Τα 11+1 πιο παράξενα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί σε αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

Peugeot Onyx Concept Live in Paris 2012

Χάλυβας, αλουμίνιο, πλαστικό, ύφασμα, δέρμα. Αυτά είναι τα υλικά που συναντάμε ως επί τον πλείστον στα αυτοκίνητα, αλλά εκτός από εξωτικά υλικά, βλέπε carbon, τιτάνιο κ.α, που κάνουν χρήση οι αυτοκινητοβιομηχανίες στα supercars, έχουν χρησιμοποιηθεί και αρκετά αντισυμβατικά υλικά. Πάμε να δούμε τα 12 πιο παράξενα από αυτά.

[/nextpage]

[nextpage title=”Duroplast” ]

Duroplast

Trabant

To Trabant που κατασκευαζόταν στην πρώην Ανατολική Γερμανία από το 1957 έως και το 1991, διέθετε οροφή, πορτμπαγκάζ, καπό, φτερά και πόρτες από Duroplast, ένα σκληρό πλαστικό κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά, όπως υπολείμματα βάμβακος από την Σοβιετική Ένωση και ρητίνες φαινόλης από την ανατολικογερμανική βιομηχανία βαφής.

[/nextpage]

[nextpage title=”Πολυουρεθάνη” ]

Αφρός πολυουρεθάνης

Mercedes-Benz CL500 AG Excalibur 2005

Το αυτοκίνητο αυτό ξεκίνησε τη ζωή του ως Mercedes CL500, αλλά έπεσε στα χέρια της λιθουανικής εταιρίας του Audronis Gestautas και έγινε AG Excalibur. Το ξεχωριστό πάνω του είναι πως το σώμα του, που εκτός από άσχημο, είναι κατασκευασμένο από αφρό πολυουρεθάνης.

[/nextpage]

[nextpage title=”Gorilla Glass” ]

Gorilla Glass

BMW-i8-5

Δεν είναι μόνο το smartphone σου που έχει το ισχυρό γυαλί Gorilla glass της Corning. Το BMW i8 είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που τα τζάμια του είναι κατασκευασμένα από Gorilla Glass. Αυτά έχουν πάχους μόλις 0,7 mm έχοντας ανάμεσα τους ηχομονωτικό υλικό.

[/nextpage]

[nextpage title=”Καμβάς” ]

Καμβάς

fiat 500 Tender2 by Castagna Milano

Η ιταλική καροσερί Castagna Milano, μετά τις λιμουζίνες Fiat 500 το one-off ηλεκτρικό 500αράκι τοy Gaddafi, και τα 3 ανοικτά Fiat 500 pickup παρουσίασε το Fiat 500 Tender2, το οποίο αγοράστηκε από τον Αμερικάνο Bert Dewik έναντι 80.000 ευρώ ($104.000).

Η καροσερί χρειάστηκε 2.000 εργατοώρες για να το τροποποιήσει, αφαιρώντας από το 500αράκι τις πόρτες και την οροφή, ενώ πρόσθεσε νέα καθίσματα και ξύλινες επενδύσεις. Οι Ιταλοί έχουν τοποθετήσει επίσης δύο οθόνες αφής, ψυγείο, σκάλα αλλά και ντους στο πίσω μέρος. Το ιδιαίτερο πάνω σε αυτό το ξεχωριστό 500αράκι είναι η οροφή του από καμβά.

[/nextpage]

[nextpage title=”Φάλαινα” ]

Δέρμα πέους φάλαινας

Dartz Black Snake

O εκκεντρικός οίκος βελτίωσης Dartz, απευθύνεται σε πραγματικά πλούσιους ανθρώπους και ανάμεσα στις επιλογές εξατομίκευσης που προσφέρει στα θωρηκτά που κατασκευάζει, βρίσκεται και το δέρμα από πέος φάλαινας.

[/nextpage]

[nextpage title=”Μπαμπού” ]

Μπαμπού

Rinspeed BamBoo Concept Live in Geneva 2011

Η Rinspeed στην έκθεση της Γενεύης του 2011 είχε παρουσιάσει το BamBoo Concept, το οποίο ήταν κατασκευασμένο από μπαμπού και κατασκευάστηκε για να δημιουργηθεί ένα αυτοκίνητο το οποίο θα εκφράζει τις καλοκαιρινές διακοπές στο St. Tropez πίσω στο 1970.

[/nextpage]

[nextpage title=”Ξύλο” ]

Ξύλο

morgan

Το ξύλο είναι αγαπημένο υλικό αρκετό εταιριών, με την Morgan να κατασκευάζει το σασί των μοντέλων της από το υλικό αυτό, ενώ έχουμε δει και αρκετά αυτοκίνητα κατασκευασμένα από ξύλο.

[/nextpage]

[nextpage title=”Κάνναβη” ]

Κάνναβη

lotus-eco-elise-2008

Η κάνναβη στα αυτοκίνητα; Και όμως! Τόσο η Lotus Eco-Elise όσο και το  Motive Kestrel EV είχαν στο σώμα τους κάνναβη.

[/nextpage]

[nextpage title=”Ψάθα” ]

Ψάθα

58-Fiat-Jolly-DV-08_HHC_01

Ψάθινα καθίσματα φορούσε το Fiat Jolly, με μερικούς ανθρώπους από την Νιγηρία να μπορούν να ντύσουν εξολοκλήρου το αυτοκίνητο με καλάμια και άλλα φυτικά υλικά.

[/nextpage]

[nextpage title=”Χαλκός” ]

ΧαλκόςPeugeot Onyx Concept

Η Peugeot και η Bentley έχουν κάνει χρήση χαλκού, με την πρώτη να κατασκευάζει το σώμα του Onyx Concept με χαλκό, και την δεύτερη, να τοποθετεί χαλκό στο Hybrid Concept, το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο στην ιστορία της.

[/nextpage]

[nextpage title=”Airbumps” ]

Μαξιλάρια αέρα

Test Drive Citroen C4 Cactus - 26

Οι Γάλλοι έκαναν την διαφορά και στο εκκεντρικό Citroen C4 Cactus τοποθέτησαν τα Airbumps, τα προστατευτικά στοιχεία που βρίσκονται στους προφυλακτήρες και στα πλαϊνά του αυτοκινήτου. Είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό στις γρατσουνιές πλαστικό υλικό και καουτσούκ, ενώ παράλληλα οι θύλακες αέρα στο εσωτερικό του, απορροφούν την ενέργεια από συγκρούσεις μικρών ταχυτήτων και επαφές με διάφορα στοιχεία.

[/nextpage]

[nextpage title=”Χρυσός” ]

Χρυσός/Πολύτιμοι Λίθοι

Lamborghini Aventador Roadster National Day Golden Limited Edition (1)

Όταν διαβάζεις για χρυσό και πολύτιμους λίθους, το μυαλό σου πάει στους Άραβες. Έχουμε δει μια Χρυσή Rolls-Royce Phantom αξίας 5,7 εκατ. ευρώ, μια Lamborghini Aventador με πραγματικό χρυσό αλλά και το W Motors Lykan που στο εσωτερικό διαθέτει δερμάτινα καθίσματα με χρυσές ραφές αλλά και διακοσμητικά επενδυμένα με πολύτιμες πέτρες.

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...