Ecclestone: Αν δεν απολυθώ, θα φύγω από τη F1 όταν πεθάνω!

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Brazil - Race

Ο Bernie Ecclestone μας έχει απασχολήσει αρκετά τον τελευταίο καιρό, με τις διάφορες δηλώσεις του και τις νέες ιδέες του για τη Formula 1, η οποία διανύει περίοδο κρίσης. Έχοντας πατήσει τα 84, φέτος πέρασε μια από τις δυσκολότερες χρονιές του σε προσωπικό επίπεδο, αφού οι δικαστικές μάχες ήταν πολλές, καταφέρνοντας εν τέλη να τις κερδίσει και να μην καταδικαστεί για δωροδοκία. Έτσι, μεταξύ σοβαρού και αστείου, σε ερώτηση που του έγινε για το πότε θα αποσυρθεί από τη F1, ο Bernie απάντησε με το δικό του, ξεχωριστό τρόπο.

Πότε θα τα παρατήσω; Σίγουρα, η φετινή είναι μια φοβερή χρονιά, μια από τις χειρότερες της ζωής μου, αλλά, όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν και τίποτα δεν έχει αλλάξει, παραμένω στη θέση μου.

Ο μόνος τρόπος για να τελειώσει η δουλειά μου στη Formula 1, εκτός αν κάποιος με την απαραίτητη εξουσία διατάξει κάτι τέτοιο, είναι όταν θα με μεταφέρουν στο φέρετρό μου. Και τότε θα πρέπει να βεβαιωθούν πως το καπάκι θα είναι καλά καρφωμένο!

Πάντοτε διεύθυνα την επιχείρηση με τον τρόπο που πίστευα πως πρέπει να οργανωθεί. Και αυτό έχει, ως επί το πλείστον, δουλέψει. Το αμέσως επόμενο λεπτό που δεν θα μπορώ να το κάνω αυτό, θα τα παρατήσω.

Οι επικεφαλής των ομάδων κατασκευαστών δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη στον Bernie, παρόλο που κατά καιρούς τον πιέζουν ασφυκτικά για το δικό τους όφελος, όπως για παράδειγμα με την εισαγωγή των νέων turbo κινητήρων. Ο Βρετανός έχει δηλώσει στο παρελθόν πως οι δημοκρατίες δεν δουλεύουν με το σωστό τρόπο και πως ο ίδιος προτιμά άλλους τρόπους διαχείρισης, περισσότερο συγκεντρωτικούς, κάτι που δεν του επιτρέπει να λύσει τα τωρινά προβλήματα. Πάντως, δεν δείχνει διατεθειμένος να ηττηθεί.

(Η F1) Είναι η ζωή μου. Είναι το πάθος μου και με απορροφά. Και, όπως έχω πει αρκετά συχνά, δεν μου αρέσει να χάνω και τις περισσότερες φορές βγαίνω νικητής.

Συχνά έχω βρεθεί εντελώς μόνος μου, χωρίς κανέναν παρά μόνο τον εαυτό μου για να στραφώ. Μερικές φορές έχω κάνει λάθη, αλλά τις περισσότερες σωστά. Και η F1, καθώς και οι χιλιάδες των ανθρώπων σε αυτή, αλλά και τα πολλά εκατομμύρια οπαδών σε όλο τον κόσμο, είναι οι δικαιούχοι των κόπων αυτών.

Το πρωτάθλημα τελειώνει σε μια εβδομάδα, τα προβλήματα που απασχολούν τους τελευταίους μήνες παραμένουν, η FIA -που είναι η μόνη με τη δύναμη να πάρει αποφάσεις- κρατά στάση αναμονής και πλέον, ο Bernie δείχνει πως θέλει να αναλάβει δράση.

[Photo Copyrights: Getty Images]

Πηγήgulfnews

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα