Οι εκπληκτικοί αναλυτές του AutoBlog.gr προβλέπουν για το 2015

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

istock_000046705118_small-100535660-primary.idge

Μόλις έναν χρόνο πριν αποκαλύψαμε πως το AutoBlog.gr έχει την δική του, ιδιωτική φάρμα αναλυτών στην οποία εκτρέφουμε τους επόμενους Νοστράδαμους της αυτοκίνησης. Τα νέα συγκλόνισαν την ανθρωπότητα αλλά αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά στον σάλο που προκλήθηκε από τις προβλέψεις τους – που σημειωτέον, έχουμε τον τρόπο να γνωρίζουμε πως σε ένα παράλληλο σύμπαν επαληθεύτηκαν στην πλειοψηφία τους! Έναν χρόνο μετά, και με την εμπειρία που συγκεντρώθηκε τους τελευταίους 12 μήνες όσον αφορά στο finetuning της εκτροφής τους, με περηφάνια παρουσιάζουμε τις προβλέψεις των αναλυτών του Autoblog.gr για το 2015.

Σε αυτό το σημείο και πριν προχωρήσουμε στις προβλέψεις, οφείλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου. Στο πνεύμα της απόλυτης διαφάνειας που μας χαρακτηρίζει ως μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ήθελα να σε ενημερώσω για ορισμένες αλλαγές στην ρουτίνα των αναλυτών που ίσως να έχουν επηρεάσει τις προβλέψεις τους. Όπως τους είχαμε υποσχεθεί, από την πρωτοχρονιά του 2014 και για 89 συνεχόμενες ημέρες, τους αφήσαμε να παρακολουθήσουν Bob Σφουγγαράκη. Σε αυτό το διάστημα, το 15% των αναλυτών μας ταυτίστηκε με τον Patrick ενώ ένα σεβαστό 29% ζητούσε επίμονα να του αγοράσουμε ένα Toyota Trueno γιατί πρέπει να παραδώσει tofu σε γνωστό εστιατόριο της παραλιακής. Για να μην πολυλογώ, εντοπίσαμε μία επιπλοκή στην διατροφή τους και έπειτα από την ανάλυση μίας ομάδας 32 πιθήκων, 3 Maratus Volans αραχνών και ενός υπερτροφικού μπέμπη οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα πως σύμπτωμα της λανθασμένης διατροφής, είναι η ακατάσχετη μπουρδολογία. Στη συνέχεια της ανάλυσης, συνειδητοποιήσαμε πως το ίδιο ακριβώς σύμπτωμα παρουσίαζε και το 100% των αναλυτών παγκοσμίως, οπότε πετάξαμε τα ευρύματα στα σκουπίδια. Εμπρός για το 2015 λοιπόν!

[/nextpage]

[nextpage title=”Tesla” ]

tesla logo

Η Tesla τελικά δεν θα πωληθεί. Μετά το τετρακίνητο Model S και το επερχόμενο SUV, θα συνεχίσει να εκπλήσσει τον κόσμο με το πρώτο ηλεκτρικό τριαξονικό. Όμως αυτή δεν θα είναι η μεγαλύτερη είδηση από την πλευρά της καινοτόμας εταιρίας. Πληροφορίες αποκλειστικές στους αναλυτές μας, αναφέρουν ότι η Tesla όχι μόνο θα λανσάρει στην αγορά ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, αλλά το λογισμικό του εν λόγω αυτοκινήτου θα αρχίσει να εξελίσσει τον εαυτό του. Θα μαθαίνει. Από το πώς προτιμά ο οδηγός την θέση του και την θερμοκρασία στην καμπίνα, μέχρι τους Χρυσούς Κωδικούς για την εκτόξευση πυρηνικών… Ο Musk είχε δηλώσει τον Οκτώβριο του 2014 ότι το αυτόνομο αυτοκίνητο της εταιρίας του θα λανσαριστεί μέχρι τα τέλη της δεκαετίας αλλά πρόοδοι στην τεχνολογία και ένα λάθος στον κώδικα θα οδηγήσουν στην δημιουργία του Skynet τον Ιούλιο του 2015. Νομίζεις ότι η έναρξη προβολών του Terminator Genisys τον ίδιο μήνα είναι τυχαία; Νομίζεις ότι πρόκειται για ταινία; ΧαχαχαχαχαΧΑχαχΑΧαχαχα

