Ένα “αστέρι” γεννιέται…

4-4-1993.Η αρχή της παντοκρατορίας της Alfa Romeo για το πρωτάθλημα του 1993 ξεκίνησε από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς από την βέλγικη πίστα του Zolder. Να θυμίσουμε ότι οι αγώνες τότε ήταν διπλοί και διεξάγονταν την Κυριακή, με μια 30λεπτη παύση μεταξύ τους. Οι οδηγοί έπρεπε να διανύσουν συνολική απόσταση 100 χιλιομέτρων, άρα 200 χιλιόμετρα στο σύνολο. Στον πρώτο αγώνα, ο Larini, που είχε κατακτήσει και τη pole position στα δοκιμαστικά, έφερε την 155 στην πρώτη θέση, με δεύτερο τον Danner. Τρίτος, 18” πίσω ο Roland Asch με τη Mercedes 190E 2,5-16 Evo2. Υπο βροχή ο δεύτερος αγώνας, με τις 155 να εντυπωσιάζουν και πάλι, εκμεταλλευόμενες την τετρακίνηση. Δείγμα του πόσο γρήγορες ήταν οι 155,  ο Nannini, που εγκατέλειψε στον πρώτο αγώνα με πρόβλημα στο κιβώτιο, ξεκίνησε τελευταίος και τερμάτισε τρίτος, με πρώτο πάλι το Larini και δεύτερο ξανά τον Danner. Ονειρικό πέρα για πέρα το ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα.

Αντίθετα όμως συναισθήματα στον επόμενο αγώνα στο Hockenheim, όπου τα ελαστικά της Michelin ‘πρόδωσαν” τους Ιταλούς, και μόνο ο Francia με τα Pirelli έσωσε την παρτίδα για την Alfa Romeo, τερματίζοντας έκτος. Στο δεύτερο αγώνα,τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα, με το Larini να τερματίζει δεύτερο, τον Danner έκτο και τον Nannini όγδοο, με τον Bernd Schneider να κατακτά και τις δύο νίκες, με σχετική ευκολία. Ο Νannini είχε κατακτήσει την pole,τη δεύτερη συνεχόμενη για την Alfa Romeo.

Η επιτυχία θα ξαναρθεί στον τρίτο γύρο στο Nürburgring (στη χάραξη του GP), με τον Larini να νικά, αλλά να έχει προβλήματα με τον κινητήρα στο δεύτερο αγώνα. Στον 4ο γύρο, στην πίστα του Wunstorf, που παλαιότερα ήταν στρατιωτικό αεροδρόμιο, η Alfa Romeo κάνει το “1-2” με τους Larini και Nannini στον πρώτο αγώνα, αλλά ο Δανός, Kurt Thiim, θα κατακτήσει την καρό σημαία στον δεύτερο, με δεύτερο τον Francia.

Flugplatzrennen Wunstorf 1993 Giorgio Pianta con Rodolfo Gaffino Rossi, Direttore del Museo dell'Automobile.

O τεχνικός διευθυντής της Alfa Corse Giorgio Pianta με τον Rodolfo Gaffino Rossi,διευθυντή του ιταλικού Μουσείου Αυτοκίνησης στο Flugplatz Wunstorf