Το πρώτο Batmobile πουλήθηκε για 137.000 δολάρια

Σχετικά άρθρα

1963±Batmobile±13

Το πρώτο Batmobile που κατασκευάστηκε ποτέ, δημοπρατήθηκε χθες από το απόγευμα στις Η.Π.Α, από τον οίκο Heritage Auctions, με το αυτοκίνητο να πωλείται έναντι 137.000 δολαρίων (€111.500).

Να θυμίσω πως το αυτό δημιουργήθηκε το 1963 και στη πραγματικότητα είναι ένα Oldsmobile 88 του 1956. Η DC Comics έχει δώσει την άδεια της, με τον 23-χρονο τότε Forrest Robinson, να χρησιμοποιεί ως πηγή έμπνευσης τις ταινίες των δεκαετιών του ’40 και του ’50. Το αυτοκίνητο ολοκληρώθηκε δύο χρόνια προτού παρουσιαστεί το πρώτο Batmobile στη τηλεόραση. Φορά έναν V8 5,3-λίτρων κινητήρα, έχοντας μήκος 5.181 mm και πλάτος 2.108 mm. Αρχικά ήταν βαμμένο σε ασημί χρώμα και βάφτηκε μαύρο με κόκκινες λεπτομέρειες για τη διαφημιστική καμπάνια του Batman. Το αυτοκίνητο περιόδευσε για ένα χρόνο στην Αμερική, ως το επίσημο Batmobile, προτού μερικές ρέπλικες του αυτοκινήτου της τηλεοπτικής σειράς, κατασκευαστούν για τον σκοπό αυτό.

Τότε ο Robinson αποφάσισε να το πουλήσει για μόλις 200 δολάρια, επειδή εκείνη τη περίοδο χρειαζόταν απεγνωσμένα τα χρήματα για τη δημιουργία της δικής του επιχείρησης. Σχεδόν 50 χρόνια μετά, κανείς δεν γνώριζε που βρισκόταν το αυτοκίνητο, μέχρι που αυτό βρέθηκε παρατημένο σε μια αποθήκη. Η επισκευή του ολοκληρώθηκε νωρίτερα μέσα στο 2014 και μένει να δούμε πόσα χρήματα θα πιάσει στη δημοπρασία. Για την ιστορία να αναφέρω πως το Batmobile της 1ης τηλεοπτικής σειράς πωλήθηκε για 4,62 εκατ. δολάρια.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...