[/nextpage]

[nextpage title=”Fiat” ]

Chrysler Fiat Autos

Η Fiat θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Η πώληση του 10% της Ferrari θα βοηθήσει λίγο την κατάσταση αλλά το χρέος της Ιταλικής εταιρίας θα συνεχίσει να αυξάνεται. Γι’ αυτό, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2015, ο Sergio Marchionne θα ανακοινώσει γενικό ξεπούλημα. Η Fiat θα πουλήσει το 40% κάθε ονόματος μοντέλου της με 5 γράμματα. Έτσι, η γκάμα της θα αποτελείται πλέον από το Pun, το Bra, το Dob και το Pan. Παράλληλα, στα 500, 500C, 500L και 500X θα προστεθούν τα 500F, 500U, 500P και 500W. Κανείς δεν θα ξέρει γιατί… Επίσης, θα πωληθούν ο John Elkann, το σήμα της Fiat έξω από τα κεντρικά γραφεία στο Τορίνο αλλά και το γραφείο του Marchionne μαζί με μία κορνιζομένη φωτογραφία του Σουηδού Σεφ από το Muppet Show. Μην ρωτάς.

[/nextpage]

[nextpage title=”Ferrari” ]

Ferrari Ecusson

Στην Ferrari ανακοινώθηκε επιτέλους ότι το άτομο που είναι υπεύθυνο για τα ονόματα των μοντέλων της είναι ένα 10χρονο με κακή αίσθηση του χιούμορ. Η πρώτη του δουλειά ήταν η (Ferrari) LaFerrari ενώ στη συνέχεια δούλεψε στην εκπληκτική Ferrari F14T. Τελευταία του έμπνευση ήταν η FXXK ενώ πηγές αναφέρουν πως δύο επερχόμενα μοντέλα, θα ονομαστούν στο ίδιο πνεύμα Holee SxxT και WTF. Σε σχετικά νέα, στις αρχές του 2015, θα γίνει γνωστό ότι στο αγωνιστικό τμήμα της εταιρίας, θα μείνει μόνο ο Sebastian Vettel που θα αναλάβει τον σχεδιασμό και την εξέλιξη κάθε κομματιού του νέου μονοθεσίου. Υπό το βάρος των ευθυνών, θα απολύσει τον εαυτό του και την θέση του θα πάρει ένα μικρό κομμάτι carbon. Λίγο μετά, θα ξυπνήσει με τρομερό hangover ο Raikkonen που αντικρίζοντας τις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις, θα νομίζει ότι ήρθε η zombie apocalypse.

[/nextpage]

[nextpage title=”BMW” ]

bmw logo

Μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2015, η BMW θα αποκαλύψει στον κόσμο την αιτία πίσω από τα ονόματα των μοντέλων της. Υψηλόβαθμο στέλεχος που θα επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμο, θα δηλώσει ότι η γκάμα της BMW, πλέον γεννά μόνη της μοντέλα. “Νομίζατε θέλαμε να κάνουμε την 3-Series GT; Η γκάμα απλά την δημιούργησε χωρίς να μας ρωτήσει” δήλωσε. Και συνέχισε λέγοντας “Έχετε δει την 4-Series Gran Coupe; Λέτε να την σχεδιάσαμε; ΟΧΙ!”. Μηχανικός της εταιρίας, θα δηλώσει στο Reuters σχετικά με την κατάσταση: “Φοβόμαστε να πάμε στις δουλειές μας. Τις προάλλες είδα μία 7άρα hatchback με κίνηση στους αριστερούς τροχούς ενώ ένας φίλος μου, κόντεψε να πάθει καρδιά όταν αντίκρισε απροσδόκητα μία cabrio station wagon έκδοση της Z4. Βοηθήστε μας”. Έτσι θα εξηγηθούν πολλά.

[/nextpage]

[nextpage title=”Honda” ]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Honda θα παρουσιάσει στο Detroit την έκδοση παραγωγής του NSX ενώ ταυτόχρονα, θα ανακοινώσει την έναρξη και την λήξη της παραγωγής του. Το νέο Honda NSX θα κατασκευάζεται σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο στη Μογγολία που θα ανοίξει στις αρχές του 2015 και θα κλείσει 40 ημέρες αργότερα. Δυστυχώς, η έναρξη της παραγωγής του πολυαναμενόμενου sports car θα μεταφερθεί λίγο πιο μετά από το προγραμματισμένο. Συγκεκριμένα, ακριβώς την ημέρα που ανακοινώθηκε πως θα σταματήσει κιόλας. Οπότε, το νέο NSX θα παραχθεί σε ακριβώς 0 αντίτυπα και θα είναι άκρως συλλεκτικό. Η Honda θα ζητήσει συγγνώμη από τους πάντες και θα δικαιολογήσει την απόφαση της λέγοντας ότι η εξέλιξη του αυτοκινήτου τους πήρε τόσο πολύ που η έναρξη και η λήξη της παραγωγής, κατέληξαν να συμπίπτουν. Εσύ όμως δεν θα ανησυχείς αφού περιμένεις και το Civic Type-R που θα παρουσιαστεί σε άλλα 3 χρώματα –πάντα σε concept μορφή– μέσα στο 2015. Τι θα γίνει με την έκδοση παραγωγής αυτού του μοντέλου; Οι αναλυτές μας γέλασαν με νόημα και μία λανθάνουσα κακία όταν τους ρωτήσαμε…

[/nextpage]

[nextpage title=”Volkswagen” ]

vw logo volkswagen

Η Volkswagen ανακοίνωσε εντελώς απρόσμενα πως σταματά την παραγωγή όλων των μοντέλων της εκτός από το Golf R Variant. Η εταιρία δήλωσε πως αφού το εν λόγω μοντέλο καλύπτει όλες τις ανάγκες όλου του κόσμου, δεν υπάρχει λόγος να παιδεύεται. Το πολύ-πολύ, να λανσάρει μία έκδοση με ελαφρώς μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος για τους πιο περιπετειώδεις πελάτες της. Οι τρομερές πωλήσεις που θα πετύχει το μοντέλο, θα φέρουν προβληματισμό για τις άλλες εταιρίες και σημαντικές ελλείψεις στο μπλε χρώμα σε ολόκληρη την αγορά.. Σε σχετικές με την Γερμανική εταιρία ειδήσεις, η Volkswagen θα λανσάρει τον Νοέμβριο μία ειδική έκδοση του Golf R Variant για να γιορτάσει τα 20 χρόνια ηλίθιων φημών για την επιστροφή της στην F1. Αυτή η ειδική έκδοση δεν θα κοστίζει τίποτα και ενώ θα είναι full extra, ο εξοπλισμός θα είναι υπαρκτός σε ένα καθαρά φανταστικό επίπεδο. Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο ενώ οι παραδόσεις δεν θα γίνουν ποτέ.

[/nextpage]

[nextpage title=”McLaren” ]

mclaren logo

Τον Απρίλιο, η McLaren θα παρουσιάσει την Sports Series και μαζί με αυτήν, τα νέα ονόματα των μοντέλων της γκάμας της. Όπως είπαμε, στην βάση θα είναι η Sports Series ενώ ακριβώς πάνω από αυτήν, η 650S θα μετονομαστεί σε Slightly Faster Sports Series. Αντίστοιχα, η cabrio έκδοση της 650S, θα ονομάζεται πλέον Slightly Faster Sports Series No Roof ενώ η κορυφαία, P1, θα λέγεται S**t Your Pants Fast Slightly Ecological but Not Really Sports Series.

