Πώς τα «αντανακλαστικά γάτας» μπορούν να σου σώσουν τη ζωή

Σχετικά άρθρα

Almost Crash

Πες μου κάποιον που φημίζεται για τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του. Σίγουρα μια εύκολη επιλογή που έχεις είναι κάποιος οδηγός αγώνων, ειδικότερα από τη Formula 1, διότι ξοδεύουν αρκετές ώρες, κυρίως για να καταφέρουν να κερδίσουν κάποια χιλιοστά του δευτερολέπτου στην εκκίνηση, τα οποία μπορεί να μεταφραστούν σε κερδισμένες θέσεις.

Εντάξει, τώρα φύγε από τα motorsports. Σκέφτεσαι, ε; Δε χρειάζεται να το συνεχίσεις, διότι σου έχω μια πολύ καλή απάντηση! Είναι οι οδηγοί που θα δεις στη συνέχεια, περισσότερο βέβαια ο μοτοσικλετιστής.

Για να σου εξηγήσω τι συνέβη, ο οδηγός μιας μοτοσικλέτας και ο φίλος, που οδηγούσε ένα Ariel Atom, θέλησαν -κακώς φυσικά- να κινηθούν πολύ γρήγορα σε μια ορεινή διαδρομή. Αντίθετη μια αυτό ήταν μία BMW Σειράς 5 (E39), η οποία βρισκόταν ακινητοποιημένη αμέσως μετά από μία «τυφλή» δεξιά στροφή!

Ο μοτοσικλετιστής, δείχνοντας… αντανακλαστικά γάτας, απέφυγε υποδειγματικά το αυτοκίνητο, όπως και ο οδηγός του Atom, ο οποίος ήταν πολύ ψύχραιμος κι έστριψε το τιμόνι όσο χρειαζόταν, διότι στα δεξιά του υπήρχε ένα μεγάλος και… φονικός γκρεμός.

Με τις ταχύτητες που κινούνταν, μία λάθος κίνηση ή μία επαφή θα μπορούσε σίγουρα να είναι καταστροφική κι ελπίζω πως πήραν το μάθημά τους, διότι τα εκπληκτικά αντανακλαστικά δεν μπορούν να άρουν τις κατηγορίες για επικίνδυνα γρήγορη οδήγηση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...