10 από τους καλύτερους ήχους αγωνιστικών αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

Mazda 787B

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους λατρεύουμε τα μηχανοκίνητα αθλήματα. Τ’ αγωνιστικά αυτοκίνητα συγκεντρώνουν χαρακτηριστικά που μας συναρπάζουν κι ένα από αυτά είναι ο εκπληκτικός και μοναδικός τους ήχος. Για να απολαύσουμε, λοιπόν, 10 από τις καλύτερες μελωδίες αγωνιστικών αυτοκινήτων, ενώ ξεκαθαρίζω πως η τοποθέτησή τους έγινε με αλφαβητικά και μόνο κριτήρια.

[/nextpage]

[nextpage title=”Audi Quattro S1″ ]

Ένα από τα θρυλικότερα αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει η Audi. Λατρεμένο στην κατηγορία του Group B, με τον χαρακτηριστικό 5κύλινδρο κινητήρα κάτω από το καπό. Ήχος που γίνεται όλο και πιο δυσεύρετος με το πέρασμα των ετών.

[/nextpage]

[nextpage title=”Corvette C7.R” ]

Ένα σύγχρονο αμερικάνικο muscle car το οποίο διαθέτει «καλούδια» για τις πίστες, ειδικότερα για τους αγώνες αντοχής. 8κύλινδρος κινητήρας σε διάταξη «V» και είναι ό,τι ακριβώς περιμένεις ν’ ακούσεις από μία σύγχρονη αγωνιστική «Vette».

[/nextpage]

[nextpage title=”Ferrari 412 T2″ ]

Στην περίπτωση αυτή, ή γράφεις χιλιάδες λέξεις ή αφήνεις το video να μιλήσει. Επιλέγω το δεύτερο, διότι δύσκολα μπορείς να βρεις επίθετα που να μπορούν να χαρακτηρίσουν έναν V12 κινητήρα Formula 1.

[/nextpage]

[nextpage title=”Lexus LFA SP8″ ]

Ο ήχος από τον V10 κινητήρα του Lexus LFA είναι κάτι παραπάνω από γνωστός. Κι όμως, μπορεί να γίνει έστω και λίγο καλύτερος αν δεχθεί αγωνιστικές τροποποιήσεις. Το να βασανίσει τον κόφτη στις 9.500 σ.α.λ., θα μπορούσε να παρομοιαστεί και με ηχητικό «οργασμό».

[/nextpage]

[nextpage title=”Matra MS670″ ]

Αυτοκίνητο που κέρδισε τον 24ωρο αγώνα του Le Mans για τρεις συνεχόμενες χρονιές (1972, 1973 και 1974), αλλά κάτι που του επιτρέπει να μπει στο άρθρο αυτό είναι ο V12 κινητήρας με τον έξοχο ήχο.

[/nextpage]

[nextpage title=”Mazda 787B” ]

Το 787B είναι ένα από τα πιο τρελά racing cars στην ιστορία και σίγουρα γνωστό για τις επιδόσεις του στο Le Mans. Το χαρακτηριστικό του; Wankel κινητήρας με χωρητικότητα 2.61 λίτρων, 4 ρότορες και ήχο που προκαλεί ανατριχίλα!

[/nextpage]

[nextpage title=”McLaren M8F” ]

Ένα αυτοκίνητο στο οποίο υπάρχουν τα «ίχνη» του αείμνηστου Bruce McLaren. Ο κινητήρας προέρχεται από την Chevrolet, είναι V8 και ο ήχος του είναι ένα πραγματικό αριστούργημα.

[/nextpage]

[nextpage title=”Mercedes W25″ ]

Θα σε γυρίσω ακόμα πιο πίσω, στο μακρινό 1934. Είναι η θρυλική W25, το «Ασημί Βέλος» μ’ έναν 8κύλινδρο εν σειρά κομπρεσοράτο κινητήρα. Ιδιαίτερος ήχος, μα σίγουρα ένας από τους καλύτερους στην ιστορία.

[/nextpage]

[nextpage title=”Porsche 917K” ]

Δεν θα ήταν σωστό να μην είχαμε αγωνιστικό της Porsche σ’ ένα τέτοιο άρθρο. Είναι η 917K (ή 917 Kurzheck) με τον επίπεδο 12κύλινδρο κινητήρα. Ως επίπεδος κινητήρας, παράγει διαφορετικό ήχο και νομίζω πως μπορεί να γίνει αντιληπτό από το αφτί σου.

[/nextpage]

[nextpage title=”Saleen S7-R” ]

Μάλλον δεν το περίμενες, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχουμε το S7-R. Ο άλλος είναι φυσικά ο κινητήρας: 7 λίτρα χωρητικότητα, 8 κύλινδροι σε σχήμα «V» και υπογραφή της Ford. Θέλεις κάτι άλλο;

[/nextpage]

Πηγήjalopnik

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...
Autoblog.gr