Η Apple ετοιμάζει το δικό της αυτοκίνητο, κατέθεσε πατέντα που μετατρέπει το iPhone σε κλειδί του αυτοκινήτου σου

Σχετικά άρθρα

apple icar

Δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν φήμες ότι η Apple θέλει να κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο. Το σχέδιο βρισκόταν στο μυαλό του Steve Jobs και τώρα με την είδηση πως η Apple προσπαθεί να πάρει μηχανικούς της Tesla, το The Mac Observer με άρθρο του αναφέρει πως η εταιρία από το Κουπερτίνο ετοιμάζει ένα αυτοκίνητο.

Η φήμη ξεκίνησε όταν ένας υπάλληλος της Apple έγραψε πως η 2η μεγαλύτερη εταιρία παγκοσμίως εργάζεται πάνω σε κάτι “που θα κάνει την Tesla να τρέχει για τα λεφτά της“, με το The Mac Observer να κάνει τη δική του έρευνα και να γράφει πως υπάρχει πιθανότητα 80% η Apple να ετοιμάζει το δικό της αυτοκίνητο. Η Wall Street Journal αναφέρει πως η Apple ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που του έχει δώσει την κωδική ονομασία Titan και πως σήμερα μοιάζει με minivan. Πηγές του Reuters αναφέρουν πως ίσως το αυτοκίνητο είναι αυτόνομο.

Το αν όντως η Apple ετοιμάζει το δικό της αυτοκίνητο είναι κάτι που μόνο ο Jony Ive και τα υπόλοιπα μεγάλα κεφάλια της το γνωρίζουν, αλλά αν το κάνει, τότε θα είναι κάτι που θα κάνει τόσο μεγάλο buzz, όπως ακριβώς κάνει κάθε νέο προϊόν που παρουσιάζει.

Apple-Patent

Παράλληλα η Apple έχει καταθέσει ακόμη μια πατέντα με την οποία περιγράφει το πως το iPhone μπορεί να αντικαταστήσει το κλειδί του αυτοκινήτου σου. Ο τεχνολογικός γίγαντας στη πατέντα του περιγράφει το πως ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου μπορεί μέσω Bluetooth, Wi-Fi ή 3G/4G μπορεί χρησιμοποιώντας το iPhone του να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητό του, αλλά και να εκκινήσει τον κινητήρα. Μάλιστα η λύση της Apple υποστηρίζει αρκετές συσκευές ανά αυτοκίνητο. Παρόμοιες εφαρμογές προσφέρουν ήδη η BMW, η Hyundai αλλά και η Tesla.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...