10+1 από τις πιο χαρακτηριστικές αεροτομές

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

564

Μετά το τέλος της φετινής Έκθεσης στη Γενεύης, είδαμε τις 15 αεροτομές οι οποίες σίγουρα έκλεψαν την παράσταση στον χώρο της Palexpo, κι εσύ πιθανότατα νόμισες ότι θα περνούσε αρκετός καιρός ώστε να ασχοληθούμε ξανά με «φτερούγες». Κάνεις, όμως, λάθος, διότι τώρα θα γυρίσουμε στο παρελθόν, καθώς αυτό έχει να μας δείξει πολλές αεροτομές που έχουν μείνει στην ιστορία.

Εμείς θα δούμε 10 πολύ χαρακτηριστικές, αλλά και μία bonus, η οποία μπορεί να βρίσκεται σε αυτοκίνητο από τις προηγούμενες δεκαετίες, ωστόσο η προσθήκη της έγινε στη σημερινή εποχή. Θα καταλάβεις απολύτως τι εννοώ, αν δεν το έχεις ήδη κάνει.

Προφανώς, οι 11 αυτές αεροτομές είναι πραγματικά πολύ λίγες, και περιμένω να συμπληρώσεις τις δικές μας επιλογές στα σχόλια.

[/nextpage]

[nextpage title=”Chaparral 2F” ]

Chaparral 2F

Αγωνιστικό το 1967, το 2F, ως αυτοκίνητο της Chaparral Cars, έχει στο πίσω μέρος μια τεράστια και πολύ υπερυψωμένη αεροτομή-σιδερώστρα, ώστε τα κιλά της κάθετης δύναμης να πολλαπλασιαστούν.

[/nextpage]

[nextpage title=”3.0 CSL” ]

3.0 CSL

Εκ πρώτης όψεως, βλέπεις μόνο μία αεροτομή στην BMW 3.0 CSL. Η βασισμένη την E9, όμως, «μπέμπα» διαθέτει ακόμα μία πάνω από το πίσω τζάμι. Ναι, τώρα είδες πως έχει δύο χαρακτηριστικές αεροτομές.

[/nextpage]

[nextpage title=”935/78″ ]

Porsche 935

Με τον παρατσούκλι «Moby Dick», η Porsche 935/78 του 1978 είναι αυτοκίνητο που δύσκολα το ξεχνάς αν το δεις. Ένα από τα χαρακτηριστικά του κομμάτια είναι γενικότερα το πίσω μέρος, εκεί όπου βρίσκεται μια ψηλή, αλλά όχι πολύ φαρδιά αεροτομή.

[/nextpage]

[nextpage title=”Sierra RS” ]

Sierra RS

Το αγαπημένο Ford Sierra RS Cosworth δε θα μπορούσε να απουσιάσει. Τα πλαϊνά της αεροτομής δεν «πατούν» σε συνηθισμένες θέσεις, ενώ στο κέντρο υπάρχει ένα κάθετο στήριγμα,, ώστε να διασφαλίζει την ακαμψία της.

[/nextpage]

[nextpage title=”930 Turbo” ]

porsche930turbo2

Δεύτερη Porsche και φυσικά είναι η 930 Turbo. Ένα από τα αυτοκίνητα των Γερμανών που βρίσκονται στις καρδιές πολλών οπαδών της αυτοκίνησης και η αεροτομή δίνει στην 930 αυτό το κάτι παραπάνω στην εμφάνιση.

[/nextpage]

[nextpage title=”Plymouth” ]

1970 Plymouth Road Runner Superbird coupe

Dodge Charger Daytona ή αν προτιμάς Plymouth Road Runner Superbird. Όπως και να το πεις, η τεράστια αεροτομή κυριαρχεί στο πίσω μέρος, χαρίζοντας μια τελείως διαφορετική όψη στο αυτοκίνητο· απ’ όπου και αν το κοιτάς.

[/nextpage]

[nextpage title=”Impreza WRC” ]

Impreza WRC

Από τις καλές εποχές του WRC. Κάποια Subaru Impreza, εκτός από πανέμορφη εμφάνιση, είχαν πίσω και αυτή την αεροτομή με τα 4 ενδιάμεσα κάθετα στοιχεία. Βλέποντας κάτι τέτοιες φωτογραφίες, σκέφτομαι: πώς τα Impreza από «κοσμήματα» που ήταν, έφτασαν σήμερα να μην προκαλούν την ίδια «συγκίνηση» στους petrolheads…

[/nextpage]

[nextpage title=”Quattro S1″ ]

Quattro S1

Μετά το… light WRC, ας πάμε πιο πίσω, στο αντρικό Group B. Δεκαετία του 1980, Audi Sport Quattro S1 και αεροτομή που κάνει «μπαμ»!

[/nextpage]

[nextpage title=”Evo VI” ]

Evo VI

Το Mitsubishi Lancer Evolution VI είναι και θα παραμείνει άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Φινλανδό Πρωταθλητή Tommi Mäkinen. Η αεροτομή δε θα μπορούσε να λείπει και φυσικά δικαίως υπήρξε το EVO VI Tommi Mäkinen Edition.

[/nextpage]

[nextpage title=”F40″ ]

F40

Μία από τις πιο θρυλικές κατασκευές όλων των εποχών. Η F40 είναι το αυτοκίνητο που έχει πάνω του «ίχνη» από τον σπουδαίο Enzo Ferrari, και η αεροτομή είναι ίσως ό,τι πιο χαρακτηριστικό σε αυτοκίνητο παραγωγής.

[/nextpage]

[nextpage title=”RWB” ]

Rotana

Και φτάσαμε στο bonus που σου έλεγα: Ονομάζεται Rotana και πρόκειται στην ουσία για μια υπερ-τουμπανιασμένη Porsche 993 Turbo της RWB με την απίστευτη αεροτομή που κάνει οτιδήποτε άλλο να μοιάζει συνηθισμένο. Ο Akira Nakai San «ζωγράφισε» και πάλι με τον δικό τρόπο, κάνοντάς μας να κοιτάμε το δημιούργημά του και να μην πιστεύουμε στα μάτια μας…

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...
Autoblog.gr