Και η McLaren-Honda υπέρ της χαλάρωσης των κανονισμών για τα PU

Σχετικά άρθρα

Abu Dhabi day 2

Η ομάδα της McLaren-Honda δεν έχει στο μυαλό της απλά να κατακτήσει κάποια τρόπαια, αλλά να κυριαρχήσει στο πρωτάθλημα της Formula 1. Όμως, το πρώτο τεστ εντός πίστας δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τον Yasuhisa Arai να καθησυχάζει τους φίλους της McLaren, και η πρωταθλήτρια Mercedes απολαμβάνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Παρόλο που μέχρι τώρα η ομάδα κρατούσε μια πιο ουδέτερη στάση στο θέμα της εξέλιξης των κινητήρων, πλέον ο Eric Boullier ξεκαθαρίζει πως τάσσονται υπέρ της άρσης του παγώματος, το οποίο βοηθάει τον ανταγωνισμό μεταξύ των ομάδων.

Το να κάνουμε κάτι που θα αυξήσει βλακωδώς το κόστος, δεν είναι αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε. Αλλά είναι ένας διαγωνισμός και μπορούμε να αλλάξουμε τα αυτοκίνητα όσο θέλουμε.

Εντός των κανονισμών, πιστεύω πως οι κινητήρες πρέπει να παγώνουν όταν έχει δοθεί σε κάθε κατασκευαστή η δυνατότητα να εξελίξει το power unit του. Εάν απαγορεύσεις τον ανταγωνισμό, τότε αυτό πηγαίνει ενάντια στο πνεύμα της Formula 1.

Δηλώσεις που θυμίζουν αυτές του πρώην επικεφαλής της Ferrari, Marco Mattiacci, πριν μερικούς μήνες. Συνεχίζοντας, ο Boullier τόνισε αυτό που λίγο-πολύ γνωρίζει όλος ο κόσμος, δηλαδή πως αν δεν υπάρξει εξέλιξη στους κινητήρες, η Mercedes θα κυριαρχήσει και τα επόμενα χρόνια, χωρίς κάποιος να μπορέσει να την απειλήσει.

Επωφελήθηκαν από το γεγονός ότι έκαναν πολύ καλή δουλειά και επωφελήθηκαν από το γεγονός ότι οι κανονισμοί είναι κλειδωμένοι, με τους κινητήρες παγωμένους. Τα περισσότερα κέρδη ήρθαν από τον κινητήρα και για τα επόμενα ένα-δύο χρόνια (θα είναι μπροστά), μέχρι οι υπόλοιποι να τους φτάσουν σε επίπεδο εξέλιξης.

Από αυτό επωφελούνται και αν μπορούσαμε να ξεπαγώσουμε τους κανονισμούς του κινητήρα, θα βλέπατε να μικραίνει η διαφορά.

[Photo Copyrights: LAT Photographic/McLaren F1]

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr