7 από τα καλύτερα εργοστασιακά sleepers… παλιά και νέα!

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

546d028a9a95a_-_egm_5797-lg

Λατρεύω τα sleepers. Νομίζω έχει να κάνει περισσότερο με το ότι κρύβουν τις επιδόσεις τους, παρά με τις επιδόσεις καθεαυτές. Προσωπικά δηλαδή, εστιάζω περισσότερο στο “ανώνυμος” και λιγότερο στο “πύραυλος”. Φυσικά, αυτοκίνητα όπως η BMW M5, το Audi RS6 έχουν την γοητεία τους, αλλά μερικές φορές, είναι “too much”. Για να μην μιλήσω για sports cars ή supercars…Τα φαρδιά φτερά, οι τεράστιες ζάντες, η sport ανάρτηση και όλα τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν ένα super sedan είναι ωραία αλλά γιατί να μην έχεις την δύναμη, χωρίς το “φωνακλάδικο” εξωτερικό; Κάπου εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι τα sleepers και στη συνέχεια, θα δεις 7 από τα καλύτερα που έχουν κυκλοφορήσει.

[/nextpage]

[nextpage title=”Mercedes E500″ ]

http://www.autogaleria.hu -

Χάρη στα 388 άλογα και τα 530 Nm ροπής που παράγει ο 5.5 λίτρων V8, η Mercedes E500 sedan επιταχύνει στα 100 km/h σε μόλις 5.2 δευτερόλεπτα ενώ παράλληλα είναι άνετη, πολυτελής και διακριτική όσο δεν πάει. Αφαίρεσε τα σήματα και έχεις ένα “μπαρμπάμαξο” που μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του στα φανάρια…

[/nextpage]

[nextpage title=”VW Sharan VR6″ ]

8149b4ceddf2ee0297a345ef9609f66f-995x0-90

Πριν το Opel Zafira OPC που όντας OPC δεν έχει θέση σε αυτή τη λίστα ούτως ή άλλως, ήταν το Volkswagen Sharan VR6. Κάτω από το καπό, βρισκόταν ο 2.8 λίτρων VR6 που απέδιδε 204 άλογα και 265 Nm ροπής. Το Sharan VR6 μπορεί να μην είναι ο “μαχητής των φαναριών” όπως άλλα αυτοκίνητα στη λίστα, αλλά βάζεις οικογένεια, παιδιά, πεθερικά και το μισό σπίτι μέσα και ταξιδεύεις με 200+ στην autobahn.

[/nextpage]

[nextpage title=”BMW 550i” ]

BMW-5-Series--E60--1694_45

Οι εποχές των ατμοσφαιρικών BMW. Αν η M5 με τον δυνατό V10 σου φαινόταν υπερβολική, μπορούσες πάντα να επιλέξεις την “ταπεινή” 550i. Με τον ατμοσφαιρικό V8 των 367 ίππων, τα 100 km/h από στάση έρχονταν σε 5.6 δευτερόλεπτα, η ηχητική υπόκρουση εξαιρετική και το κοστούμι που φοράς, ατσαλάκωτο ανά πάσα ώρα και στιγμή!

[/nextpage]

[nextpage title=”Lancia Thema” ]

lancia_thema-8-32-1988-92_r61-54c8ff84867bb

Δώσε στους Ιταλούς την ευκαιρία και θα βάλουν έναν V8 της Ferrari σε μία Lancia Thema… Αυτό ακριβώς έγινε και γεννήθηκε η Thema 8.32. Ο κινητήρας απέδιδε 215 άλογα που τώρα μπορεί να μην είναι πολλά, αλλά το 1986, ήταν κάτι παραπάνω από αρκετά. Το ίδιο ισχύει και για το 0-100 που ολοκληρωνόταν σε 6.8 δευτερόλεπτα αλλά και για την τελική που ήταν 240 km/h. Ναι, μία M5 της εποχής μπορεί να ήταν ταχύτερη, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, το γεγονός ότι κάτω από το καπό βρίσκεται κινητήρας Ferrari, αναπληρώνει πολλούς από τους χαμένους πόντους…

[/nextpage]

[nextpage title=”Subaru Forester” ]

subaru_forester_2004_wallpaper_3-1024x768

 

Είμαι πολύ μεγάλος οπαδός της πρώτης και της δεύτερης γενιάς Subaru Forester. Δεν ξέρω τι ακριβώς με ελκύει τόσο, αλλά αν θελήσω ποτέ στη ζωή μου SUV, θα τα σκεφτώ πολύ σοβαρά. Ιδίως την 2.5XT έκδοση που φοράει πρακτικά το ίδιο drivetrain με το Impreza WRX. Εξαιρετική, μόνιμη τετρακίνηση, επαρκής ισχύς και το soundtrack του τετρακύλινδρου boxer μαζί με τις ικανοποιητικότατες επιδόσεις που μπορούν να επιτευχθούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια, κάνουν την επιλογή του συγκεκριμένου Forester γι’ αυτή τη λίστα, προφανή.

[/nextpage]

[nextpage title=”Nissan Stagea” ]

2000-Nissan-Stagea-RS_FOUR_S_16

Το λεγόμενο και “Skyline wagon”. Χρειάζεται να πω κάτι άλλο; Δεν χρειάζεται καν να πας στην 260RS έκδοση που εξοπλιζόταν με τον RB26… εκείνη δεν είναι και πολύ “sleeper”. Αρκέσου σε κάποια απλή, με κανέναν RB25 και είσαι κομπλέ. Σκοτώνεις πρακτικά οτιδήποτε… και έχεις χώρο και για μία μικρή μετακόμιση αν χρειαστεί!

[/nextpage]

[nextpage title=”Tesla Model S” ]

tesla-alpha-model-s-2012_90663-1440x900

Όποιο θέλεις. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Το Model S, χτυπάει πάντα πάνω από την κατηγορία του και ιδίως στην τετρακίνητη έκδοση, μπορεί να ταπεινώσει σημαντικά πιο sport συνδυασμούς. Βέβαια, επειδή οι δυνατότητες του έχουν γίνει γνωστές πλέον, δεν είναι πολύ καλό sleeper, αλλά όταν ένα ηλεκτρικό sedan μπορεί να κάνει το 0-100 σε 3.2 δευτερόλεπτα, ανήκει εξ ορισμού σε αυτή την κατηγορία.

Αυτά από εμένα. Είμαι σίγουρος πως έχω ξεχάσει αρκετά, αλλά είμαι επίσης σίγουρος ότι θα μου τα θυμίσεις στα σχόλια. Απλά να θυμάσαι. Όχι κορυφαίες εκδόσεις –M, AMG, RS κλπ– και όχι βελτιωμένα. Διακριτικά αλλά γρήγορα αυτοκίνητα από οποιαδήποτε δεκαετία.

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr