11 πρωτότυπα ασχημότερα από τα αυτοκίνητα παραγωγής

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

Concept Cars

Όταν πρόκειται να βγει στην αγορά ένα αυτοκίνητο που θέλει να προκαλέσει ντόρο, συνήθως βλέπουμε αρχικά κάποια πρωτότυπα.  Στη συνέχεια, οι σχεδιαστές εργάζονται πάνω σε αυτά μέχρι να έχουμε το τελικό προϊόν, το οποίο συνήθως, είναι πιο συντηρητικό, λιγότερο εντυπωσιακό ίσως και όμορφο.

Φυσικά, υπάρχουν περιπτώσεις που συμβαίνει το αντίθετο. Δηλαδή ένα concept είναι πιο άσχημο από το αυτοκίνητο παραγωγής. Αυτές, δεν είναι όσο λίγες μπορεί να φαντάζεσαι, και πάμε να δούμε 11 περιπτώσεις όπου οι σχεδιαστές άλλαξαν προς το καλύτερο ένα concept.

[/nextpage]

[nextpage title=”Corvette C7″ ]

Corvette C7 Concept

Πόσες φορές δεν έχουμε επαινέσει όλοι μας τη Chevtolet για την πιο πρόσφατη γενιά της Corvette, την C7; Οι Αμερικάνοι έχουν καταφέρει να σχεδιάσουν τόσο αρμονικά όλο το αυτοκίνητο, φτάνοντας σ’ ένα τελικό προϊόν που είναι κάτι εκατοντάδες φορές καλύτερο από αυτό που βλέπουμε στην παραπάνω φωτογραφία, το οποίο συμμετείχε είχε παρουσιαστεί στην έκθεση του Σικάγο το 2009 και συμμετείχε στη ταινία Transformers 2.

[/nextpage]

[nextpage title=”Crossfire” ]

Crossfire Concept

Δεν ξέρω για ‘σένα, αλλά προσωπικά, το Chrysler Crossfire ποτέ δε μου άρεσε. Είχε έναν ιδιαίτερο σχεδιασμό, ωστόσο δεν μπορείς να πεις ότι το concept σχέδιο ήταν καλύτερο από το αυτοκίνητο παραγωγής.

[/nextpage]

[nextpage title=”GTO” ]

GTO Concept

Τα τρία γράμματα “GTO” έχουν τεράστιο βάρος για την Pontiac και όχι μόνο. Πριν από την 4η γενιά, μας παρουσίασε το concept, πίσω στο 1999. Η υπερβολή είναι συνώνυμο όλου του σχεδίου, και πάλι καλά που είδαμε ένα πολύ διαφορετικό αυτοκίνητο 5 χρόνια αργότερα.

[/nextpage]

[nextpage title=”GT-R” ]

GT-R Concept

8 χρόνια ζωής ετοιμάζεται να συμπληρώσει φέτος το Nissan GT-R. Το πρώτο concept του ιαπωνικού παρουσιάστηκε το 2001. Είναι αυτό που βλέπεις παραπάνω και νομίζω πως όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι η Nissan έβγαλε στην παραγωγή ένα πολύ βελτιωμένο αυτοκίνητο.

[/nextpage]

[nextpage title=”LFA” ]

LFA Concept

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το Lexus LFA. Το αρχικό σχέδιο του concept δε θυμίζει πολύ αυτό που έχουμε δει στους δρόμους. Τα σχεδόν 7 χρόνια ήταν αρκετά για τους Ιάπωνες, ώστε το τελικό τους προϊόν να είναι σημαντικά ομορφότερο και πολύ πιο εντυπωσιακό.

[/nextpage]

[nextpage title=”ΜΧ-5″ ]

Miata Concept

Το συγκεκριμένο Mazda ΜΧ-5 που βλέπεις όχι απλώς υστερεί εμφανισιακά έναντι του MX-5 που όλοι μας γνωρίζουμε, αλλά διαθέτει κίνηση στους εμπρός τροχούς. Μπορείς να σκεφτείς ένα από τα καλύτερα fun-to-drive αυτοκίνητα με κίνηση στον εμπρός άξονα;

[/nextpage]

[nextpage title=”Mini” ]

Mini Concept

Το πρώτο Mini ήταν ένα όμορφο μικρό για την εποχή του. Κι εδώ, όμως, είχαμε κάποια πρωτότυπα σχέδια, ένα εκ των οποίων, το XC 9003, να βλέπεις παραπάνω. Εντάξει, είναι εμφανής η βελτίωση μέχρι την παράδοσή του στους οδηγούς.

[/nextpage]

[nextpage title=”Mustang” ]

Mach 3 Concept

Πρόκειται για την 4η γενιά της Ford Mustang. Το concept ονομαζόταν Mustang Mach III και οι σχεδιαστές αντιλήφθηκαν ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα στεκόταν απέναντι από την κοινή γνώμη. Ο χρόνος που είχαν μπροστά τους δεν ήταν πολύς, αλλά κατάφεραν να κάνουν καλή δουλειά.

[/nextpage]

[nextpage title=”S2000″ ]

S2000 Concept

Ένα από τα πιο αγαπημένα αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει η Ιαπωνία. Το Honda S2000 γνώρισε πρωτότυπο πριν παρουσιαστεί, αλλά μόνο όμορφο δεν το λες. Μπορεί το γενικό καλούπι να μην άλλαξε πολύ, ωστόσο κάποιες κρίσιμες αλλαγές είχαν καθοριστική σημασία στο τελικό σχέδιο του S2k.

[/nextpage]

[nextpage title=”Veyron” ]

Veyron Concept

Βρισκόμαστε εν αναμονή του διαδόχου της Bugatti Veyron, ένα hypercar που διαθέτει εμφάνιση η οποία δεν αρέσει σε όλους. Ασχέτως αυτού, το concept EB18/3 Chiron, αν και θυμίζει αρκετά τη Veyron -ειδικά στο εμπρός μέρος-, είναι σημαντικά πιο κακόγουστο και άσχημο.

[/nextpage]

[nextpage title=”918 Spyder” ]

918 Spyder Concept

Για το τέλος ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που δεν άλλαξε δραματικά μέχρι την παραγωγή. Ο λόγος για την Porsche 918 Spyder. Το τελικό αποτέλεσμα ενσωματώνει κάποιες βελτιώσεις στην εμφάνιση, όπως για παράδειγμα οι απολήξεις των εξατμίσεων που βρίσκονται στο επάνω μέρος, συνεπώς δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να βλέπει ομορφότερο το concept του γερμανικού hypercar.

Αυτά ήταν μόνο 11 πρωτότυπα αυτοκίνητα. Προφανώς υπάρχουν περισσότερα και, αν έχεις κάποιο στο μυαλό σου, είσαι ελεύθερος να το προσθέσεις στα σχόλια.

[/nextpage]

ΠηγήJalopnik.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Jeep: Τα 4 πρωτότυπα για το φετινό Easter Jeep Safari

Τέσσερα πρωτότυπα ετοίμασε η Jeep για το φετινό Easter Jeep Safari που διεξάγεται για ακόμη μια χρονιά στην έρημο Moab, στην Γιούτα των HΠΑ....
Autoblog.gr