[/nextpage]

[nextpage title=”MINI” ]

mini logo 2

Η MINI θα δώσει πολύ μεγάλη έμφαση στις έρευνες που θα κάνει και στα focus groups που θα μαζέψει για να της δώσουν απαντήσεις και θα παρουσιάσει προς τα τέλη του έτους το Mini Cooper No Doors. Όπως φανερώνει το όνομα του, πρόκειται για ένα Mini Cooper χωρίς πόρτες γιατί όπως ανακάλυψε, υπάρχει σημαντική μερίδα του αγοραστικού κοινού που δεν θέλει να οδηγεί ένα Mini και κάπως έπρεπε να την εκμεταλλευτεί. Έτσι, ο υποψήφιος πελάτης, θα μπορεί να παραγγείλει το δικό του Cooper No Doors με όλες τις επιλογές επιπλέον εξοπλισμού και εξατομίκευσης που έχουν όλα τα υπόλοιπα MINI όπως το δερμάτινο σαλόνι στο οποίο δεν θα μπορεί να καθίσει ή το premium ηχοσύστημα που δεν θα μπορεί να ακούσει. Ο πελάτης θα προσδιορίζει κατά την παραγγελία του οχήματος που θέλει να παραδοθεί και η εταιρία θα αναλαμβάνει την μεταφορά και την τοποθέτηση του στο συγκεκριμένο μέρος. Το μοντέλο θα είναι σύμφωνα με την MINI το καλύτερο στην γκάμα της αλλά κανείς δεν θα μπορεί να το εξακριβώσει μετά το συμβάν του Οκτωβρίου. Ένας Άγγλος δημοσιογράφος θα κληθεί να δοκιμάσει το μοντέλο προπαραγωγής. Θα μπει από την ηλιοροφή αλλά όταν θα θελήσει να βγει, όλα τα συστήματα του μοντέλου θα καταρρεύσουν. Από τότε, θα ζει μέσα στο αυτοκίνητο και κανείς άλλος δεν θα θελήσει να πάρει αυτό το ρίσκο ενώ η εταιρία κατήργησε την ηλιοροφή στο συγκεκριμένο μοντέλο.

[/nextpage]

[nextpage title=”Ford” ]

ford logo

Μετά το λανσάρισμα του “νέου” Mondeo και της τελευταίας Mustang στην Ευρωπαϊκή αγορά, η Ford θα συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να κάνει το ίδιο και για άλλα μοντέλα της που υπήρχαν στην Αμερικανική αγορά και τα λάνσαρε κάποια χρόνια μετά και στην Ευρώπη. Έτσι, θα παρουσιάσει το Fairlane της δεκαετίας του ’60 αλλά και το Parklane της δεκαετίας του ’50. Τα μοντέλα θα έχουν εξαιρετική εμπορική πορεία και η Αμερικανική εταιρία θα διαπιστώσει πως κακώς προσπαθεί τόσα χρόνια να κατασκευάσει ολοένα και καλύτερα αυτοκίνητα. Έτσι, θα ξεκινήσει μία νέα πορεία, στην οποία θα λανσάρει παλιά μοντέλα ως καινούρια, καταλήγοντας μετά από κάποιον καιρό στο Model T που μην ξεχνάμε πως ποτέ δεν εισήχθη στην Ευρώπη.

[/nextpage]

[nextpage title=”GM ” ]

gm logo

Η General Motors θα ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι ανακαλεί όλα τα Baby Grand με χρονιά κατασκευής από το 1914 έως και το 1916 γιατί όπως ανακαλύφθηκε μέσω μελέτης ιστορικών ντοκουμέντων και  προσομοιώσεων, τα φρένα του είναι ανεπαρκή με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο ατυχήματος. Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί αν υπήρξαν ατυχήματα, τραυματισμοί ή θάνατοι που να οφείλονται σε αυτό το πρόβλημα αλλά εκπρόσωπος της Chevrolet θα δηλώσει αποκλειστικά στο Autoblog.gr πως “όταν καίγεσαι από τον χυλό, φυσάς και το γιαούρτι”. Το προσωπικό του site θα εντυπωσιαστεί από την γνώση ελληνικών γνωμικών του εκπροσώπου και την ευφράδεια του στα Ελληνικά. Αιφνιδιαστικά, 3 μήνες μετά από αυτήν την ανάκληση, η General Motors θα σταματήσει να πουλά πράγματα αφού έχοντας κλείσει τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της Chevrolet, θα κλείσει την Vauxhall και κατά λάθος την Opel. “S**t happens” δήλωσε εκπρόσωπος της φίρμας που συνέχισε λέγοντας “τουλάχιστον θα σταματήσουμε να χάνουμε λεφτά”.

