Το Fiat 124 Spider στην αγορά το 2016, διαθέσιμο και σε Abarth έκδοση

Σχετικά άρθρα

fiat-124-spider-b2

Η αρχική συμφωνία έλεγε πως Alfa Romeo να βγάλει στην αγορά ένα σπορ μοντέλο που θα βασίζεται πάνω στο νέο Mazda MX-5, αλλά τα πλάνα άλλαξαν και με τον Sergio Marchionne να θέλει όλες τις Alfa Romeo να κατασκευάζονται επί Ιταλικού εδάφους, τελικά το αυτοκίνητο θα βγει στην αγορά με τα σήματα της Fiat, αναβιώνοντας το όνομα 124 Spider.

Το Fiat 124 Spider θα έχει το ίδιο σασί και το ίδιο μεταξόνιο με αυτό του MX-5, θα είναι πισωκίνητο, με τον σχεδιασμό του να είναι έχει ρετρό στοιχεία, με το πρώτο 124 να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές της Fiat. Το βάρος του δεν θα ξεπερνά τα 1.000 κιλά και κίνηση θα παίρνει από μια σειρά “μικρών προσιτών” κινητήρων, όπου ανάμεσά τους θα βρίσκεται και ο 1.400αρης MultiAir που θα διατίθεται σε ακτές εκδόσεις ιπποδύναμης.

fiat-124-post-2

Στα σκαριά βρίσκεται και η Abarth έκδοση που θα φορά τον ίδιο 1.400αρη κινητήρα, που στη προκειμένη περίπτωση θα παράγει κοντά στα 200 άλογα. Το Abarth 124 Spider θα ξεχωρίζει από το επιθετικό bodykit, τα μεγάλα φρένα, τις μεγάλες ζάντες και τις χαμηλότερες αναρτήσεις. Το Fiat 124 Spider αναμένεται στην αγορά το 2016, με την Abarth έκδοση να παρουσιάζεται έναν χρόνο αργότερα.

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...