Hakkinen: Μόνο με μικρό θαύμα η McLaren-Honda θα είναι στην κορυφή από το 2015

Σχετικά άρθρα

Mika Hakkinen

Οδεύοντας προς το τέλος τής φετινής σεζόν, είναι λογικό να έχουμε ήδη αρχίσει ν’ ασχολούμαστε με το 2015. Τι μας έχει οδηγήσει σ’ αυτό; Η απόλυτη κυριαρχία τής Mercedes και φυσικά η αντικατάσταση του Fernando Alonso από τον Sebastian Vettel, με τον Ισπανό να καταλήγει όπως όλα δείχνουν στη McLaren, για την οποία το 2015 αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα, έχοντας και πάλι τη Honda στο πλευρό της.

Ως πρώην οδηγός τής McLaren και μάλιστα δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής με αυτή, ο Mika Hakkinen έχει κάθε λόγο να θέλει να δει την πρώην του ομάδα ξανά στην κορυφή. Οι οπαδοί τής βρετανικής ομάδας ελπίζουν ότι αυτό θα συμβεί με τη Honda, όμως ο 46χρονος πιστεύει πως είναι πολύ δύσκολο να γίνει τη νέα σεζόν.

Υπό την ηγεσία τού Ron Dennis, η ανάπτυξη της McLaren θα είναι και πάλι προς τη σωστή κατεύθυνση. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου στη Formula 1, έχω δουλέψει με πολλούς κατασκευαστές κινητήρων. Μετά από κάποια αλλαγή, ποτέ δεν ήμασταν ικανοποιημένοι την πρώτη χρονιά.

Βάσει τής δικιάς μου εμπειρίας, θα είναι ένα μικρό θαύμα αν η Honda επιστρέψει κατευθείαν στην κορυφή, παρόλο που έχουν τεράστια εμπειρία στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ως Φινλανδός, ο Hakkinen έχει μιλήσει αρκετές φορές για τον Kimi Raikkonen. Από τη νέα σεζόν, ο “Iceman” δε θα έχει δίπλα του τον Ferni, όμως ο Hakkinen θεωρεί ότι αυτό δε θα επηρεάσει τον Πρωταθλητή τού 2007.

Αν ένας οδηγός είναι σε μια κατάσταση όπως είναι ο Kimi φέτος, τότε αυτό αντανακλά την έλλειψη ρυθμού. Αυτό συνεχίζει να συμβαίνει. Κατά τη γνώμη μου, η παραίτηση τού Alonso από τη Ferrari δε θα είναι ούτε θετική ούτε αρνητική για τον Kimi. Τα προβλήματα τού Kimi δε θα λυθούν από την αποχώρηση τού Alonso.

ΠηγήMy Hermes

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr