Αν χρειαστεί, η Pirelli θα αλλάξει τις επιλογές της για τη Βραζιλία

Σχετικά άρθρα

Paul-Hembery_3034064

Οι Fernando Alonso και Felipe Massa πρόσφατα κατέκριναν τις επιλογές γομών της Pirelli για το Grand Prix στο Interlagos. Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο Βραζιλιάνος πιλότος της Williams, που χαρακτήρισε την επιλογή πολύ επικίνδυνη, τονίζοντας παράλληλα πως η συγκεκριμένη πίστα δεν ήταν ποτέ για μέση και σκληρή γόμα. Τώρα, έρχεται να αντικρούσει τα λεγόμενα του Massa ο Paul Hembery, Διευθυντής Αγωνιστικού Τμήματος της Pirelli, δηλώνοντας:

Αυτό είναι λίγο περίεργο, καθώς έχουμε αγωνιστεί εκεί, στο παρελθόν, με τα σκληρά ελαστικά. Τα δεδομένα δείχνουν, όπως έχουν κάνει τα τελευταία τρία χρόνια, πως πρόκειται για μία από τις πιο επιθετικές πίστες που έχουμε στο πρόγραμμα, με ορατό τον κίνδυνο για blistering (σ.σ. δημιουργούνται φουσκάλες στην επιφάνεια του ελαστικού).

Γνωρίζουμε πως το μαλακό ελαστικό, σε συνδυασμό με ακραία φορτία, έχει την τάση για blistering, έτσι ελήφθη η απόφαση να πάμε στη Βραζιλία με το σκληρότερο ελαστικό.

Όμως, ο παραδοσιακά άστατος καιρός στο Interlagos, αλλά και η νέα άσφαλτος που στρώθηκε εκεί, είναι πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα στους πιλότους, σε συνδυασμό πάντα με τη σκληρή γόμα. Έτσι, ο Hembery δεν αποκλείει την αλλαγή των γομών που θα χρησιμοποιηθούν, αν υπάρξει βέβαια ομοφωνία μεταξύ των ομάδων.

Υπάρχει ένας παράγοντας που θα πρέπει να επαληθεύσουμε ξανά και πρόκειται για την επιφάνεια του οδοστρώματος, δεδομένου ότι έχει πλέον ολοκληρωθεί η πλήρης ασφαλτόστρωση της πίστας. Αυτό, θα το ελέγξουμε ξανά. Έχουμε μια συνάντηση με την Ομάδα Εργασίας Ελαστικών (Tyre Working Group), όπου βρίσκονται όλοι οι εμπειρογνώμονες ελαστικών από όλες τις ομάδες και θα το συζητήσουμε μαζί τους.

Εάν υπάρχει ομοφωνία, τότε μπορούμε να επανεξετάσουμε τις επιλογές μας, οπότε είμαστε ανοιχτοί σε αλλαγές. Αλλά αυτές πρέπει να βασίζονται σε γεγονότα, δεδομένα και στοιχεία, κι όχι σε ένα τυχαίο σχόλιο.

[Photo Copyrights: Pirelli]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα