Ferrari: Επέστρεψε ο Raikkonen, αλλά δεν έχουμε ανανεώσει κανένα συμβόλαιο

Σχετικά άρθρα

GP BAHRAIN F1/2015

Το καλύτερο του φετινό αποτέλεσμα κατέκτησε ο Kimi Raikkonen στο Μπαχρέιν, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο μετά από 1,5 χρόνο, καθώς η τελευταία φορά ήταν στις 6 Οκτωβρίου του 2013, για το Grand Prix της Κορέας. Ο Φινλανδός, κάνοντας έναν εξαιρετικό αγώνα χθες, εκμεταλλεύθηκε τα προβλήματα της Mercedes και τερμάτισε τελικά στην δεύτερη θέση.

Η Ferrari, μέσω του επί κεφαλή της, Maurizio Arrivabene, συγχαίρει τον «Iceman», όμως επισημαίνει πως δεν έχει γίνει καμία επέκταση του συμβολαίου του για το 2016, ενώ διαψεύδει τις όποιες φήμες θέλουν τον Lewis Hamilton να έχει επαφές με την ιταλική ομάδα.

Είμαι χαρούμενος για τον Kimi, επειδή τώρα μπορώ να πω ότι έχουμε δύο δυνατούς οδηγούς, αλλά δεν έχουμε υπογράψει κανένα συμβόλαιο. Είπα στον Kimi: «εξαρτάται από την απόδοσή σου». Αξίζει να ανανεώσουμε μαζί του, αλλά δεν το κάνουμε τώρα, διότι θέλω να μην πέσει η απόδοσή του. Όσο για τις φήμες γύρω από τον Hamilton, ποτέ δε με πήρε τηλέφωνο.

Είχαμε μια επιθετική στρατηγική και είναι αυτό που συζητήσαμε. Αναγνωρίσαμε τη διαφορά μας από τη Mercedes, έτσι έπρεπε να είμαστε επιθετικοί, σε βαθμό που μπορείς να κάνει και λάθος. Είμαι ενθουσιασμένος, διότι ο Seb ήταν μια επιβεβαίωση μέσα από μερικά προβλήματα.

Το πρώτο μεγάλο λάθος ήταν αρχή, έτσι ήμασταν υποχρεωμένοι ν’ αλλάξουμε τη στρατηγική για τον Seb. Ο Kimi συνέχιζε ν’ ακολουθεί τη στρατηγική μας, αν και σ’ ένα σημείο δεν ήταν πεπεισμένος γι’ αυτή, αλλά του είπαμε ότι δε θ’ αλλάξουμε κάτι.

Όσο για τον Seb, έχω να πω ότι έκανε δύο μεγάλα λάθη, αλλά δεν ξεχνάμε τι έχει κάνει μέχρι στιγμής: έχει κερδίσει έναν αγώνα κι έχει ανέβει δύο φορές στο βάθρο, έτσι κάποιες φορές συμβαίνει. Είμαστε άνθρωποι και αυτή είναι η ομορφιά του αθλήματος. Μπορούμε να συνεχίσουμε τη ανάπτυξή μας και αυτό είναι όλο.

GP BAHRAIN F1/2015

Ένα άνθρωπος-κλειδί στην απόδοση του Raikkonen είναι ο James Allison, σύμφωνα με τον manager του Kimi, Steve Robertson. Ο Τεχνικός Διευθυντής της Ferrari, όπως και στη Lotus, συνέβαλλε ώστε η συμπεριφορά του μονοθεσίου να είναι τέτοια που να επιτρέψει στο αυτοκίνητο να είναι ήπιο με τα ελαστικά, κάτι που εκτιμά ιδιαίτερα το οδηγικό στυλ του Φινλανδού.

Ναι, αυτή η Ferrari και τα μονοθέσια της Lotus έχουν ομοιότητες. Και τα δύο είναι καλά με τα ελαστικά. Αυτή η Ferrari έχει το ίδιο χαρακτηριστικό με τις Lotus. Ο Kimi οδηγεί πάντα όσο καλύτερα μπορεί όταν η αίσθηση του εμπρός μέρους είναι πολύ καλή.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...