Νέες μπαταρίες φορτίζουν 70% μέσα σε 2 λεπτά έχοντας διάρκεια ζωής 20 ετών

Σχετικά άρθρα

battery
Μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο NTU (Nanyang Technological University) έχουν αναπτύξει νέες μπαταρίες οι οποίες μπορούν να φορτίσουν στο 70% μέσα σε 2 λεπτά και έχουν διάρκεια ζωής έως και 20 χρόνια, 10 φορές μεγαλύτερη από τη διάρκεια των μπαταριών ιόντων-λιθίου.

Οι νέες αυτές μπαταρίες χρησιμοποιούν νανοσωλήνες διοξειδίου του τιτανίου, οι οποίοι είναι φθηνοί και αρκετά εύκολο να κατασκευαστούν. Το υλικό παρασκευής τους βρίσκεται στο χώμα και επιπλέον χρησιμοποιείται για προσθετικά τροφίμων και για την απορρόφηση της UV ακτινοβολίας στα αντηλιακά. Μετατρέποντας λοιπόν το διοξείδιο του τιτανίου από το σφαιρικό σχήμα που έχει σε νανοσωλήνες επιτρέπει την επιτάχυνση των χημικών διεργασιών. Η τεχνολογία αυτή προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως 10.000 κύκλους φόρτισης.

Αυτή η νέα επαναστατική τεχνολογία στις μπαταρίες θα οδηγήσει σε εξελίξεις σε μία ευρεία γκάμα εφαρμογών όπως, στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στα smartphones, στα laptop, στα tablets και όπου η διάρκεια επαναφόρτισης και διάρκειας μίας μπαταρίας αποτελεί «πρόβλημα» για τον καταναλωτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σημερινές μπαταρίες έχουν ένα κύκλο ζωής 500 περίπου επαναφορτίσεων, το οποίο μεταφράζεται σε 2-3 χρόνια, και η διάρκεια φόρτισης διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Οι νέες μπαταρίες μπορεί να είναι έτοιμες για κυκλοφορία στην αγορά μέχρι το 2016. Σύμφωνα με υπολογισμού η αγορά των μπαταριών λιθίου θα έχει αξία 23,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε 2 χρόνια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr