Ecclestone: Η Formula 1 δεν χρειάζεται τη νέα γενιά

Σχετικά άρθρα

Bernie Ecclestone

Σε μια αρκετά περίεργη δήλωση προχώρησε ο Bernie Ecclestone. Ο αειθαλής Βρετανός φαίνεται πως κουράστηκε από τις συζητήσεις για το άνοιγμα του σπορ στα social και τις νεότερες ηλικίες, τονίζοντας πως η Formula 1 δεν χρειάζεται νέους οπαδούς.

Δεν με ενδιαφέρει το tweeting, το Facebook και ό,τι είναι αυτή η ανοησία. Προσπάθησα να μάθω, αλλά σε κάθε περίπτωση είμαι πολύ ντεμοντέ. Δεν μπορούσα να δω κάποια αξία σε αυτό. Και δεν ξέρω τι θέλει πραγματικά η λεγόμενη “νέα γενιά” του σήμερα. Τι είναι αυτό;

Αν έχετε μια μάρκα που θέλετε να βγει μπροστά από μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους, μπορώ να το κάνω εύκολα για εσάς στην τηλεόραση. Τώρα, μου λέτε πως έχω ανάγκη να βρεθεί ένα κανάλι για να μπορεί αυτό το 15χρονο να παρακολουθήσει Formula 1, επειδή κάποιος θέλει να βάλει ένα νέο εμπορικό σήμα μπροστά τους; Δεν πρόκειται να ενδιαφερθούν για αυτό στο παραμικρό.

Τα νέα παιδιά θα δουν το σήμα της Rolex, αλλά πρόκειται αυτά να αγοράσουν ένα; Δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Ή ο άλλος μας χορηγός, η UBS. Αυτά τα παιδιά δεν νοιάζονται για τον τραπεζικό τομέα. Δεν έχουν αρκετά χρήματα για να τα βάλουν στις καταραμένες τράπεζες ούτως ή άλλως. Αυτό πιστεύω. Δεν ξέρω γιατί οι άνθρωποι θέλουν να εμπλακούν με τη λεγόμενη “νέα γενιά”. Γιατί θέλουν να το κάνουν αυτό; Είναι για να τα πουλήσουν κάτι; Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά δεν έχουν καθόλου χρήματα.

Θα προτιμούσα να αγγίξω τον 70χρονο με αφθονία μετρητών. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος να προσπαθούμε να αγγίξουμε αυτά τα παιδιά, διότι δεν θα αγοράσουν κανένα από τα προϊόντα εδώ (στη F1) και αν οι έμποροι έχουν ως στόχο αυτό το κοινό, τότε ίσως θα πρέπει να διαφημίζονται στη Disney.

Πιστεύω πως ο Bernie ξέρει πολύ καλά πως πρέπει να απευθυνθεί στη σημερινή νέα γενιά, που θα αποτελέσει τους αυριανούς 60χρονους, που τους ενδιαφέρει το ποτό, τα ακριβά ρολόγια και αυτοκίνητα ή ο τραπεζικός τομέας. Απλά, δεν θέλει να αλλάξει το μοντέλο με την τηλεόραση και κυρίως να προσφέρει τσάμπα προϊόν σε διάφορους τρίτους.

102514-motor-marussia caterham

Πάντως, ο Βρετανός έκανε άλλη μια αμφιλεγόμενη δήλωση. Στην προσπάθειά του να τονίσει πως το σπορ δεν χρειάζεται τις μικρές ομάδες, χαρακτήρισε καημένο τον Oscar Pistorius, τον Παραολυμπιονίκη που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της φίλης του.

Σε κανέναν δεν θα λείψουν αυτές οι δύο ομάδες (MarussiaCaterham), επειδή δεν βρίσκονταν στο μπροστά μέρος του grid. Ακούστηκε το όνομά τους εξαιτίας των προβλημάτων τους. Αν θες να σε αναγνωρίζουν, πρέπει να κάνεις κάτι.

Αυτός ο καημένος τύπος στη Νότια Αφρική (Oscar Pistorius), για παράδειγμα, πήρε περισσότερο ενδιαφέρον λόγω του τι συνέβη πρόσφατα, από όταν κέρδισε τα χρυσά μετάλλια. Κέρδισε τα μετάλλια και μετά κανείς δεν τον σκεφτόταν.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

[Photo Copyrights: LAT Photographic]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...