Βαθμούς και μάλιστα νωρίς περιμένει ο Franz Tost από τον Verstappen

Σχετικά άρθρα

F1 Testing in Valencia - Day One

Ο 17χρονος Ολλανδός, που έχει αποτελέσει αγαπημένο θέμα συζήτησης ειδικών και οπαδών της Formula 1, θα κάνει το ντεμπούτο του σε επίσημο αγώνα σε κάτι περισσότερο από δυο μήνες από σήμερα και ο επικεφαλής της Toro Rosso, Franz Tost, πιστεύει πως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για τους πρώτους του βαθμούς σε Grand Prix.

Έδειξε πως διαθέτει φανταστικό έλεγχο του αυτοκινήτου και είναι ήδη αρκετά ώριμος σαν οδηγός. Έχεις συνέχεια την αίσθηση πως έχει τα πάντα υπό έλεγχο και δεν είναι ένας επιβάτης στο αυτοκίνητο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αν το αυτοκίνητο είναι καλό, είμαι πεπεισμένος ότι θα σκοράρει βαθμούς πολύ σύντομα. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ καιρό για αυτό.

Η προετοιμασία του Verstappen για τη νέα αυτή πρόκληση συνεχίζεται, με τον Alguersuari να δηλώνει πρόσφατα πως η σύγχρονη Formula 1 δεν είναι το ίδιο απαιτητική, όπως στο πρόσφατο παρελθόν. Μάλιστα, ο Max επισημαίνει από πλευράς οδηγικού στυλ, πως η μετάβαση από τα καρτ στην F3, είναι δυσκολότερη σε σχέση με αυτή από την F3 στην F1.

Βασικά, το οδηγικό στυλ από ένα go-kart σε ένα αυτοκίνητο τύπου Formula, είναι εντελώς διαφορετικό. Τελικά, η μετάβαση από τη Formula 3 στο μονοθέσιο της Formula 1, είναι το ίδιο πράγμα, απλά όλα συμβαίνουν πολύ πιο γρήγορα.

Από τα go-kart στη Formula, μου πήρε λίγο χρόνο για να το συνηθίσω. Έτσι, πιστεύω πως αυτό ήταν ένα μεγαλύτερο άλμα, σε σχέση με αυτό από την F3 στην F1. Ένα αυτοκίνητο F3 είναι αρκετά παρόμοιο με ένα μονοθέσιο της F1, απλά δεν έχει τόση ιπποδύναμη, όμως η κάθετη δύναμη είναι πάρα πολύ (μεγάλη) για ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Σε γενικές γραμμές, το οδηγικό στυλ δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δυο.

Αυτό που έχω να πω εγώ, είναι πως θα έπρεπε να υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ένα μονοθέσιο F3 και ένα της F1…

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...