Test Drive: Δοκιμάζουμε το Subaru BRZ

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

Test_Drive_Subaru_BRZ03

Αν ήταν μόνο ένα το συμπέρασμα από την προηγούμενη δοκιμή μας με το Toyota GT86, αυτό ήταν έρωτας. Θα μπορούσα να μιλάω και να γράφω ώρες ατελείωτες γι’αυτό το αυτοκίνητο, καθώς οι Ιάπωνες, επιτέλους βγήκαν από τη χειμερία νάρκη που είχαν πέσει τα τελευταία χρόνια και προσέφεραν ένα ελιξίριο νεότητας και χαράς. Όμως, όπως είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις, η Subaru έχει αντίστοιχα τη δική της έκδοση του GT86, το οποίο το ονομάζει BRZ, με τα αρχικά να προέρχονται από τις λέξεις “Boxer engine, Rear-wheel drive και Zenith”.

Στα συν

  • Ελιξήριο νεότητας και χαράς
  • Κινητήρας ψηλά
  • Διαμαντένιο πλαίσιο
  • Τιμόνι ξυράφι
  • Ευχρηστία σε καθημερινή βάση
  • Επιβλητικό πάτημα

Στα μείον

  • Κινητήρας κάτω από 4.000 σ.α.λ.
  • Χώρος αποσκευών
  • Χώροι πίσω
  • Τιμή
  • Μέτρια κατανάλωση
  • Ορατότητα προς τα πίσω

[/nextpage]

[nextpage title=”Το αυτοκίνητο” ]

Test_Drive_Subaru_BRZ01

Μαζί και τα δύο είναι γνωστά ως Toyobaru, με την ιστορία του BRZ να ξεκινάει πριν από το 2010, για να καταλήξουμε, αρχικά, στην έκθεση της Γενεύης το 2011, όπου είδαμε το Boxer Sports Car Architecture. Έπειτα μας πήραν τα μυαλά αέρα με το BRZ STI Concept, που παρουσιάστηκε στο Los Angeles την ίδια χρονιά, για να καταλήξουμε στην έκδοση παραγωγής, που έγινε εντός έδρας (στο Τόκιο) στα τέλη Νοεμβρίου του 2011.

Test_Drive_Subaru_BRZ23

Ο ντόρος που είχε δημιουργηθεί, πριν καν το δούμε, πολύ μεγάλος, καθώς η Subaru θα έβγαινε λίγο έξω από τα νερά της και θα παρουσίαζε ένα αμιγώς πισωκίνητο μοντέλο. Αν παρατηρήσεις όλη η γκάμα της μικρής ιαπωνικής εταιρίας βασίζεται στα ίδια κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά, δηλαδή τετρακίνηση, boxer κινητήρες και χαμηλό κέντρο βάρους. Είναι μια εταιρία που δίνει ιδιαίτερη και κυριότερη έμφαση στο engineering και την ασφάλεια, με όλα τα υπόλοιπα να ακολουθούν.

Η παραγωγή των Subaru BRZ και Toyota GT-86, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2012 και ο πρόεδρος της Fuji Heavy Industries Ltd (FHI), μητρικής εταιρίας της Subaru, Yasayuki Yoshinag είχε δηλώσει ότι η εταιρία του θα κατασκευάζει 100.000 αυτοκίνητα στο εργοστάσιο Gunma της στη πόλη Ota της Ιαπωνίας. Οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικές, καθώς οι παραγγελίες που είχαν αρχικά δεχτεί ήταν κατά 7 και 5,6 φορές μεγαλύτερες από τους αρχικούς στόχους που είχανε θέσει οι δύο Ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Ωστόσο, χρειάστηκαν περίπου ενάμισι χρόνο για να φτάσουν το παραπάνω νούμερο, με τη μεγαλύτερη αγορά να είναι αυτή της Ιαπωνίας, να ακολουθεί αυτή των Η.Π.Α., και μετά της Αυστραλίας, με την Ευρώπη να μην τιμά ιδιαίτερα κανένα από τα δύο αυτοκίνητα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι το τέλος του 2014, το BRZ έχει πουλήσει 2.000 αυτοκίνητα, με το GT86 14.000.

Test_Drive_Subaru_BRZ08

Δε θα αναφερθώ στα όποια επεισόδια της συνεργασίας μεταξύ Toyota και Subaru, καθώς το τελικό αποτέλεσμα τους δικαιώνει και τους δύο, απλά σου υπενθυμίζω ότι στη πρώτη ανήκει το 16,6% των μετοχών της Fuji Heavy Industries, με τους τελευταίους να σκέφτονται σοβαρά να μη βγάλουν στην αγορά την δεύτερη γενιά του μοντέλου, καθώς η Toyota έχει δώσει βάση πλέον στη συνεργασία με την BMW και έτσι η Subaru δεν είναι σε θέση να αναπτύξει μόνη της, την επόμενη γενιά του σπορ coupe μοντέλου της.

[/nextpage]

[nextpage title=”Διαφορές” ]

Test_Drive_Subaru_BRZ01

Καλά όλα τα παραπάνω, αλλά το πρώτο πράγμα που αναρωτιέσαι είναι ποιες οι διαφορές των δύο μοντέλων και γιατί να υπάρχουν δύο κατά 95+% πανομοιότητα αυτοκίνητα, με τα λογότυπα δύο διαφορετικών εταιριών.

Ας ξεκινήσουμε από τις αισθητικές, για να ακολουθήσουν οι μικρές μηχανικές διαφορές τους. Ο κύριος σχεδιασμός του αυτοκινήτου ήταν ευθύνη της Toyota, ενώ η Subaru επιμελήθηκε περισσότερο των μηχανολογικών θεμάτων. Οι αλλαγές που έκαναν οι σχεδιαστές της δεύτερης, κατάφεραν να κάνουν το BRZ να διαθέτει ένα πιο συμβατικό και λιγότερο κραυγαλέο, αλλά παράλληλα αρκετά πιο συμπαθητικό εμπρός μέρος.

Test_Drive_Subaru_BRZ22

Έτσι, η μεγάλη εισαγωγή αέρα του εμπρός προφυλακτήρας στο BRZ έχει εξάγωνο σχήμα (σε σχέση με την ανεστραμμένη τραπεζοειδή του GT86), ενώ το ενσωματωμένο spoiler εξέχει πιο πολύ και γίνεται πιο διακριτό. Έπειτα, το σχήμα των HID φωτιστικών σωμάτων είναι μεν ίδιο, αλλά τα εσωτερικά μέρη τους είναι διαφορετικά, με τη κάθε εταιρία να επιλέγει το δικό της σχήμα για τα LED φώτα ημέρας, με αυτά του Subaru να βρίσκονται στο προφυλακτήρα και πάνω από τους προβολείς ομίχλης.

Test_Drive_Subaru_BRZ06

Στο προφίλ και πίσω μέρος δεν υπάρχουν καθόλου αλλαγές, με τη μόνη να εντοπίζεται στην έλλειψη του σήματος με τα δύο αντικριστά πιστόνια στα εμπρός φτερά. Προσωπικά, δίνω μεγάλο συν στο BRZ, γιατί στο διαθέσιμο χρωματολόγιο υπάρχει το WR Blue Mica, χρώμα που φέρνει ένδοξες αγωνιστικές αναμνήσεις και ήταν βαμμένο το αυτοκίνητο της δοκιμής.

Κατά τ’άλλα διακρίνεις το μακρύ καπό και το πόσο πίσω είναι τοποθετημένα τα εμπρός καθίσματα, κάτι που εξασφαλίζουν αναλογία μαζών 53%-47% (εμπρός/πίσω). Τα νεύρα στο καπό, τα έντονα γωνιώδη φτερά, η “bubble” οροφή (ή pagonda roof), οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης, η αεροτομή και το χαμηλό ύψος είναι και εδώ παρόν, δίνοντας ξεχωριστό χαρακτήρα στο αυτοκίνητο, καθώς δε μοιάζει με κανένα άλλο αυτοκίνητο της γκάμας της Subaru.

Test_Drive_Subaru_BRZ10

Βλέποντας το στατικά, είναι επιβλητικό και χωρίς καν να κινείται δείχνει να υπάρχει κίνηση στο σώμα του, με κάθε γραμμή του να είναι προσεκτικά σχεδιασμένη για χάρη της αεροδυναμικής. Το χαμηλό καπό, λόγω boxer, είναι ίσως ο κύριος λόγος του εκπληκτικού αεροδυναμικού συντελεστή, μόλις Cd 0,27, με το αυτοκίνητο να ενστερνίζεται τη φιλοσοφία «Aero Sandwich», που σημαίνει ότι είναι σχεδιασμένο ώστε να δέχεται τις δυνάμεις του αέρα απ’όλες τις κατευθύνσεις. Οι διαστάσεις του είναι πανομοιότυπες με αυτές του GT86 (ΜxΠxΥ, 4.240 χλστ., 1.775 χλστ., 1.285 χλστ.), όπως επίσης και το μεταξόνιο και τα μετατρόχια (2.570 χλστ. και 1.520 χλστ./1.540 χλστ. αντίστοιχα). Κλείνοντας, το βάρος του κυμαίνεται από 1.245 μέχρι 1.285 ανάλογα την έκδοση, περίπου 35 κιλά περισσότερα από το GT86.

