Οι 20 πιο χαρακτηριστικές ζάντες όλων των εποχών

Σχετικά άρθρα

Ένα αυτοκίνητο για χαρακτηριστεί όμορφο, οι σχεδιαστές του προσπαθούν με τις διάφορες γραμμές να “παίξουν” με τις αντανακλάσεις του φωτός. Γωνίες, καμπύλες, μίξη και των δύο, συμβάλλουν στην διαμόρφωση του εξωτερικού σχεδιασμού και κατ’επέκταση, αν αυτές είναι επιτυχημένες, της γενικής καλαισθησίας του συνόλου.

Για την ολοκληρωθεί όμως το οπτικό αποτέλεσμα, αναπόσπαστο κομμάτι στην εμφάνιση, παίζουν και οι ζάντες που είναι εφοδιασμένο το αυτοκίνητο. Είναι, αν θες, η πινελιά που θα απογειώσει ένα αυτοκίνητο (ή θα το χαντακώσει). Το τελευταίο προσωπικό στίγμα του ιδιοκτήτη που θα εκφράσει με άλλον έναν τρόπο τον χαρακτήρα και τις στιλιστικές του προτιμήσεις.

Αυτό το έχουν καταλάβει οι αυτοκινητοβιομηχανίες, και προσφέρουν στις βασικές εκδόσεις, πιο συμβατικού σχεδιασμού ζάντες, με τις προαιρετικές επιλογές να διαθέτουν πιο φανταχτερά σχέδια, πιο μεγάλες διαστάσεις, άρα και περισσότερα χρήματα στο τελικό σύνολο. Μπορεί για τον πολύ κόσμο, οι ζάντες να μην παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς θέλουν απλά να τσουλάει το αυτοκίνητο, αλλά αν αναλογιστείς πόσες after market εταιρίες, με τα εκατοντάδες σχέδια που προσφέρουν, θα καταλάβεις ότι αυτό το στρόγγυλο στοιχείο του αυτοκινήτου παίζει σημαντικό ρόλο για κάθε οδηγό.

Το τελευταίο δε θα το αναλύσω καν, γιατί θα ξεφύγει το θέμα, αλλά παρακάτω θα δεις τις 20 από τις πιο χαρακτηριστικές ζάντες που έχουν τοποθετηθεί από το εργοστάσιο σε αυτοκίνητα παραγωγής.

Porsche Fuchs

singer911_36

Η διαχρονική ζάντα της 911.

BS LM

klein3

Η συγκεκριμένη ζάντα της BBS έχει αφήσει τη δική της ιστορία, κι έχει προτιμηθεί από αρκετούς κατόχους όλων των γενιών του VW Golf, καθώς και της 911 RS (964).

E-Type Dayton

1969-Jaguar-E-Type-Red-Side-PO

Χαρακτηριστικές ζάντες, για ένα εξίσου χαρακτηριστικό αυτοκίνητο. Οι πολυάκτινες ζάντες της E-Type, είναι τόσο χαρακτηριστικές, όσο και το ίδιο το βρετανικό roadster.

Countach

20453045_source

Ίσως οι πιο χαρακτηριστικές ζάντες της Lamborghini είναι αυτές που τοποθέτησε στην Countach.

Impreza STi

Subaru-Impreza-WRX-STI-Version-V

Δεν νοείται Subaru Impreza WRX STi της δεκαετίας το ’90 χωρίς χρυσαφί ζάντες. Νόμος! Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το Clio Williams.

205 GTI

Autolifers-Peugeot-205-GTI-4

Κομψές και απλές. Ταιριάζουν γάντι οι συγκεκριμένες ζάντες στο Peugeot 205 GTI Speedline.

Integrale

tumblr_m8b2cuHpFg1qha1lyo1_1280

Lancia Integrale! Αυτό. Θρύλος!

SLR

Mercedes-Benz-SLR_McLaren_2004_1024x768_wallpaper_0f

Οι ζάντες με σχεδιασμό φτερωτής τουρμπίνας είναι ένα από τα σήματα κατατεθέν της Mercedes McLaren SLR. Η κάθε ζάντα σε κάθε μια από τις τέσσερις πλευρές της SLR, έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη συγκεκριμένη θέση.

Beetle

1219810

Χρωμιομένα καπάκια για τις ζάντες του αυθεντικού Beetle. Το χρώμιο το αγάπησαν όλες οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες στις δεκαετίες του 1950 και του 1960.

Alpina

p_00348

Με το που βλέπεις τη παραπάνω ζάντα, μια λέξη μονάχα σου έρχεται στο μυαλό. Alpina!

Saab Inca

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι πιο χαρακτηριστικές ζάντες που έχει κατασκευάσει ποτέ η Saab είναι οι Inca. Σχέδιο που δεν έχει χρησιμοποιήσει καμία άλλη εταιρία.

Alfa Romeo

Alfa_Romeo-8c_Competizione_2007

Οι ζάντες αυτές της Alfa Romeo βρίσκονται μέσα στις ομορφότερες ζάντες που έχουν σχεδιάσει ποτέ οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Volvo Titan

cb6271d4

Οι πεντάμπρατσες Titan ζάντες της Volvo αξίζουν μια θέση στη συγκεκριμένη λίστα.

Viper

1995_viper_17

Οι τριάκτινες ζάντες της πρώτης γενιάς της Dodge Viper δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν ανάμεσα από τις πιο χαρακτηριστικές ζάντες όλων των εποχών.

Mazda 121

m1nyi1fb583w

Μόνο η Mazda τόλμησε να βγάλει στη παραγωγή ζάντες με σχέδιο ένα αρκουδάκι.

AMG

mbze55amgpics068ov0

Οι συγκεκριμένες ζάντες είναι ότι πιο χαρακτηριστικό είχαν τα μοντέλα της AMG πριν από 25 χρόνια.

M3 Ε46

BMW-M3_2001_1280x960_wallpaper_09

H Μ3 E46 διαθέτει ίσως τις ομορφότερες ζάντες από κάθε M3 που έχει κατασκευάσει η BMW.

Mini Lite

ad579cab185e02711fab43758d107e4f

Για όσους λατρεύουν το κλασσικό βρετανικό μικρό αυτοκίνητο πόλης, δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστική ζάντα.

F40

DSC_0052

Η Ferrari τοποθέτησε αυτές τις “αστεράτες” ζάντες στην F40, απογειώνοντας την αλητεία που βγάζει το συγκεκριμένο supercar. Έρωτας!

GolF V GTI

IMG_0142

Volkswagen Golf GTI πέμπτης γενιάς = οι χαρακτηριστικές ζάντες με τους πέντε κύκλους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...