Αρχική Γενικές Κατηγορίες Featured 12+1 παράξενα τιμόνια αυτοκινήτων που έμειναν στην ιστορία

12+1 παράξενα τιμόνια αυτοκινήτων που έμειναν στην ιστορία

47
12+1 παράξενα τιμόνια αυτοκινήτων που έμειναν στην ιστορία

Τιμόνι. Βασικό “συστατικό” κάθε αυτοκινήτου, με αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, στη προσπάθεια τους να διαφέρουν, να προσπαθούν να το επανεφεύρουν, άλλες φορές πετυχημένα και άλλες πάλι όχι. Ας δούμε σήμερα 12+1 παράξενα τιμόνια αυτοκινήτων που έμειναν στην ιστορία.

Aston Martin Lagonda

Aston Martin Lagonda steering wheel

Στην Lagonda η Aston Martin τοποθέτησε μπροστά από τον φουτουριστικό ψηφιακό πίνακα οργάνων ένα εξίσου φουτουριστικό τιμόνι.

Citroen C4

Òÿ e¿

Η Citroen επέλεξε στη πρώτη γενιά του C4 να τοποθετήσει σε αυτό ένα τιμόνι με σταθερό το κεντρικό μέρος του, με την στεφάνη να γυρνά γύρω από αυτό. Σε πολλούς δεν άρεσε η καινοτομία αυτή και έτσι η Γαλλική εταιρία στη 2η γενιά του C4 επέλεξε ένα συμβατικό τιμόνι.

Citroen DS

1957_citroen_ds_19_16_sb

Της Γαλλικής εταιρίας της άρεσε από παλιά να πειραματίζεται με τα τιμόνια και έτσι στο DS της δεκαετίας του 1960, τοποθέτησε αυτό που βλέπεις στη παραπάνω φωτογραφία. Ένα μονοάκτινο τιμόνι.

Citroen Karin

Citroen Karin

Η Citroen στα πρωτότυπα της έκανε τις υπερβάσεις της, και στο πρωτότυπο Karin τοποθέτησε στο κέντρο του τιμονιού ένα κανονικό τηλέφωνο.

Ford Wrist-Twist

Ford-Twist-Steer

Τι είναι καλύτερο από ένα τιμόνι; Μα φυσικά δύο!

Honda EV-STER

SONY DSC

To EV-STER Concept παρουσιάστηκε πριν από 2 χρόνια και ουσιαστικά δεν έχει τιμόνι, αλλά δύο joystick, όπως ακριβώς έχουν οι παιχνιδομηχανές. Θα είναι άραγε έτσι το μέλλον; Θα το δείξει η ιστορία.

Lancia Orca

Lancia Orca

Στο πρωτότυπο Orca η Lancia τοποθέτησε πάνω στο τιμόνι όλα τα κουμπιά ελέγχου του αυτοκινήτου, ενώ πάνω του βρισκόταν ακόμη και τα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού.

Maserati Boomerang

Maserati Boomerang Concept

Την δεκαετία του 1970 η Maserati, που φέτος γιορτάζει τα 100στα της γενέθλια, είχε παρουσιάσει το Boomerang, ένα σφηνοειδές πρωτότυπο, με τους Ιταλούς να τοποθετούν μέσα στο τιμόνι, τον πίνακα οργάνων και τους διακόπτες του αυτοκινήτου. Εντυπωσιακό!

Mazda MX-03

1985_Mazda_MX-03_interior_01

Όταν οι Ιάπωνες παντρεύουν το cockpit ενός μαχητικού αεροσκάφους και το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου, τότε γεννάται το εσωτερικό του πρωτότυπου Mazda MX-03 που παρουσιάστηκε το 1985.

Pontiac 6000 STE

Pontiac 6000 STE steering wheel

Στο τιμόνι του 6000 ST, η Pontiac επέλεξε να τοποθετήσει όλους τους διακόπτες του ηχοσυστήματος.

Spyker C8 Spyder

Spyker C8 Spyder

Αερόσακο; Ποιος τον χρειάζεται…

Subaru XT

Subaru XT

To Subaru XT Coupe ίσως να μην τον θυμάσαι, αλλά το τιμόνι του δεν ξεχνιέται με τίποτα. Το ανάποδο L είναι κάτι που δεν μπορεί να σβηστεί εύκολα από τη μνήμη σου.

Ferrari 458 Italia

ferrari 458 italia

Για το τέλος επέλεξα το τιμόνι της Ferrari 458 Italia, όχι επειδή είναι παράξενο, αλλά επειδή όταν παρουσιάστηκε το 2009, μας άφησε όλους με το στόμα ανοικτό, τόσο με την ομορφιά του, όσο και από το γεγονός πως οι τρελοί Ιταλοί τοποθέτησαν πάνω του, κάθε διακόπτη που είχαμε συνηθίσει να βρίσκουμε πίσω από αυτό. Εκτός από το manettino, το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα, και το κουμπί ρύθμισης των αναρτήσεων, η Ferrari ενσωμάτωσε πάνω του τους διακόπτες των φώτων, των υαλοκαθαριστήρων και των φλας.