Ο Ricciardo θέλει τις μικρές ομάδες στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Russia - Practice

Με 2 λιγότερες ομάδες θα διεξαχθεί το Grand Prix στο Austin, αφού τα οικονομικά προβλήματα για τις Caterham και Marussia είναι πολύ σοβαρά, και μάλιστα το μέλλον είναι αβέβαιο γι’ αυτές. Δεν είναι λίγες οι ομάδες που στο παρελθόν δεν είχαν αντέξει τα προβλήματα και αποχώρησαν, με πρόσφατο παράδειγμα τη Hispania Racing Team ή HRT.

Για λογαριασμό τής μικρής ισπανικής ομάδας είχε οδηγήσει για πρώτη φορά ο Daniel Ricciardo, πίσω στο 2011, από τον 9ο αγώνα και μετά (μέχρι εκείνο το σημείο ήταν δοκιμαστής στην Toro Rosso), και ο οδηγός τής Red Bull πια πιστεύει πως στο άθλημα θα πρέπει να υπάρχουν όσο περισσότερες συμμετοχές γίνεται, ακόμα κι αν πρόκειται για μικρές ομάδες.

Σίγουρα οι 6 μήνες μου με την HRT δεν ήταν επιτυχημένοι όσον αφορά τ’ αποτελέσματα. Αλλά, για ‘μένα ήταν σίγουρα καλό ώστε να εδραιωθώ στη Formula 1. Ήταν σίγουρα ένα καλό σκαλοπάτι· σου επιτρέπει να μάθεις πράγματα. Είναι στο προσκήνιο τής Formula 1, αλλά όχι τόσο πολύ αν τρέχεις στο πίσω μέρος.

Απλά για τους αριθμούς, θέλουμε πάντα να βλέπουμε περισσότερα μονοθέσια στο grid. Θυμάμαι όταν ήμουν στη Formula Renault το 2008 και είχαμε 40 συμμετοχές. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπεις ένα γεμάτο grid, ακόμα κι αν κάποιοι είναι πιο αργοί από τους άλλους. Είναι ένα εξαιρετικό θέαμα.

Έτσι, από αυτή την πλευρά και από την πλευρά τής ανάπτυξης τού οδηγού, χρειαζόμαστε περισσότερα μονοθέσια και περισσότερες ομάδες. Θα ήταν ντροπή αν (η Marussia και η Caterham) ήταν μια μόνιμη απώλεια.

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr