβώτιο διαθέτει ενεργή γρίλια, η οποία κλείνει σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 30 χλμ/ώρα.

Test_Drive_Nissan_Qashqai_DiGT_54

Το Nissan Connect κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του με το συγκεκριμένο μοντέλο και είναι εφοδιασμένο με οθόνη αφής επτά ιντσών. Έχει εξελιχθεί για να προσφέρει πλήρη συνδεσιμότητα με smartphones ενώ στο μέλλον, οι επιβάτες θα έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από εφαρμογές που καλύπτουν μουσική, κοινωνική δικτύωση, ψυχαγωγία και ταξίδια. Ακόμα, το σύστημα περιλαμβάνει bluetooth audio streaming, καθώς και υποδοχές Aux-in και USB, εκτός του ραδιοφώνου DAB.

Test_Drive_Nissan_Qashqai_DiGT_50

Εκτός από την κύρια οθόνη του Nissan Connect, ο οδηγός μπορεί να βλέπει και μια πλειάδα πληροφοριών και λειτουργιών που σχετίζονται με το ταξίδι του αλλά και το αυτοκίνητο. Με λογισμικό που μπορεί να απεικονίζει το νέο αυτοκίνητο σε διαφορετικά χρώματα, το σύστημα παρέχει συμβουλές και πληροφορίες όπως μέσης και πραγματικής ταχύτητας, οικονομίας καυσίμου, δορυφορικής πλοήγησης, περιεχομένου μουσικών δεδομένων, αναγνώρισης οδικών σημάτων, πίεσης των ελαστικών, αλλά και κατανομής της ροπής (στις τετρακίνητες εκδόσεις) Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να προσαρμόσει την αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης, τον φωτισμό, την ευαισθησία στο αυτόματο άνοιγμα των προβολέων, των υαλοκαθαριστήρων, το κεντρικό κλείδωμα, αλλά και το περιεχόμενο του υπολογιστή ταξιδίου.