Προσοχή στην αναπτυξιακή της στρατηγική θέλει η Renault

Σχετικά άρθρα

Renault Energy F1-2015

Με μία «έκπληξη» ξεκίνησε το 2015 για τη Formula 1, καθώς η FIA επισημοποίησε πως οι κατασκευαστές κινητήρων θα μπορέσουν ν’ αλλάξουν κατά 48% τα power unit τους εντός του 2015. Αυτό αφορά -κατά κάποιο τρόπο- και τη Honda, αλλά οι Ιάπωνες θα έχουν στη διάθεσή τους μόνο τις «μάρκες» ή «κλειδιά» που θα προκύψει από τις ελεύθερες «μάρκες» που δεν έχουν αξιοποιήσει οι Mercedes, Ferrari και Renault μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος στην Αυστραλία, στις 15 Μαρτίου.

Βέβαια, η μερική άρση της απαγόρευσης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία δε σημαίνει πως οι κατασκευαστές θα είναι σπάταλοι όσον αφορά τη βελτίωση για το 2015, τουλάχιστον όσον αφορά τη Renault. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault Sport F1, Cyril Abiteboul, δηλώνει πως θα πρέπει να διαχειριστούν σωστά τα διαθέσιμα «κλειδιά», ώστε να μπορέσουν να έχουν σημαντική βελτίωση και για το 2016.

Cyril-Abiteboul

Δε σκεφτόμαστε μόνο τους επόμενους αγώνες ή τη νέα σεζόν, αλλά και τις επόμενες χρονιές. Ακόμα κι αν έχουμε ακόμα δύο χρόνια εταιρικής σχέσεις πριν κάνουμε κάποια ανανέωση, πρέπει να μεγιστοποιήσουμε την αξία των χρημάτων που έχουμε. Νομίζω πως υπάρχει κάποια στρατηγική σκέψη γι’ αυτή την απόφαση και για τη βελτίωση εντός της σεζόν.

Νομίζω ότι πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι. Πιστεύω κι ελπίζω πως δεν κάνω λάθος, ότι έχουμε κάνει αρκετή βελτίωση, ώστε να εξετάσουμε προσεκτικά τις επιλογές μας για τη βελτίωση μέσα στη χρονιά και να κάνουμε το σωστό, όχι μόνο για το 2015, αλλά και για το 2016. Έχουμε επιλογές. Πρέπει να σκεφτούμε πώς θα διαχειριστούμε τους πόρους που έχουμε, για τη φετινή βελτίωση ή για να δώσουμε κάτι παραπάνω στους κανονισμούς για τον κινητήρα της επόμενης σεζόν.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr