Η Ρωσία απαγορεύει τους τρανσέξουαλ οδηγούς και όσους έχουν ύψος μικρότερο από 1,5 μέτρο!

Σχετικά άρθρα

Cars move under a snowfall in central Moscow

Όσο απίστευτο και αν σου φανεί, στη Ρωσία πλέον οι τρανσέξουαλ οδηγοί και οι οδηγοί εκείνοι που έχουν ύψος μικρότερο από 1,5 μέτρο απαγορεύεται να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης.

Οι αρμόδιες αρχές της Ρωσίας αποφάσισαν πως οι τρανσέξουαλ πως έχουν “ιατρικές αποκλίσεις και ψυχολογικές διαταραχές” , και ως εκ τούτου δεν τους επιτρέπει να οδηγούν. Στο στόχαστρο των Ρωσικών αρχών όμως, έχουν βρεθεί και οι φετιχιστές, οι επιδειξίες, οι τζογαδόροι, οι τραβεστί, οι ηδονοβλεψίες, οι κλέφτες καθ’ έξιν και όσοι έχουν συλληφθεί για μανιστήρι.

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αυστηροποιήσει τους ιατρικούς ελέγχους για τα διπλώματα οδήγησης, καθώς ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων είναι ιδιαίτερα αυξημένος όπως έχουμε δει σε εκατοντάδες video. Το 2012 28.000 άνθρωποι έχανα τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα.

Το διάταγμα υπεγράφη στις 29 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ισχύει ειδικά για «άτομα με διαταραχές ταυτότητας σχετικά με το φύλο, σεξουαλικές διαταραχές, ψυχολογικές διαταραχές και διαταραχές συμπεριφοράς που σχετίζονται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό.»

Οι Ρώσοι φετιχιστές, επιδειξιομανείς και ηδονοβλεψίες πρέπει επίσης να μείνουν μακρυά από τους δρόμους. Η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης έρχεται μετά από διεθνή κριτική για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι ομοφυλόφιλοι στη χώρα. Η Ρωσία δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα «φιλική» προς τους ανθρώπους με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις και το 2013 αποφάσισε να κάνει παράνομη την «προώθηση των μη-παραδοσιακών τρόπων ζωής». Ο επικεφαλής της Ένωσης των Επαγγελματιών Οδηγών, Alexander Kutov, δήλωσε στο BBC ότι θεωρεί τη συγκεκριμένη κίνηση καλή ιδέα: «Σημειώνονται πολλοί θάνατοι στον δρόμο και πιστεύω ότι τα πιο αυστηρά κριτήρια για τους υποψηφίους είναι απολύτως δικαιολογημένα.»

Οι δικηγόροι που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως και οι ψυχίατροι καταδικάζουν το νέο νόμο. Ο ψυχίατρος Valery Evtushenko εξήγησε στο BBC της Ρωσίας πως πίστευε ότι η απόφαση θα σταματήσει τους ανθρώπους να ζητούν ιατρική βοήθεια για διάφορα ψυχιατρικά προβλήματα καθώς θα φοβούνται ότι θα τους αφαιρεθούν οι άδειές τους ενώ ο Σύλλογος των Ρώσων Δικηγόρων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα θεωρεί πως ο νέος νόμος εντείνει ακόμη περισσότερο τις διακρίσεις στην χώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

VW και Xpeng αναπτύσσουν από κοινού πλατφόρμα για προσιτά ηλεκτρικά

Το καλοκαίρι του 2023, η VW εξαγόρασε το 4,99% της κινέζικης XPeng με σκοπό να ενισχύει την θέση του στην κινεζική αγορά αυτοκινήτου, επιδιώκοντας την...

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...