10 θεωρίες συνωμοσίας των αυτοκινητοβιομηχανιών

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

the_truth_is_out_there

Υπάρχουν θεωρίες εκεί έξω που σίγουρα τις έχεις ακούσει που σχετίζονται με τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Τι λες να δούμε μερικές από αυτές που δεν ξέρουμε αν είναι όντως αλήθεια ή απλά φήμες. Απλά θα τις αναφέρουμε.

[/nextpage]

[nextpage title=”Lotus” ]

Colin Chapman

Ο ιδρυτής της Lotus, Colin Chapman φήμες τον θέλουν να σκηνοθετεί τον θάνατο του για να μην πάει φυλακή, λόγω νομικών διαφορών που είχε με την Delorean Motor Company.

[/nextpage]

[nextpage title=”Henry Ford” ]

Henry-Ford-next-to-Model-T-1921-From-the-Collections-of-The-Henry-Ford

Ο Henry Ford αποχώρησε από την εταιρία που ίδρυσε ο ίδιος, το 1945, με την επίσημη ανακοίνωση να μιλά για προβλήματα υγείας που σχετίζοντας με την διανοητική του κατάσταση, με αυτή να μειώνεται λόγω ενός εγκεφαλικού επεισοδίου. Μια θεωρία όμως αναφέρει πως η αποχώρηση του από τα ηνία της Ford οφείλεται στον αντισημιτισμό του, τον ρατσισμό του, αλλά και γιατί μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ford είχε γράψει ένα βιβλίο που έλεγε πως ο Χίτλερ αποτέλεσε πηγή έμπνευση γι’αυτόν. Ποια εταιρία θα ήθελε την περίοδο εκείνη έναν τέτοιον τύπο στο τιμόνι της;

[/nextpage]

[nextpage title=”Daimler Chrysler” ]

Daimler Chrysler

Στους όρους συγχώνευσης μεταξύ της Daimler και της Chrysler αναφερόταν πως η συγχώνευση θα γινόταν επί ίσοις όροις, αλλά τα πράγματα δεν συνέβησαν έτσι, με την Daimler να ξεζουμίσει την Αμερικάνικη εταιρία προτού τελικά αποχωρήσει από τη συνεργασία το 2007, λεηλατώντας τα ταμειακά αποθεματικά της.

[/nextpage]

[nextpage title=”Tucker” ]

Tucker 48

Το Tucker 48 ήταν ένα από τα πιο επαναστατικά αυτοκίνητα της εποχής του, με τις φήμες να θέλουν τις Big Tree εταιρίες του Detroit (GM, Ford, Chrysler) να μην είναι χαρούμενοι με αυτό, και έτσι κυνήγησαν την εταιρία μέσω της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α, καταστρέφοντας τη.

[/nextpage]

[nextpage title=”Corvette” ] Chevrolet-Corvette_generations

Η Corvette είναι το καμάρι της GM και υπάρχουν αρκετές θεωρίες εκεί έξω που μιλούν πως η GM σκοτώνει με κάθε κόστος, οποιοδήποτε δυνατότερο αυτοκίνητο μπορεί να κατασκευάσει, για να προστατέψει τη βασίλισσά της.

[/nextpage]

[nextpage title=”GM και Τραμ” ]

gm streetcar

Υπάρχει μια θεωρία στις Η.Π.Α που θέλει την GM να είναι υπεύθυνη για το κλείσιμο των τραμ. Η θεωρία λέει πως η GM, μαζί με άλλες εταιρίες αγόρασαν τις γραμμές των τραμ και λίγο καιρό μετά, οι γραμμές αυτές έκλεισαν, με τις κακές γλώσσες να μιλούν πως αυτό έγινε επειδή το συγκεκριμένο μέσο μαζικής μεταφοράς, θα μπορούσε θεωρητικά να είναι ανταγωνιστικό με τα αυτοκίνητά της.

[/nextpage]

[nextpage title=”Cayman” ]

cayman 911

Η Cayman είναι ένα υπέροχο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει η Porsche και θεωρητικά θα μπορούσε να έχει καλύτερες επιδόσεις από την 911, αλλά η Γερμανική εταιρία, το κρατά “φιμωμένο” για να μην περάσει σε επιδόσεις την μεγάλη αδερφή. Η Porsche μόλις παρουσίασε την ολοκαίνουργια Cayman GT4, που είναι δυνατότερη από την απλή Carrera. Φορά τον 3,8-λίτρων της Carrera S, αποδίδει όμως 15 άλογα λιγότερα από αυτή και συνδυάζεται μόνο με το μηχανικό κιβώτιο, καθιστώντας το αυτοκίνητο πιο αργό από τις περισσότερες 911 του σήμερα.

[/nextpage]

[nextpage title=”Αντοχή” ]

porsche workshop

Φήμες θέλουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάζουν πλέον αυτοκίνητα που έχουν μικρή διάρκεια ζωής, έτσι ώστε να σε αναγκάζουν είτε να πας στο συνεργείο, είτε να το πουλήσεις για να αγοράσεις ένα νέο. Εν μέρη, η θεωρία αυτή έχει μια βάση.

[/nextpage]

[nextpage title=”Δημοσιογρ/κά” ]

Ferrari-manettino-press-setting

Υπάρχουν άρθρα που υποστηρίζουν πως οι εταιρίες δίνουν “βελτιωμένα” αυτοκίνητα στους δημοσιογράφους ώστε αυτοί να γράψουν καλύτερα λόγια για τα μοντέλα τους. Ποιος θα ξεχάσει την ιστορία του Chris Harris με την Ferrari σχετικά με την ειδική ρύθμιση “Press” στο manettino, την Lincoln που τοποθέτησε καλύτερα ελαστικά στα δημοσιογραφικά MKZ αλλά και το ότι η Jaguar βελτίωσε τις δημοσιογραφικές E-Type ώστε αυτές να μπορούν να πιάσουν τα 241 χλμ/ώρα.

[/nextpage]

[nextpage title=”Βραβεία” ]

wcoty

Για το τέλος άφησα τα βραβεία για τους τίτλους του αυτοκινήτου της χρονιάς που αρκετοί θεωρούν πως είναι στημένα. Το σκάνδαλο με την ADAC και τα δικά της βραβεία φούντωσε τη θεωρία αυτή, καθώς και ότι το 2002, το Ford Thunderbird αναδείχθηκε αυτοκίνητο της χρονιάς, από το Motor Trend.

Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά τέτοια βραβεία (Παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς, Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της χρονιάς, Αμερικάνικο αυτοκίνητο της χρονιάς, Ιαπωνικό αυτοκίνητο της χρονιάς, Κινέζικο αυτοκίνητο της χρονιάς, Γυναικείο αυτοκίνητο της χρονιάς, Ελληνικό αυτοκίνητο της χρονιάς και άλλα πολλά, που η ψηφοφορία βασίζεται κυρίως από κάποιους ανθρώπους του χώρου που δίνουν τη δική τους βαθμολογία στα μοντέλα που βρίσκονται στις λίστες υποψηφιοτήτων. Αντικειμενικό ή μη, έτσι δίδονται τα περισσότερα βραβεία.

[/nextpage]

ΠηγήJalopnik

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...