H GM κέρδισε και την έφεση από τη μήνυση της Spyker εναντίον της

Σχετικά άρθρα

Victor Muller

Λίγο περισσότερο από έναν χρόνο πριν, το ομοσπονδιακό δικαστήριο των Η.Π.Α απέρριψε την μήνυση της Spyker εναντίον της General Motors, από την οποία ζητούσε 3 δις δολάρια επειδή την θεώρησε υπεύθυνη για τη πτώχευση της Saab. Τότε η Spyker ισχυριζόταν πως η GM έκανε κάποιες “παράνομες ενέργειες” μη εγκρίνοντας την εξαγορά της Saab από τους Κινέζους της Youngman, που είχε ως αποτέλεσμα η Saab να κηρύξει πτώχευση.

Η GM είχε χαρακτηρίσει ως αβάσιμες τις κατηγορίες που της προσάπτει η Spyker, αξιολογώντας την καταγγελία ως ανυπόστατη, με το δικαστήριο να συμφωνεί με την GM, υποστηρίζοντας πως η GM είχε το συμβατικό δικαίωμα να εγκρίνει ή να απορρίψει την προτεινόμενη συναλλαγή. Έτσι αποδέχτηκε την αίτηση της GM στέλνοντας την υπόθεση στο αρχείο.

Η Spyker είχε ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, αλλά το δικαστήριο τη περασμένη Παρασκευή, για ακόμη μια φορά τάχθηκε υπέρ της GM. Η Saab πλέον ανήκει στην NEVS, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...

Στο σφυρί μια υπερσπάνια Spyker C8 Laviolette LM85 του 2009

Μπορεί η Spyker να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και να έχει πτωχεύσει, παρά την τελευταία προσπάθεια των Ρώσων, αλλά τουλάχιστον έχει βγάλει μερικά...