Η Toyota χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων

Σχετικά άρθρα

Thomas Bach, Akio Toyoda

Η Toyota ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ώστε έως το 2024 να γίνει επίσημος χορηγός της. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το 2016 σε τοπικό επίπεδο στην Ιαπωνία, ενώ παγκοσμίως θα ξεκινήσει το 2017. Έτσι δεν θα δούμε αυτοκίνητα της Toyota στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Pyeongchang της Νοτίου Κορέας το 2018. Η Toyota θα είναι χορηγός στη κατηγορία της κινητικότητας με το Mirai, το υδρογονοκίνητο αυτοκίνητό της, τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά μοντέλα της, να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Toyota: «Τhe Olympic Partner» Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

Η Toyota Motor Corporation, η πρώτη σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα χορηγίας The Olympic Partner (TOP).

Η συνεργασία ισχύει μέχρι το τέλος του 2024 στην κατηγορία mobility (κινητικότητα), που περιλαμβάνει οχήματα, υπηρεσίες και λύσεις μετακίνησης. Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης διοργανώθηκε εορταστική εκδήλωση στο Τόκιο, στην οποία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Thomas Bach, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Marketing της ΔΟΕ Tsunekazu Takeda (Πρόεδρος Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής), ο Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Yoshiro Mori, ο Πρόεδρος της Toyota Akio Toyoda και άλλοι αξιωματούχοι της Toyota και της ΔΟΕ.

Η σχέση της Toyota με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ολυμπιακό Κίνημα ξεκινά άμεσα, με την Toyota να αποκτά δικαιώματα χορηγίας στην Ιαπωνία το 2016. Τα δικαιώματα της Toyota θα επεκταθούν σε όλο τον κόσμο στις αρχές του 2017.

Οι προϊοντικές κατηγορίες που καλύπτει η χορηγία της Toyota είναι: οχήματα (συμπερ. επιβατικών, οχημάτων αστικής μετακίνησης και επαγγελματικά οχήματα) και υπηρεσίες μετακίνησης (συμπερ. οδικής βοήθειας, οδικής ασφάλειας, συστημάτων υποστήριξης μεταφορών και υπηρεσιών).

Σχολιάζοντας τη χορηγία, ο Πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda δήλωσε: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εκπληρώσουμε τις απαιτήσεις του νέο ρόλου μας στο πρόγραμμα The Olympic Partner (TOP), και να δικαιώσουμε τη ΔΟΕ για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε. Η προσθήκη της κατηγορίας κινητικότητας  στο πρόγραμμα TOP Partner αποτελεί σημαντική αναγνώριση για ολόκληρη τη βιομηχανία μας. Υπό αυτή την Ολυμπιακή σημαία, θα θέλαμε σήμερα να επιβεβαιώσουμε εκ νέου τη δύναμη του αθλητισμού να ενώνει τους ανθρώπους και να δεσμευτούμε στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου προάγοντας το Ολυμπιακό πνεύμα φιλίας, αλληλεγγύης και ευ αγωνίζεσθαι.»

Ο κ. Thomas Bach δήλωσε: «Η ΔΟΕ καλωσορίζει την Toyota σαν κύριο χορηγό στην παροχή λύσεων βιώσιμης μετακίνησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως περιγράφεται στην Ολυμπιακή Ατζέντα του 2020, στο στρατηγικό μας οδικό χάρτη για το μέλλον του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Η Toyota είναι παγκόσμιος ηγέτης σε αυτό τον τομέα, και η εν λόγω συνεργασία υποδηλώνει μία ισχυρή δέσμευση στο μέλλον της ΔΟΕ και του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Είναι μία συμφωνία ορόσημο στην υλοποίηση της Ολυμπιακής Ατζέντας το 2020 καθώς η συνεργασία μας στοχεύει στη βιώσιμη μετακίνηση και η Toyota θα προσφέρει βιώσιμες λύσεις για ολόκληρο το Ολυμπιακό Κίνημα.»

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...