Από το pit lane θα ξεκινήσει τελικά τον αγώνα ο Vettel

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of USA - Practice

Αυτό που τελικά φοβόταν ο Sebastian Vettel επιβεβαιώθηκε: οι μηχανικοί τού Γερμανού αναγκάστηκαν να ξεσφραγίσουν το 6ο power unit, κάτι που σύμφωνα με τους κανονισμούς δίνει βαριά ποινή εκκίνησης από το pit lane. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να μη δούμε τον 27χρονο στις κατατακτήριες, διότι, αν πάρει μέρος, θα είναι μόνο για να κάνει δοκιμές πάνω στο μονοθέσιό του. Η FIA αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Το 6ο εξ ολοκλήρου power unit έχει χρησιμοποιηθεί από το μονοθέσιο 1. Αυτό γίνεται κατά παράβαση τού άρθρου 28.4 των κανονισμών τής FIA για τη Formula 1. Η απαίτηση να ξεκινήσει από το pit lane επιβάλλεται σύμφωνα με τον κανονισμό 28.4 c). Η ομάδα γνωστοποίησε σε τεχνικό εκπρόσωπο την αλλαγή των στοιχείων τού power unit τη Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου και ώρα 17:41.

Ποινή δέχθηκε και ο Max Verstappen που αντικατέστησε τον Jean-Eric Vergne στο FP1, μιας και ο Ολλανδός κινήθηκε με 99.3 χλμ/ώρα στο pit lane, όταν το όριο είναι 80 χλμ/ώρα, κατά παράβαση τού άρθρου 30.12, κάτι που μεταφράζεται σε πρόστιμο 1000 ευρώ.

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull Racing]

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr