8 από τα ομορφότερα αγωνιστικά στα χρώματα της Martini

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

Martini Livery0

Η Martini είναι μια εταιρεία που δεν έχει μόνο μακρά παράδοση και ιστορία στον χώρο των ποτών/κοκτέιλ. Πέρα από αυτό, όμως, η Martini κοσμεί εδώ και χρόνια με το χαρακτηριστικό της livery διάφορα αγωνιστικά οχήματα, βελτιώνοντας την εμφάνισή τους. Πάμε, λοιπόν, να δούμε μερικά μόνο από τα ομορφότερα αγωνιστικά που είναι ντυμένα στα χρώματα της Martini.

[/nextpage]

[nextpage title=”Lotus 80″ ]

Lotus 80

Πίσω στο 1979, το μονοθέσιο της Lotus είχε το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα. Ωστόσο, πάνω σε αυτό έδινε το στίγμα του το livery της Martini, στα πλαϊνά του αυτοκινήτου. Η απόδοση του μονοθεσίου ήταν απογοητευτική, γι’ αυτό και πήρε μέρος σε μόνο 3 Grands Prix (Ισπανία, Μονακό και Γαλλία).

[/nextpage]

[nextpage title=”Porsche 917″ ]

Porsche 917

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αγωνιστικά στην ιστορία της Porsche και των motorsports. Η 917 είναι γνωστή για τη νίκη στη στις 24 ώρες του Le Mans το 1970 και το 1971, με την «καρδιά» της ν’ αποτελείται από 12 κυλίνδρους σε flat διάταξη. Λευκό background για την 917 των Gijs van Lennep και Helmut Marko πάνω στο οποίο βρισκόταν η «φορεσιά» της Martini.

[/nextpage]

[nextpage title=”Lancia Delta” ]

1992 Lancia Delta

Ως ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στην ιστορία των rally, η Lancia έχει κατασκευάσει κάποια οχήματα που έχουν γραφτεί με χρυσά γράμματα στα βιβλία των motorsports, όπως είναι η πανέμορφη Lancia Delta Integrale, με την οποία οι Ιταλοί κυριάρχησαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

[/nextpage]

[nextpage title=”Porsche 911″ ]

Porsche 911 Carrera RSR

Για δεύτερη φορά αυτοκίνητο της Porsche, ξανά από τη δεκαετία του 1970. Είναι η 911 Carrera RSR. Αυτή που βλέπουμε παραπάνω είναι η πιο εντυπωσιακή, του 1974, με την τεράστια αεροτομή, το ασημί χρώμα και στο πλάι livery από τη Martini, με το κόκκινο χρώμα να ξεχωρίζει.

[/nextpage]

[nextpage title=”Brabham BT42″ ]

BT42

Όταν τα μονοθέσια της Formula 1 δεν είχαν καμία σχέση με το σήμερα. Μπορεί σε κάποιους το συγκεκριμένο σχέδιο να μην αρέσει, αλλά για κάποιο λόγο το βρίσκω όμορφο. Η Brabham BT42 του 1973 δεν ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο, όμως η Martini φρόντισε τουλάχιστον να το κάνει να ξεχωρίζει για την εμφάνισή του.

[/nextpage]

[nextpage title=”Lancia 037″ ]

Lancia 037

Ας φύγουμε για λίγο από τη δεκαετία του 1970 κι ας πάμε στη δεκαετία του 1980. Δε θα μπορούσε να μην μπει η θρυλική 037, η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για λογαριασμό της Lancia το 1983.

[/nextpage]

[nextpage title=”Porsche 935″ ]

Porsche 935

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει σημαδευτεί από τα οχήματα της Porsche τη δεκαετία του 1970. Ακόμα ένα με livery από τη Martini ήταν η 935, που είναι γνωστή για τις νίκες της στις 24 ώρες του Le Mans.

[/nextpage]

[nextpage title=”Williams FW37″ ]

Williams FW37

Και κάτι πιο σύγχρονο, και πάλι από τη Formula 1. Θα μπορούσε να είναι η Williams FW36, αλλά θεωρώ ότι η φετινή FW37 είναι ομορφότερη από τον προκάτοχό της. Με το μονοθέσιο αυτό η ομάδα του Grove ελπίζει να συνεχίσει την εξαιρετική περσινή της πορεία, αν και φέτος ο ανταγωνισμός δείχνει να είναι πιο έντονος και σκληρός.

Αυτά είναι μόλις 8 από τα πολλά όμορφα αγωνιστικά με Martini livery. Σε περίπτωση που έχεις κάποιο άλλο στο μυαλό σου, είσαι ελεύθερος να το προσθέσεις στα σχόλια.

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...