Ο Maldonado επαινεί τον “ανδρισμό” του, απαντώντας στους επικριτές του

Σχετικά άρθρα

e6c5e63e79e48f074c0f6a706700a470

Κάποτε στον μαγικό κόσμο της Formula 1, υπήρχε ένα όνομα που έφτανε τους πρωταθλητές σε δημοτικότητα, αλλά για όλους τους λάθος λόγους. Ο Andrea de Crasheris, γνωστός και ως… Andrea de Cesaris, κέρδισε αυτό το προσωνύμιο από τα πολλά ατυχήματα στα οποία ενεπλάκει στην αρχή της καριέρας του. Φρόντισε, όμως, με την πάροδο των χρόνων, να βελτιωθεί και να φτάσει στο σημείο να αποποιηθεί τον τίτλο του πιο επικίνδυνου οδηγού στο grid.

Από τη δεκαετία του ’90 μέχρι σήμερα, αρκετοί “φιλότιμοι” πιλότοι προσπάθησαν να καλύψουν το κενό στο θρόνο που άφησε ο de Crasheris, όμως μόνο ένας μπορούμε να πούμε πως τα καταφέρνει και με το παραπάνω: ο Pastor “Crashtor” Maldonado! Ένας οδηγός που ακόμη και στις -λίγες είναι η αλήθεια- φορές που δεν φταίει, μπλέκεται σε ατυχήματα. Βέβαια, ο ίδιος έχει άλλη άποψη για την “ικανότητά” του να τρακάρει συνεχώς και την μοιράζεται μαζί μας:

Για να βρεις το όριο, θα πρέπει να ξεπεράσεις το όριο. Έχω μεγάλες μπάλες και ξεπερνάω το όριο κάθε φορά! Έχω κερδίσει σε οτιδήποτε και αν έτρεξα στο παρελθόν.

Κέρδισα στη F1 με ένα μη ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ενάντια στις Ferraris, McLarens, Red Bulls. Μερικές φορές παίρνεις ρίσκα και κάνεις λάθη. Όταν όμως ο Pastor τρακάρει, είναι μεγάλη είδηση. Όταν οι άλλοι οδηγοί τρακάρουν, δεν υπάρχει είδηση. Είναι είναι η κατάσταση.

Esteban-Gutierrez

Η φήμη του αιδεσιμότατου της F1 έχει μεγαλώσει τόσο πολύ, που πλέον υπάρχει και αποκλειστικό site, το hasmaldonadocrashedtoday.com, που μετράει τις ημέρες και τις ώρες από το τελευταίο ατύχημα του Βενεζουελάνου. Ο ίδιος δεν γνώριζε για την ύπαρξή του, λέγοντας μόλις το έμαθε, πως:

Θα πρέπει να έχουν το ίδιο (site) για όλους τους οδηγούς, επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί οδηγοί που τρακάρουν περισσότερο από εμένα στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα, αν κοιτάξει κανείς πόσα ατυχήματα είχε ο Felipe Massa κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν. Κανείς δεν διαμαρτύρεται για αυτό.

Σε αντίθεση με τον de Cesaris, που παραμένει στην ιστορία της F1 ως ο πιλότος με τις περισσότερες εκκινήσεις σε Grand Prix, που δεν κατάφερε να πάρει νίκη, ο Maldonado έχει κερδίσει, το 2012 στην Βαρκελώνη. Από τότε, αισθάνεται κανείς πως έχουν περάσει αιώνες, με τον ίδιο τον Pastor να μην έχει στο μυαλό του τη νίκη με την Williams.

motor_maldo

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναπολώ τη νίκη. Αυτό έγινε με μια άλλη ομάδα και πριν από λίγα χρόνια. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά, για να προσπαθήσουμε και να οικοδομήσουμε ξανά παρόμοια επιτυχία.

Οδηγώ το ίδιο καλά και τώρα, ίσως και καλύτερα. Είμαι πιο έμπειρος, καλύτερος, πιο γρήγορος, πιο σταθερός. Ακόμη και στον τρόπο που προετοιμάζομαι για το Σαββατοκύριακο. Δεν μπορώ να πω στους ανθρώπους τι να πουν. Μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Είμαι εδώ για να κάνω το καλύτερό μου και να δουλέψω.

Κι εκεί που πήγα να πω πως ο Pastor έβαλε μυαλό και θα δουλέψει σκληρά για να βελτιωθεί, σώζοντας και τη συνέντευξη, ξεκίνησε τους υπερθετικούς προς το πρόσωπό του. Δεν πειράζει όμως. Όσο θα υπάρχει η PDVSA και τα πετροδόλαρά της, θα μπορεί να λέει ό,τι θέλει…

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...