[/nextpage]

[nextpage title=”Toyota” ]

toyota logo

Κατά τα άλλα, η Toyota θα παρουσιάσει στο τέλος του χρόνου την Supra αλλά δεν θα της δίνει κανείς σημασία γιατί όλος ο κόσμος θα νομίζει πως πρόκειται για μία ακόμα φήμη. Σε εκείνο το σημείο, ο ειδικός τύπος θα επιστρατεύσει τίτλους τύπου “Πραγματικά επίσημο”, “Αλήθεια σας λέμε” και “Επίσημο μα τον μεγάλο Τουτάτη” ενώ ακόμα και μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας θα βγούνε στους δρόμους να μοιράζουν φυλλάδια.

[/nextpage]

[nextpage title=”FCA” ]

fca fiat chrysler automobilies logo

Στα τέλη του 2015 επίσης, θα υπάρξει μία τρομερή άνοδος στην τιμή του πετρελαίου λόγω έλλειψης που θα δημιουργηθεί εξαιτίας της ύπαρξης υπερβολικά πολλών Hellcats στον κόσμο. Τα Charger και Challenger που μέχρι εκείνο το σημείο θα είναι best sellers για ολόκληρη την FCA, θα είναι υπεύθυνα για την κατανάλωση του 82% της βενζίνης παγκοσμίως και ο κόσμος θα πανικοβληθεί. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι εξαιτίας αυτού, θα υπάρξουν μεγάλες πρόοδοι στα εναλλακτικά καύσιμα και τα οικολογικά αυτοκίνητα.

Και μέσα σε αυτόν τον χαμό, ο Sergio Marchionne αποχωρεί από τη θέση του CEO της FCA, όπως και ο CEO του VW Group, Martin Winterkorn, με τους δύο άνδρες να αλλάζουν πόστα, και τον Marchionne να γίνεται ο CEO του VW Group, και τον Winterkorn CEO της FCA. Ο Winterkorn επιθυμεί διακαώς να εξαγοράσει την Audi από τον Marchionne, και υπόσχεται πως θα την κάνει να πουλά 15 εκατ. αυτοκίνητα ετησίως, βγάζοντας στην αγορά 100+ νέα μοντέλα, αλλά ο Marchionne δηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί, πως η Audi δεν πωλείται. Φήμες που θέλουν τους δύο άνδρες να πιάνονται στα χέρια και να αποκτούν από ένα μαυρισμένο μάτι ο καθένας, δεν επιβεβαιώνονται.

[/nextpage]

[nextpage title=”PSA” ]

psa peugeot citroen

Τέλος, η PSA θα αρχίσει να ανακάμπτει. Με τον 56-χρονο πρώην άσσο της Boca Juniors, Manchester United, Manchester City και νυν άσσο της Juventus, Carlos Tavares στα ηνία, η Γαλλική εταιρία θα σημειώσει άλματα προόδου…

[/nextpage]

[nextpage title=”Επίλογος” ]

tired-office-worker

Κάπου εδώ αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε την καταγραφή των προβλέψεων γιατί οι αναλυτές μας άρχισαν να το χάνουν. Εγώ το αποδίδω στην διατροφή τους αλλά οι υπόλοιποι συντάκτες επιμένουν πως τα ωμά φύκια, το Hákarl και τα smoothies με φύλλα οξιάς, γάλα ταράνδου και απαγορευμένους ξηρούς καρπούς από τη Μαδαγασκάρη δεν φταίνε. Ο χρόνος θα δείξει ποιος έχει δίκιο…

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...
Autoblog.gr