10 videos που ο κάθε petrolhead πρέπει να έχει δει

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

Ken Block Gymkhana 5

Χιλιάδες θα είναι, φαντάζομαι, τα videos που έχεις δει στη ζωή σου σχετικά με το αυτοκίνητο. Σίγουρα, όμως, μέσα σ’ αυτή την αφθονία, υπάρχουν κάποια που έχεις ξεχωρίσει, τα έχεις δει πολλές φορές και θα συνεχίσεις να τα βλέπεις στο μέλλον, διότι η αξία τους είναι απλά ανεκτίμητη. Στη συνέχεια θα δεις 10 videos, τα οποία θα πρέπει, ως γνήσιος petrolhead να τα έχεις δει. Σε περίπτωση που τα έχεις απολαύσεις στο παρελθόν, δε θα ήταν κακό να το κάνεις ξανά. Πάμε να τα δούμε.

[/nextpage]

[nextpage title=”RUF CTR” ]

Με όνομα βαρύ, η RUF έχει συνδεθεί δικαίως με την Porsche. Είναι η RUF CTR «Yellowbird» βασισμένη στην Porsche 911 και θα τη δεις να γυρνά σε μία από τις διασημότερες πίστες στον κόσμο, το Nürburgring. Χειροκίνητο κιβώτιο φυσικά και Stefan Roser πίσω από τιμόνι.

[/nextpage]

[nextpage title=”Peugeot 405 T16″ ]

Χρειάζεται να γράψω κάτι για τον Ari Vatanen; Νομίζω πως σε όλους μας είναι γνωστός και το παραπάνω video θα πρέπει να το δεις και να το ξαναδείς. Ο Φινλανδός δαμάζει το Peugeot 405 T16 στο Pikes Peak, κι εσύ συνεχίζεις ν’ αναπολείς το παρελθόν.

[/nextpage]

[nextpage title=”Διαφορικό” ]

https://www.youtube.com/watch?v=kJY9SxDOTog

Έχεις αναρωτηθεί πώς λειτουργεί το διαφορικό σ’ ένα αυτοκίνητο και ψάχνεις μία απλή και κατανοητή απάντηση; Αυτή σου έρχεται από τη Chevrolet σ’ ένα video που χρονολογείται στο 1937! Δε νομίζω τώρα να έχεις απορίες, κι αν συνεχίζεις να έχεις, θα σου τις εξαφανίσουμε εμείς, με άκρως αναλυτικό τρόπο (1, 2, 3).

[/nextpage]

[nextpage title=”450SEL-Παρίσι” ]

https://www.youtube.com/watch?v=37xiW4j0TtI

Τι θα έλεγες για μία γρήγορη βόλτα στο Παρίσι; Γνωρίζεις ότι είμαστε κατά της ταχύτητας σε δημόσιους δρόμους, ωστόσο δεν μπορείς να μη δεις μία Mercedes-Benz 450SEL να «ξυπνά» τη γαλλική πρωτεύουσα. Υποτίθεται πως στο παραπάνω video δεν υπάρχει η 450SEL, αλλά η Ferrari 275 GTB. Ωστόσο, το αυτοκίνητο που μας μεταφέρει στο Παρίσι είναι η 450SEL και ο ήχος προέρχεται από την 275 GTB.

[/nextpage]

[nextpage title=”Bullitt” ]

Τ’ αυτοκίνητα είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους παραγωγούς ταινιών, διότι μπορούν ν’ αυξήσουν το θέαμα με μια καλή καταδίωξη. Και τι καλύτερο από μία Mustang του 1968, τον Steve McQueen στη θέση του οδηγού και την ταινία Bullitt, πίσω στο 1968.

[/nextpage]

[nextpage title=”Gymkhana 2″ ]

Ας έρθουμε λίγο πιο κοντά στο παρόν. Είναι δυνατόν τέτοιο άρθρο χωρίς Ken Block και Gymkhana; Αρχικά, θα δούμε το δεύτερο από τα επτά, όταν ο Αμερικανός έκανε τα… δικά του με το Subaru Impreza.

[/nextpage]

[nextpage title=”Gymkhana 5″ ]

Ναι, και πάλι Gymkhana! Είναι το πέμπτο τώρα, με το Ford Fiesta να πρωταγωνιστεί, καθώς αναστατώνει το San Francisco. Ένα από τα καλύτερα Gymkhana, αν όχι το καλύτερο.

[/nextpage]

[nextpage title=”F50 Vs F40″ ]

Δύο από τα θρυλικότερα αυτοκίνητα στην ιστορία της αυτοκίνησης. Έρχονται από τη Ferrari και δεν είναι άλλα από τις F50 και F40. Εντάξει, τις έχουμε απολαύσει πολλές φορές σε videos και φωτογραφίες, όμως, όταν τις συγκρίνει ο Chris Harris, τότε σίγουρα μια επανάληψη είναι εξαιρετική ιδέα.

[/nextpage]

[nextpage title=”Heel and Toe” ]

Δεν είναι ο μόνος που οδηγούσε έτσι και αρκετοί οδηγοί αγώνων χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη τεχνική, αλλά, όταν διδάσκει ο «Master» το «Heel and Toe», δε θέλεις να σταματήσεις να το βλέπεις. Ayrton Senna da Silvia, Honda NSX-R και Suzuka. Συνδυασμός που δύσκολα μπορεί να χάσει!

[/nextpage]

[nextpage title=”Senna-Μονακό” ]

https://www.youtube.com/watch?v=GTJZTc1U1tM

Το όνομά του δημιουργήθηκε μέσα στα μονοθέσια κι εκεί ήταν που έκανε τα περισσότερα μαγικά. Βλέπεις τον Senna να… οργιάζει με την MP4/5B στο λατρεμένο του Μονακό, ακούς τον εξαίσιο ήχο από τον Honda RA100E V10 κινητήρα και πραγματικά ανατριχιάζεις!

[/nextpage]

ΠηγήJalopnik

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...