Η BMW θα αναβιώσει την “Z” σειρά της με τις Z1, Z3 και Z5;

Σχετικά άρθρα

zagato-roadster-1

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, η BMW σκέφτεται να αναβιώσει την “σειρά Z” με αρκετά νέα μοντέλα.

Ήδη έχουμε ακούσει για την Z5 που εξελίσσεται από κοινού με την Toyota αλλά νέες πηγές, αναφέρουν πως η Γερμανική εταιρία ετοιμάζει τόσο ένα entry-level coupe και roadster όσο και την νέα Z3. Όσον αφορά στην τελευταία, αυτή θα τοποθετηθεί απέναντι από τις Porsche Boxster και Cayman και θα κινείται από τρικύλινδρους, τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους κινητήρες. Οι ίδιες πηγές μάλιστα λένε πως θα βασίζεται σε μία ολοκαίνουρια πλατφόρμα που θα μοιραστεί η BMW με την Toyota για το επόμενο GT86…

H Z1 όπως ονομάζεται προς το παρόν το entry-level coupe και roadster από την άλλη, θα βασίζεται στην UKL1 πλατφόρμα, που σημαίνει πως θα είναι μπροστοκίνητη. Κατά τα άλλα, δεν κυκλοφόρησε τίποτε άλλο, εκτός από το ότι θα κινείται από τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες.

Τέλος, η Z5, θα έχει ανθρακονημάτινο chassis και μοντέρνο design με μακρύ καπό. Το δημοσίευμα λέει πως η coupe έκδοση θα είναι ένα κανονικό 2+2 ενώ η cabrio θα διαθέτει υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή. Εδώ, οι κινητήρες που θα φροντίζουν για την κίνηση, θα είναι τετρακύλινδροι και εξακύλινδροι με ιπποδυνάμεις που θα ξεκινούν από τα 270 άλογα και θα καταλήγουν στα 400+ ενώ δεν αποκλείεται και μία υβριδική M έκδοση με 500 ίππους.

Στις σχετικές ειδήσεις, η επόμενη γενιά της Σειράς 7 θα εξοπλίζεται με αρκετά προηγμένα συστήματα. Εκτός από LED και λέιζερ φωτιστικά σώματα, η BMW θα τοποθετήσει στη νέα της ναυρχίδα WiFi hotspot, ασύρματο σύστημα φόρτισης smartphones, προηγμένο ηχοσύστημα Bowers & Wilkins, βελτιωμένο σύστημα iDrive, αναβαθμισμένα πίσω καθίσματα και το σύστημα Advanced Parking Assist Package που θα επιτρέπει στην 7άρα να παρκάρει μόνη της με το πάτημα ενός κουμπιού.

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...