Αυτό το video θα σε βοηθήσει να μάθεις τα πάντα γύρω από τα ατυχήματα

Σχετικά άρθρα

Car Crashes

Για κάποιους, η ασφάλεια μέσα σ’ ένα όχημα είναι κάτι δεδομένο. Για τα χιλιάδες κορυφαία μυαλά, όμως, που δούλεψαν για πάνω από 100 χρόνο σε αυτό -και συνεχίζουν να το κάνουν ακόμα-, δεν ήταν καθόλου δεδομένο. Για να μπορούμε εμείς να νιώθουμε ασφαλείς σήμερα μέσα στα οχήματά μας, έχουν περάσει δεκαετίες εξέλιξης, χιλιάδες ώρες σκληρής δουλειάς, τρομερά ποσά χρημάτων για την έρευνα και ανάπτυξη και πάμπολλοι προβληματισμοί για όσους εργάστηκαν πάνω στα ασφαλέστερα αυτοκίνητα.

Το IIHS των ΗΠΑ (είναι το αντίστοιχο Euro NCAP) θέλει να μας εξηγήσει τα πάντα γύρω από τα ατυχήματα που κανένας μας δε θέλει να γνωρίσει στην πράξη. Είμαι σίγουρος πως γνωρίζεις τα βασικά, ωστόσο θα μάθεις πολλές και χρήσιμες λεπτομέρειες. Το video διαρκεί λίγο περισσότερο από 20 λεπτά και πραγματικά αξίζει να το παρακολουθήσεις αν θέλεις να μάθεις τα πάντα γύρω από τ’ ατυχήματα, τα οποία κοστίζουν τη ζωή σε 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως σε όλο τον κόσμο και τραυματίζουν σοβαρά 50 εκατομμύρια.

Πριν πατήσεις το play, δύο τελευταία πραγματάκια: πρώτον, δεν ξεκινάμε ένα αυτοκίνητο χωρίς να φορούν όλοι ζώνη ασφαλείας (κράνος όταν μιλάμε για μοτοσικλέτα). Ναι, το λέμε ξανά και ξανά, αλλά η ζώνη ασφαλείας είναι εξαιρετικά πιθανό να σου σώσει τη ζωή και να σε γλιτώσει από σοβαρούς τραυματισμούς. Δεύτερον, το video μπορεί να «ανέβηκε» σήμερα, αλλά έχει γυριστεί παλαιότερα. Αυτό δεν αποτελεί κανένα εμπόδιο, διότι η Φυσική δεν αλλάζει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...