Το επόμενο Audi A8 θα προσφέρεται ως πλήρως αυτόνομο όχημα

Σχετικά άρθρα

Audi A8 2016 test mule spy photos (4)

H Audi επιβεβαίωσε πως η επόμενη γενιά του A8 θα προσφέρεται και ως ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο. Οι φήμες υπήρχαν εδώ και καιρό με τον Stefan Moser, επικεφαλή Προϊόντων και Τεχνολογίας Επικοινωνιών της Audi, να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως η Audi σχεδιάζει να γίνει η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου που θα εισαγάγει ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο στην αγορά, με το σύστημα “να είναι πάντα καλύτερο από τους ανθρώπους, μιας και δεν θα παίρνει τηλέφωνο, δεν θα κοιτά όμορφες γυναίκες και δεν θα αποσπάται η προσοχή του“.

Το αυτόνομο σύστημα του A8 θα διαθέτει κάμερες, λέιζερ και επιπλέον αισθητήρες, δανειζόμενο αρκετά από την τεχνολογία του RS7 piloted driving concept. Το νέο A8 θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2016, θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία το 2017 και σχεδιαστικά θα αντλεί στοιχεία από το A9 Concept που θα παρουσιάσει τον επόμενο μήνα στο Los Angeles η Audi.

Το νέο A8 θα έχει παρόμοιες διαστάσεις με τη τωρινή γενιά και αναμένεται να ζυγίζει λιγότερο μιας και θα κατασκευαστεί πάνω σε μια νέα πλατφόρμα από αλουμίνιο, σύνθετα υλικά και χάλυβα υψηλής αντοχής. Θα διαθέτει το αναβαθμισμένο Audi Drive Select, καθώς και το torque vectoring σύστημα.

Οι επιλογές για τα μηχανικά σύνολα παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, αλλά θα περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες ένα twin-turbo 4.0-λίτρων V8 με 460 ίππους και ένα W12 6.3-λίτρων με 565 ίππους. Θα υπάρχουν μάλλον και τρεις πετρελαιοκινητήρες με την ισχύ τους να κυμαίνεται από 272 ίππους έως και 500 ίππους, με όλους τους παραπάνω κινητήρες να συνδυάζονται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και ένα ελαφρύ σύστημα τετρακίνησης quattro. Στην αγορά αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο 2016.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...

Το Audi R8 είναι επισήμως νεκρό

Από τον Οκτώβριο του 2022, η Audi έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση της παραγωγής του R8, παρουσιάζοντας -τότε- τη V10 GT RWD έκδοση του, ενώ...