Η νίκη επί τού Raikkonen δίνει χαρά στον Alonso

Σχετικά άρθρα

GP BRASILE F1/2014

Για τρίτο συνεχόμενο Grand Prix, ο Fernando Alonso παίρνει τους 8 βαθμούς τής 6ης θέσης, φυσικά τερματίζοντας μπροστά από τον Kimi Raikkonen. Αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί από το ξεκίνημα της σεζόν, αν εξαιρέσουμε το Spa, εκεί όπου ο “Iceman” έδειξε τη λατρεία του για τη βελγική πίστα.

Στη Βραζιλία, οι δυο τους ακολούθησαν διαφορετική στρατηγική: ο Raikkonen πραγματοποίησε δύο αλλαγές ελαστικών, σε αντίθεση με τον Alonso, ο οποίος μπήκε 3 φορές στα pits. Στο τελευταίο κομμάτι τού αγώνα, ο Ισπανός κατάφερε να περάσει τον Φινλανδό και να βρεθεί στην 6η θέση.

Παρόλο που ο Ferni έχει τερματίσει πολλές φορές μπροστά από τον 35χρονο, δηλώνει χαρούμενος από τον χθεσινό αγώνα, ίσως γιατί κατάφερε αυτή τη φορά να το κάνει με διαφορετική στρατηγική και με προσπέρασμα, αλλά και μέσα από προβλήματα που αντιμετώπισε από την Παρασκευή.

Είμαι πολύ χαρούμενος και καθόλου απογοητευμένος. Το να τερματίζω μπροστά του είναι πάντα μια ικανοποίηση και, αυτό το Σαββατοκύριακο, κατάφερα να είμαι μπροστά σε αγώνα και κατατακτήριες, παρά τις δυσκολίες με τα προβλήματα στο μονοθέσιο. Ήταν σίγουρα μια καλή εμπειρία, αλλά είχα ακόμα ένα pit stop, έτσι έπρεπε να βρω 21 δευτερόλεπτα, όμως τα φρέσκα ελαστικά μού έδωσαν πλεονέκτημα στην τελευταία μάχη. Το πιο σημαντικό δεν ήταν η μάχη με τον ίδιο, αλλά η μάχη με την άλλη ομάδα (εννοεί τη Williams) και πήραμε κάποιους καλούς βαθμούς, και αυτά είναι τα καλύτερα νέα.

Ο αγώνας ήταν όπως υποψιαζόμασταν: ξεκινήσαμε από την 8η θέση και τερματίσαμε στην 6η, με κάποια βοήθεια από τους Ricciardo και Bottas. Σε γενικές γραμμές, το Σαββατοκύριακο ήταν όπως στο Austin, όπου ξεκίνησα 7ος κι εδώ 8ος, και τερματίσαμε στην ίδια θέση. Είχαμε κάποιο graining, αλλά ήταν το ίδιο για όλους και σταματήσαμε έναν γύρο μετά από τους άλλους· αυτό ήταν το πιο δύσκολο, τα υπόλοιπα ήταν απλά.

GP BRASILE F1/2014

Όσον αφορά το μέλλον του, ο “El Nano” ζητά από τους οπαδούς τού αθλήματος να κάνουν κι άλλη υπομονή, καθώς επισημαίνει ότι μάλλον θα χρειαστεί να ολοκληρωθεί η σεζόν για να έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Μέχρι την Αυστραλία έχουμε πολλούς μήνες, αλλά κάτι θα κάνω μέχρι τότε (αστειευόμενος). Δε νομίζω ότι θα έχουμε κάτι πριν από το Abu Dhabi. Είμαστε ακόμα στη μέση τού πρωταθλήματος με τόσο πολλά πράγματα να κάνουμε όσον αφορά τους βαθμούς, έτσι αυτό είναι η βασική προτεραιότητα.

Στο ατελείωτο παιχνίδι των φημών, η ισπανική AS ισχυρίζεται ότι το συμβόλαιο που το έχει προσφέρει η McLaren είναι το ακριβότερο στην ιστορία τής Formula 1, κάτι φυσικά που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από κανέναν, έστω κι αν είναι αλήθεια.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...