Αρχική Γενικές Κατηγορίες Featured 10 παλιά video games αυτοκινήτων που ακόμη και σήμερα είναι υπέροχα

10 παλιά video games αυτοκινήτων που ακόμη και σήμερα είναι υπέροχα

10 παλιά video games αυτοκινήτων που ακόμη και σήμερα είναι υπέροχα

Ωραίο το Project CARS, το Forza Horizon 2, το Gran Turismo 6 και δεκάδες άλλα παιχνίδια του σήμερα, αλλά υπάρχουν μερικά videogames αυτοκινήτου που τα έπαιζες τις περασμένες δεκαετίες και εξακολουθούν να είναι υπέροχα ακόμη και σήμερα. Ξέχνα τις προηγμένες μηχανές phyisics και τα εντυπωσιακά γραφικά. Μιλάμε για κλασσικά παιχνίδια και τι λες; Πάμε να δούμε δέκα από αυτά;

Pole Position

Ένα από τα διαχρονικότερα arcade παιχνίδια αυτοκινήτου της δεκαετίας του 1980. Atari, Namco και τι αναμνήσεις θυμήθηκα σαββατιάτικα. Κάπου στο πατρικό μου πρέπει να υπάρχει το Atari που είχα στο δημοτικό.

Spy Hunter

https://youtu.be/h34MviiKXXc

Πάμε λίγο πιο πίσω, στο 1983 και στις εποχές των arcade παιχνιδιών και των DOS, NES, Amstrad CPC, Atari 2600, Atari 8-bit family, BBC Micro, ZX Spectrum, Commodore 64, Apple II family, ColecoVision, Mobile Phone, Palm PDA. Αν είσαι στη πρώτη δεκαετία των “άντα” ή και μεγαλύτερος σίγουρα το έχεις παίξει και θα το ξαναέπαιζες και σήμερα, με την ίδια χαρά. Ανάλυση 480x480px και μόλις 68 χρώματα, αλλά ποιος νοιάζεται; Μιλάμε για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά videogames με θέμα το αυτοκίνητο της δεκαετία του ’80.

OutRun

To OutRun βγήκε το 1986 και σίγουρα έχεις χαλάσει αρκετά χρήματα στα “ηλεκτρονικά” παίζοντας τον, οδηγώντας μια κόκκινη Ferrari Testarossa στους δρόμους τους Μαϊάμι, με μια ξανθιά γυναίκα στη θέση του συνοδηγού.

Need For Speed: Porsche Unleashed

Αν σου λείπουν τα αυτοκίνητα της Porsche από τα σύγχρονα παιχνίδια όπως το Gran Turismo, τότε δεν πρέπει να ξεχνάς το Need For Speed: Porsche Unleashed, που είχε σχεδόν όλες τις Porsche, από την 356 έως και την 996 Turbo.

Need For Speed: Underground 2

Για κάποιους ο καλύτερος NFS τίτλος. Καγκουρεμένα αυτοκίνητα, κόντρες και ίσως το πιο χαρακτηριστικό soundtrack παιχνιδιού.

Colin McRae Rally 2.0

Το απόλυτο παιχνίδι rally. Colin McRae 2. Και ποιος δεν “έχει λιώσει” ώρες μπροστά από τον υπολογιστή του με το συγκεκριμένο παιχνίδι;

Twisted Metal

Ποιος δεν έχει παίξει Twisted Metal; Ο άκρος πετυχημένος τίτλος μετρά ήδη 4 παιχνίδια με τον 5ο να ετοιμάζεται.

Mario Kart 64

Δεν υπάρχει παιδί που να μην έχει παίξει Mario Kart 64. Τι και αν τα σημερινά Mario Kart έχουν καλύτερα γραφικά; Το πρώτο παραμένει κλασσικό και αγαπημένο!

Need For Speed: Hot Pursuit 2

Το πρώτο Need For Speed: Hot Pursuit είναι κλασσικό, αλλά ο δεύτερος τίτλος ήταν κατά πολύ καλύτερος από τον πρώτο. Καλύτερα αυτοκίνητα, καλύτερες πίστες, καλύτερες συντομεύσεις, καλύτερες καταδιώξεις. Τα πάντα ήταν καλύτερα στο Need For Speed: Hot Pursuit 2, με όσους έπαιζαν το παιχνίδι σε PC να μπορούσαν να πειράξουν τα .txt αρχεία των χαρακτηριστικών των αυτοκινήτων για να αυξήσουν τις ιπποδυνάμεις σε όσα άλογα ήθελαν.

Gran Turismo 2

Το απόλυτο GT για πολλούς. Gran Turismo 2 και δεν περιγράφω άλλο!