Η Peugeot εξετάζει το άνοιγμα ενός κέντρου R&D στο Μαρόκο

Σχετικά άρθρα

Peugeot-208-Badge

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η PSA-Peugeot Citroen εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα ίδρυσης ενός κέντρου έρευνας και εξέλιξης στο Μαρόκο, σε μία προσπάθεια αύξησης του μεριδίου αγοράς του group σε φτωχότερες χώρες. Το κέντρο, θα ανοίξει σε συνεργασία με την συμβουλευτική φίρμα Altran και θα δημιουργήσει περίπου 1.500 νέες θέσεις εργασίας. Ενδέχεται δε, το κέντρο R&D να ακολουθήσει και μία μονάδα συναρμολόγησης τα επόμενα χρόνια, αν και αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Αν τελικά προχωρήσει το σχέδιο, το κέντρο στο Μαρόκο θα ειδικεύεται στο computer-assisted design. Η ίδια η Peugeot δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε έχει διαψεύσει τις φήμες ενώ αναλυτές λένε πως η επένδυση στο Μαρόκο είναι ένα σημαντικό βήμα για την Γαλλική εταιρία που προσπαθεί να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα και πως θα προσφέρει μία συμβολική νίκη στην Β. Αφρική. Φυσικά, αν η κίνηση αυτή επιφέρει μείωση του δυναμικού της εταιρίας στη Γαλλία, τότε είναι δεδομένο πως το πλάνο θα φέρει αντιδράσεις από τα συνδικάτα και δυσαρέσκεια από την κυβέρνηση.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...