Test_Drive_Subaru_BRZ04

Οι διαφορές συνεχίζονται στο στήσιμο του αυτοκινήτου, εκεί όπου οι αναρτήσεις του BRZ έχουν διαφορετικό set-up σε σχέση με το GT86, χωρίς να το μεταμορφώνουν εντελώς, απλά του δίνουν μια πιο “Subaru αίσθηση”. Το BRZ είναι στημένο για πιο γρήγορη οδήγηση με γραμμές και καλύτερο κράτημα, χωρίς ωστόσο να χάνεται ο παιχνιδιάρικος χαρακτήρας της πίσω κίνησης, ενώ από την άλλη το GT86 είναι πιο φιλικό στην καθημερινή χρήση, έχοντας παράλληλα πιο “tail happy” χαρακτήρα, καθώς έδιωχνε την ουρά του ευκολότερα. Αυτά, όμως, θα αναλυθούν παρακάτω.

Test_Drive_Subaru_BRZ303 Test_Drive_Subaru_BRZ312

Στο εσωτερικό οι διαφορές είναι αμελητέες, και εντοπίζονται στο διαφορετικό ηχοσύστημα, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν διαθέτει σύστημα πλοήγησης, στο διαφορετικό πλαστικό που διατρέχει όλο το μήκος του ταμπλό και στον πίνακα των οργάνων που αυτός του BRZ δεν διαθέτει την άσπρη λεπτομέρεια. Σε γενικές γραμμές ψιλά γράμματα…καθώς όλα τα άλλα είναι copy/paste και εξαρτώνται από το επίπεδο εξοπλισμού. Δεν διέπει δάφνες πολυτέλειας, αλλά τα πλαστικά του έχουν πολύ καλή συναρμογή και με όλο τη καμπίνα να είναι λιτά σπορ και οδηγοκεντρική, λες και είναι συνέχεια του σώματος του οδηγού.

[/nextpage]

[nextpage title=”Στον δρόμο” ]

Test_Drive_Subaru_BRZ24

Τη πρώτη, από τις πέντε μέρες που είχα στη διάθεση μου το αυτοκίνητο, προσπαθούσα να θυμηθώ την οδική συμπεριφορά του GT86. Οδηγώντας χαλαρά και σε ήρεμους καθημερινούς ρυθμούς, πολύ δύσκολα -σχεδόν αδύνατο- θα εντοπίσεις πραγματικές διαφορές. Το σασί του είναι εξαιρετικά ζυγισμένο, με τους μηχανικούς εξέλιξης να έχουν σημείο αναφοράς τη Cayman. Ωστόσο, το πολύ χαμηλό κέντρο βάρους των 475 χλστ. και μόλις 460 χλστ. απόσταση από το έδαφος μέχρι το κέντρο του στροφάλου, είναι χαμηλότερο από αυτό του γερμανικού sportscar, καθώς και από το Nissan GT-R, Lancer EVO X και Subaru WRX STI. Αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει το βαθμό της προσοχής στις λεπτομέρειες που έχουν επιδείξει οι Ιάπωνες μηχανικοί, προσφέροντας στο αυτοκίνητο αγνή οδηγική απόλαυση και έλεγχο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Test_Drive_Subaru_BRZ213

Τα επίπεδα πρόσφυσης είναι πολύ ψηλά, αποκομίζοντας ένα ωραίο συναίσθημα στον τρόπο που το αυτοκίνητο κινείται από στροφή σε στροφή, παρέχοντας σου ασφάλεια και σιγουριά. Όσο περισσότερες ώρες το οδηγούσα, και πήγαινα σε γνωστές ορεινές διαδρομές, τόσο άρχιζα να καταλαβαίνω τις όποιες διαφορές. Η διαφορά στο set-up με το Toyota είναι ότι, αυτό έχει ελαφρώς πιο μαλακά εμπρός ελατήρια και ελαφρώς πιο σκληρά πίσω, ενώ στο BRZ είναι ελαφρώς πιο σκληρά στον εμπρός άξονα και ελαφρώς πιο μαλακά στο πίσω μέρος.

Test_Drive_Subaru_BRZ217

Επίσης, δε ξέρω αν έχει να κάνει και με τα καλύτερα ελαστικά που φορούσε, αλλά η αίσθηση από το σύστημα διεύθυνσης του BRZ ήταν σαφώς πιο θετική, πιο ζωντανή. Έτσι, όταν σημαδεύεις τη στροφή νιώθεις πιο κοφτερό και άμεσο το τιμόνι, αλλά και πάλι οι διαφορές είναι δύσκολα να εντοπιστούν, αν δεν μπεις πίστα. Τα ελαστικά είχαν μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης, με αυτή να μη μειώνεται όσο το πιέζεις το αυτοκίνητο μέσα στη στροφή, με την υποστροφή να λάμπει δια της απουσίας της. Όσο πιο πολύ πιέζεις το αυτοκίνητο, τόσο περισσότερο κρατάει, γιατί το μαλακότερο πίσω μέρος “βουτάει” και βεντουζώνει τα ελαστικά στην άσφαλτο, παρουσιάζοντας μια γραμμική και προοδευτική αντίδραση.

Test_Drive_Subaru_BRZ209

Η υπερστροφή έρχεται, κυρίως, με απότομη κίνηση του τιμονιού (λέγε με Σκανδιναβικό φλικ), είτε με κατέβασμα ταχύτητας και απότομο συμπλεκτάρισμα για να σπάσει η πρόσφυση πίσω. Φυσικά, θα driftάρει πολύ εύκολα και με την δύναμη, καθώς οι ελληνικοί δρόμοι δεν είναι και οι καλύτεροι σε θέμα ελκτικής ικανότητας. Δεν έδειξε την ίδια πρόθεση στις χαμηλές ταχύτητες να ανοίξει την τροχιά του πίσω μέρους, σε σχέση με το GT86, αλλά και πάλι, όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες δεν δυσκολεύτηκε πολύ να κάψει γόμα από τα πίσω ελαστικά,

Το μειονέκτημα της ανωτέρω ρύθμισης των ελατηρίων του BRZ είναι η αντίδραση του αμαξώματος στις ανωμαλίες του οδοστρώματος, κάτι που ίσως ενοχλήσει σε καθημερινές συνθήκες, ωστόσο στις μεγαλύτερες ταχύτητες το αυτοκίνητο έχει ένα πραγματικά καλύτερο ισορροπημένο feeling, που διατηρείται και στο φρενάρισμα.

Test_Drive_Subaru_BRZ12

Κατά τ’άλλα, ο κινητήρας παραμένει ο ιδιος τετρακύλινδρος boxer χωρητικότητας 1.998 κ.εκ. και απόδοσης 200 ίππων στις 7.000 σ.α.λ., και 205 Nm ροπή στις 6.600 σ.α.λ., με το “κόφτη” να μπαίνει στις 7.400 σ.α.λ.. Έχει συμπίεση 12,1:1. με τους κυλίνδρους του κινητήρα να έχουν διάμετρο/διαδρομή 86 χλστ x 86 χλστ. και συνδυάζεται με δύο 6-τάχυτα κιβώτια, ένα μηχανικό και ένα αυτόματο με paddles στο τιμόνι.

Αν έχεις συνηθίσει με τη ροπή των turbo μπορεί να σε ενοχλήσει η αναμονή μέχρι να ανεβάσει στροφές, αλλά όταν περάσει τις 4.000 και ξυπνήσει ξεχνάς “σαλιγκάρια”, ξεχνάς σκάστρες και οτιδήποτε άλλο. Λατρεύει να ανεβάζει στροφές, και με τη επίπεδη ροπή και τα 100 άλογα ανά λίτρο, να είσαι σίγουρος ότι έχει αρκετή δύναμη ανεξάρτητα από τις σ.α.λ., για να κινηθείς ξέγνοιαστα. Πρέπει να έχει χαμηλές στροφές και μεγάλη σχέση στο κιβώτιο για να χρειαστεί να κατεβάσεις σχέση, για να πραγματοποιήσεις προσπέρασμα. Έχει αρκετά εθιστική, γλυκιά και όμορφη χροιά, χωρίς όμως να πλησιάζει το γουργουρητό των Impreza WRX.

Test_Drive_Subaru_BRZ315

Η εξαιρετική θέση οδήγησης, τα πολύ καλά bucket καθίσματα, το βαρύ όσο πρέπει τιμόνι, και τα σκληρά σε αίσθηση πεντάλ σε βάζουν σε επιθετικό mode, ακόμα και για μια διαδρομή μέχρι να πας να πάρεις την αγαπημένη σου σοκολάτα. Γίνεσαι ένα με το αυτοκίνητο, το οδηγάς-δε σε οδηγεί, νιώθεις τη παραμικρή αντίδραση και τα μαλακά μόρια σου, καταλαβαίνουν σε χρόνο dt, το παραμικρό γλίστρημα και δίνει εντολή στον εγκέφαλο για τις επόμενες κινήσεις σου.

Test_Drive_Subaru_BRZ208

Επειδή είναι ο πρώτος κινητήρας του είδους του που διαθέτει τεχνολογία άμεσου και έμμεσου ψεκασμού καυσίμου, η οποία επαυξάνει τόσο την ανταπόκρισή του, όσο και την αποδοτικότητα του καυσίμου, η απόκριση στις εντολές του γκαζιού είναι απλά απερίγραπτη. Μιλάμε για χιλιοστά πίεσης και νιώθεις ότι κάτι συμβαίνει. Προτιμώ χίλιες φορές να περιμένω μέχρι να ανεβάσει στροφές ο κινητήρας πάνω από 4.000 σ.α.λ. για να νιώσω ότι κάτι συμβαίνει και να έχω αυτήν την αίσθηση στο πεντάλ, παρά τη ροπή από χαμηλά των turbo κινητήρων. Τουλάχιστον σε τέτοιου είδους κατασκευές, στα μικρά συμβατικά αλλάζει το πράγμα. Το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι γίνεται προέκταση του μυαλού σου, έχοντας λιγότερες από 2,5 στροφές από άκρη σε άκρη και 5,4 μέτρα ακτίνα κύκλου στροφής.

Επ’ ευκαιρίας της ύπαρξης του VBox Sport στη κατοχή μας, κάναμε μετρήσεις και επιγραμματικά αναφέρω ότι για τα 0-100 χλμ/ώρα το BRZ επιτάχυνε σε 7,31 δευτ., ενώ για την ακινητοποίηση του από τα 100χλμ/ώρα χρειάστηκε 2,93 δευτ. και 37,07 μέτρα. Αναλυτικά τα νούμερα μπορείς να τα δεις στο πίνακα μετρήσεων.

Test_Drive_Subaru_BRZ201

Για την κατανάλωση, το εργοστάσιο δηλώνει 7,6 λίτρα/100 χλμ κάτι που φυσικά δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα, αλλά δε διαφέρει και πολύ φτάνοντας περίπου τα 10,3 λίτρα/100 χλμ μέση κατανάλωσης και μόνο όταν πας συνέχεια με κόφτες θα φτάσει τα 13-13,5 λίτρα/100 χλμ. Από την άλλη, αν καταφέρεις και κινηθείς απλά βολτίσια, χωρίς ατασθαλίες μπορεί να δεις νούμερο κοντά στα 8 λίτρα/100 χλμ. Αλλά πραγματικά ποιος νοιάζεται για την κατανάλωση σε τέτοια οχήματα; Δεν είναι για όσους σκέφτονται το πόσο θα κάψουν, ούτε για όσους τσιγκουνεύονται τις βόλτες και τα παιχνίδια. Όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, πρέπει να πληρώσεις στο κράτος €270,3 καθώς οι εκπομπές CO2 είναι 159 γρ./χλμ. Τέλος για να μη σε ζαλίζω άλλο με τα τεχνικά, το αυτοκίνητο δε θα μπορούσε να μην έχει αποσπάσει πέντε αστέρια στις δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP.

[/nextpage]

[nextpage title=”Συμπέρασμα” ]

Test_Drive_Subaru_BRZ318

Κλείνοντας. Καταρχήν να πω, πως είναι πολύ διασκεδαστικό, όπως ακριβώς το “αδερφάκι” του. Το πιο θα επιλέξεις είναι καθαρά προσωπικών κριτηρίων και προτεραιοτήτων. Το BRZ είναι μια πρόταση από αυτές που πλέον σπανίζουν από την αγορά, καθώς μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, και δικαιωματικά μπορεί να χαρακτηριστεί “παιχνίδι για μεγάλα παιδιά”. Δείχνει ότι οι Ιάπωνες αν θέλουν, δίνουν μάθημα δημιουργικής μηχανολογίας, που είναι χαραγμένή στο DNA τους. Είναι σχεδιασμένο για τον ενθουσιώδη οδηγό, όντας ένα από τα καλύτερα προσιτά sportcar που έχουν παρουσιαστεί τη τελευταία δεκαετία, έτοιμο να μπορεί να προσφέρει συγκινήσεις που μια μηχανή δε φαντάζεσαι πως θα μπορούσε να παράγει. Σε βάζει στον κόσμο του drift, που με το εξαιρετικό του ζύγισμα μπορείς να κινηθείς εξαιρετικά γρήγορα και ασφαλέστατα σε οποιαδήποτε διαδρομή, ακόμα καν αν δεν έχει αγωνιστικές καταβολές.

Test_Drive_Subaru_BRZ216

Οι προτάσεις της Subaru και της Toyota είναι σχεδόν ίδιες, με τις όποιες διαφορές να εντοπίζονται στο δρόμο, αλλά να υπάρχουν. Το BRZ είναι λίγο πιο σοφιστικέ, λίγο πιο μετρημένο, αντικατοπτρίζοντας πιο νηφάλια τις λεπτομέρειες του, ενώ το GT86 είναι λίγο πιο εξωστρεφές, λίγο πιο ζωντανό, αντικατοπτρίζοντας πιο αλλόκοτα τις λεπτομέρειες του. Αν θα έπρεπε να επιλέξω με το ζόρι, αυτό θα ήταν μάλλον το BRZ, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος. Πόσο κοστίζει ρωτάς, αφού δε το ανέφερα πουθενά. Η αρχική του τιμή είναι 36.850 ευρώ, η οποία μετά από το όφελος απόσυρσης πέφτει στα €34.050. Αν ρωτάς, αν τα αξίζει η απάντηση είναι “Ναι”. Ο πολύ καλός εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, αλλά κυρίως η χαρά και συγκίνηση που σου προσφέρει στις καθημερινές σου βόλτες, δικαιολογεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τη τελική του τιμή, άσχετα αν θα μπορούσε να ήταν και λίγο φθηνότερο.

[/nextpage]

[nextpage title=”Φωτογραφίες” ]

[/nextpage]

[nextpage title=”Μετρήσεις” ]

Subaru BRZ Μετρήσεις Autoblog.gr | VBox Sport
0-100 χλμ/ώρα 7,3 δευτ.
30-70 χλμ/ώρα 6,4 δευτ. (3η ταχύτητα)
60-100 χλμ/ώρα 5,7 δευτ. (4η ταχύτητα)
80-130 χλμ/ώρα 12,3 δευτ. (5η ταχύτητα)
Τελική ταχύτητα 225 χλμ/ώρα
Φρενάρισμα 100-0 χλμ/ώρα 37,1 μέτρα σε 2,93 δευτ.

[/nextpage]

[nextpage title=”Τεχ/κά Χαρ/κά” ]

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κυβισμός 1.998 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα 200 ίπποι στις 7.000 σ.α.λ.
Ροπή 205 Nm στις 6.400 σ.α.λ.
Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα 7.3 δευτ.
Τελική Ταχύτητα 230 χλμ./ώρα
Μέση Κατανάλωση 7,6 λίτρα/100 χλμ.
Εκπομπές Ρύπων CO2 159 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 270.3 €
Μήκος 4.240 χλστ.
Πλάτος 1.775 χλστ.
Ύψος 1.425 χλστ.
Βάρος 1.245 κιλά
Χώρος Αποσκευών 243 λίτρα
Τιμή με απόσυρση 34.050 ευρώ

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
<h5>Στα συν:</h5>Ελιξήριο νεότητας και χαράς, Κινητήρας ψηλά, Διαμαντένιο πλαίσιο, Tιμόνι ξυράφι, Eυχρηστία σε καθημερινή βάση, Επιβλητικό πάτημα <hr /> <h5>Στα μείον:</h5> Κινητήρας κάτω από 4.000 σ.α.λ., Χώρος αποσκευών, Χώροι πίσω, Τιμή, Μέτρια κατανάλωση, Ορατότητα προς τα πίσωTest Drive: Δοκιμάζουμε το Subaru BRZ
Autoblog.gr