Hamilton για παράπονα της Red Bull: Ας προσλάβει καλύτερους τεχνικούς

Σχετικά άρθρα

Lewis Hamilton

Η περσινή κυριαρχία της Mercedes AMG φαίνεται πως θα συνεχιστεί και φέτος, όπως μας έδειξε το πρώτο φετινό Grand Prix. Αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει στους αντιπάλους της γερμανικής ομάδας, καθώς διαπιστώνουν ότι η μάχη για την πρώτη θέση έχει χαθεί πριν καν αρχίσει.

Η Red Bull Racing έχασε πέρυσι τους δύο τίτλους από τη Mercedes και, όχι απλώς αυτό φαίνεται πως θα συμβεί και φέτος, αλλά η αυστριακή ομάδα ανησυχεί ότι η κυριαρχία της Mercedes θα είναι μακρόχρονη, διότι οι ανταγωνιστές της δύσκολα μπορούν να οδηγήσουν στην ήττα τον συνδυασμό των Πρωταθλητών.

Ο Toto Wolff ήδη έχει πει πως η RBR καλό θα είναι να δουλέψει και τώρα έρχεται η δεύτερη απάντηση από τους Γερμανούς στην επιθυμία του Christian Horner για εξισορρόπηση και στις απειλές για έξοδο από το άθλημα. Ο Lewis Hamilton προτρέπει τη Red Bull να δυναμώσει το εργατικό της δυναμικό, όπως έκανε η ομάδα του.

Καλύτερα να προσλάβεις καλύτερους τεχνικούς, υποθέτω. Εμείς έχουμε προσλάβει σπουδαίους ανθρώπους κι έχουμε κάνει καλή δουλειά, και μάλιστα δεν έχουμε παραπονεθεί όταν αυτοί κυριαρχούσαν. Ο κόσμος είναι πάντα δυσαρεστημένος όταν δεν κερδίζει. Δε θέλω να μπω στην πολιτική πλευρά. Μόνο στο μονοθέσιο. Είναι ενδιαφέρον, όμως, ν’ ακούσουμε κάποιες παρατηρήσεις για τους κανονισμούς.

Christian Horner

Ο Horner απαντά με τη σειρά του, υποστηρίζοντας πως, όταν η Red Bull κέρδιζε, είχαμε αλλαγές στους κανονισμούς, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα, γεγονός που ωφελεί τη Mercedes, διότι δε χρειάζεται να προσαρμόζεται σε κάτι νέο.

Μπορώ να καταλάβω τις προτάσεις αυτές, αλλά όταν ήμασταν εμείς μπροστά, ποτέ δεν είχαμε τέτοια κυριαρχία. Κάθε φορά άλλαζαν οι κανονισμοί κι εμείς προσαρμοζόμασταν. Όχι ανεφοδιασμοί, όχι αλλαγές στο αμάξωμα, διπλός διαχύτης και μετά απαγόρευση του διπλού διαχύτη, «φυσητός» διαχύτης, αλλαγές στις χαρτογραφήσεις εντός της σεζόν.

Έχουν ένα πολύ αξιόπιστο και πολύ δυνατό μονοθέσιο. Το power unit είναι επίσης πολύ περίπλοκο. Βλέποντας μια εταιρεία σαν τη Honda, με τόσο χρόνο προετοιμασίας, να είναι τόσο πίσω σε ρυθμό, φαίνεται πόσο περίπλοκοι είναι οι κανονισμοί. Η Manor δεν μπορούσε να ξεκινήσει το μονοθέσιό της, εξαιτίας αυτού. Πόσο δίκιο είναι αυτό;

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...