Η Wolff δεν έχει ουσιαστικές ελπίδες για να τρέξει σε αγώνα Formula 1

Σχετικά άρθρα

Susie Wolff

Μία από τις ιδέες που έχει ρίξει κατά καιρούς ο Bernie Ecclestone στο τραπέζι σχετικά με τη Formula 1 είναι η δημιουργία ενός νέου πρωταθλήματος, στο οποίο θα μπορούν να πάρουν μέρος μόνο οι γυναίκες, καθώς το μέλλον τους στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα, όσον αφορά τη συμμετοχή τους στους αγώνες, δεν προβλέπεται λαμπρό.

Η Susie Wolff, οδηγός εξέλιξης της Williams, διαφωνεί με τον Ecclestone, ωστόσο παραδέχεται τώρα πως δεν υπάρχουν πραγματικές ελπίδες ώστε να μπορέσει να οδηγήσει και στους αγώνες για λογαριασμό της βρετανικής ομάδας, όπως «δηλώνει» και το συμβόλαιο του Adrian Sutil για τη θέση του αναπληρωματικού οδηγού.

Έχω δείξει τι είμαι ικανή να κάνω. Είμαι σε μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα και οδηγώ ένα αυτοκίνητο που μπορεί να πάρει θέσεις του βάθρου. Το γεγονός ότι υπήρξε συμφωνία με τον Sutil, μου λέει «ναι, είσαι κοντά, αλλά είσαι ακόμα πολύ μακριά».

Wolff

Η τωρινή άδεια της 32χρονης της δίνει το δικαίωμα να τρέξει σε αγώνες, αλλά μόνο για το 2015. Αυτό σημαίνει πως, είναι πρακτικά αδύνατο να μπορέσει να πάρει super licence για το 2016, όταν και θα τεθεί σε ισχύ το νέο βαθμολογικό σύστημα. Μπορεί να υπάρχουν πιέσεις για αλλαγές, ωστόσο η θέση της Wolff εξακολουθεί να είναι δυσχερής, ενώ επισημαίνει ότι τα πράγματα για τους νέους οδηγούς δεν είναι εύκολα.

Δεν είναι εύκολο για κανέναν οδηγό και από τα δύο φύλα να μπορέσει να βρει τα χρήματα και να πάει σε μία ομάδα που να μπορεί να κερδίζει παγκόσμια πρωταθλήματα. Είτε μας αρέσει είτε όχι, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν έχει να κάνει καθαρά με το ταλέντο. Ποτέ δεν ήταν έτσι και ποτέ δε θα γίνει αυτό.

Η τελευταία οδηγός που πήρε μέρος σε αγώνα Formula 1 ήταν η Ιταλίδα Lella Lombardi, το 1976. Όσο για τη Wolff, θα οδηγήσει την FW37 στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Ισπανικού Grand Prix, αυτή την Παρασκευή.

ΠηγήBBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...