Η Apple θέλει να “εξανθρωπίσει” τα συστήματα πλοήγησης

Σχετικά άρθρα

Apple-car-play-navigation-2

Η Apple έχει καταθέσει μια πατέντα με τίτλο “Humanized Navigation Instructions for Mapping Applications” και αυτό που σου μένει στο μυαλό είναι η φράση “εξανθρωπίσει τα συστήματα πλοήγησης”. Στη περιγραφή της πατέντας, η Apple εξηγεί πως το σύστημα της επικεντρώνεται στην κατανόηση και όχι στην ακρίβεια, πράγμα που σημαίνει πως θα δίνει πληροφορίες, περίπου σαν αυτές που δίνει στον οδηγό ένας συνοδηγός.

Στόχος της Apple είναι το σύστημα να μην ακούγεται απλά ως ένα ακόμη ρομπότ που θα λέει “ξερές” πληροφορίες, αλλά θα περιγράφει με ορατά χαρακτηριστικά την διαδρομή, π.χ όταν ο οδηγός θα φτάνει στον προορισμό του δεν θα λέει “πλησιάζεται στο τέλος του προορισμού σας σε 100 μέτρα”, αλλά θα λέει παραδείγματος χάρη: “ο προορισμός σας είναι στο τάδε κτίριο, δίπλα από το εκείνο το κτίριο. Επίσης το σύστημα της Apple θα μπορεί, όταν ο οδηγός επιλέγει άλλη διαδρομή από αυτή που προτείνει, να υπολογίζει τον επιπλέον χρόνο, αλλά και το πόσο επιπλέον καύσιμο θα καταναλώσει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...