Test Drive: Δοκιμάζουμε το Opel Corsa 5d 1.0 ecoFLEX με 90 άλογα

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition21

Αν και οι κακοί δρόμοι της Σαντορίνης στη σύντομη πρώτη επαφή που είχαμε με το νέο Corsa τον περασμένο Νοέμβριο, έβγαλαν σχεδόν ασπροπρόσωπο το αυτοκίνητο, δεν ήταν οι πλέον κατάλληλοι για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την πραγματική οδηγική συμπεριφορά του best-seller της γερμανικής εταιρίας. Γι’αυτό, η εβδομαδιαία δοκιμή στα μέσα του περασμένου μήνα, μας έδωσε μια πιο ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη άποψη για αυτό.

H πέμπτη γενιά του δημοφιλέστατου γερμανικού supermini, παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην έκθεση του Παρισιού, με τη περασμένη χρονιά να δείχνει ότι κάθε 4 νέα Opel που πατούσαν το δρόμο, το 1 ήταν Corsa. Αναλογιζόμενος τις συνολικές πωλήσεις στην Ευρώπη, που ανήλθαν στο 1,1 εκατ. μονάδες, τότε καταλαβαίνεις πόσο μεγάλο νούμερο είναι αυτό, ειδικά στη δύση της καριέρας ενός μοντέλου. Η επιτυχία της περασμένης γενιάς ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα, και παρά τα 8 χρόνια στη πλάτη του, το 2014 ήταν με ελάχιστη διαφορά το δεύτερο πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο στην αγορά μας, με 13% μερίδιο αγοράς στη κατηγορία του.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το νούμερο των 12,4 εκατ. αυτοκινήτων που έχει πουλήσει η εταιρία, με τις τέσσερις γενιές στα 32 χρόνια που υφίσταται σαν μοντέλο (εκ των οποίων τα 2,8 εκατ. της 4ης γενιάς). Γνωρίζοντας τα παραπάνω, η Opel έχει βρει τη επιτυχημένη συνταγή, με το νέο αυτοκίνητο να ξεκινάει την εμπορική του καριέρα με τους καλύτερους οιωνούς (ελληνικό αυτοκινήτου της χρονιάς 2015 και ίδια διάκριση από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό δημοσιογραφικό οργανισμό AutoBest), καθώς τους πρώτους 4 μήνες του 2015 η νέα γενιά έχει ξεπεράσει τις 1.100 μονάδες στην Ελλάδα, έχοντας ελάχιστα μικρότερο μερίδιο της πίτας, αλλά και περίπου 90.000 παραγγελίες στην Ευρώπη.

Στα συν

  • Ποιότητα εσωτερικού
  • Απόδοση κινητήρα
  • 6-τάχυτο κιβώτιο
  • Άνεση και στιβαρό πάτημα
  • Εξοπλισμός
  • Κατανάλωση

Στα μείον

  • Συντηρητική σχεδίαση
  • Ελαφρύ τιμόνι
  • Πληρώνει τέλη κυκλοφορίας

[/nextpage]

[nextpage title=”Το αυτοκίνητο” ]

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition11

Για το σχεδιασμό του νέου Corsa η Opel ακολούθησε μια αρκετά έξυπνη οδό, καθώς ενώ άλλαξε σημαντικά εμπρός και πίσω, παράμεινε ταυτόχρονα άμεσα αναγνωρίσιμο. Εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα εκτεταμένο facelift, με τη μάσκα της 5ης γενιάς του γερμανικού μικρού να είναι τοποθετημένη αρκετά χαμηλά και εμφανώς εμπνευσμένη από το Adam. Το πίσω μέρος έχει στοιχεία από το μεγαλύτερο Astra, διαθέτοντας νέα, οριζόντια και ελαφρώς προεξέχοντα φωτιστικά σώματα, μαζί με ένα οριζόντιο νεύρο κάτω από το τζάμι.

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition25

Η γρίλια εμπρός είναι φαρδύτερη και τα φωτιστικά σώματα βρίσκονται στην άκρη, ενώ στο προφίλ οι σχεδιαστές επέλεξαν να τοποθετήσουν 2 έντονες γραμμές, μία στο επάνω μέρος, ακριβώς κάτω από τα παράθυρα και μία στο κάτω, πάνω από τα μαρσπιέ, δημιουργώντας ένα πιο μυώδες και δυναμικό προφίλ. Σε γενικές γραμμές το οπτικό αποτέλεσμα είναι φρέσκο, που θα παραμείνει διαχρονικό στο πέρασμα των χρόνων, που είναι ίσως και το ζητούμενο. Δεν διέπεται από δάφνες ομορφιάς αλλά επουδενί δε το λες άσχημο, ακολουθώντας πιστά την γερμανική προσέγγιση που θέλει να μην προκαλεί με τα σχέδια των μοντέλων της.

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition14

Η Opel συνεχίζει να προσφέρει την επιλογή δύο διαφορετικών αμαξωμάτων με την 5-θυρη του αυτοκινήτου δοκιμής να επιδεικνύει έναν σαφώς πιο πρακτικό χαρακτήρα, ενώ στην 3-θυρη η οροφή έχει αισθητή κλίση, παραπέμποντας σε coupe μοντέλο, που του χαρίζει μια sport ταυτότητα.

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition03

Οι διαστάσεις του είναι ελάχιστα διαφορετικές σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο και το μήκος του φτάνει τα 4.021 χλστ. (+22), το ύψος για το 5-θυρο είναι 1.481 χλστ. (-7 χλστ), το πλάτος είναι 1.746 (+9 χλστ.), ενώ τέλος το μεταξόνιο του παραμένει πρακτικά απαράλλαχτο και φτάνει τα 2.510 χλστ. (-1 χλστ.). Το πλαίσιο στο οποίο βασίζεται αποτελεί μια εξέλιξη του απερχόμενου μοντέλου, με την γερμανική εταιρία να αναφέρει ότι δεν έχει κληρονομήσει ούτε ένα εξάρτημα από αυτό, καθώς έχει ενισχύσει τη στρεπτική ακαμψία του, χαμηλώνοντας ταυτόχρονα το κέντρο βάρους κατά 5 χλστ.

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition28

Κλείνοντας, αυτό που δε ξέραμε κατά την πρώτη μας επαφή με το αυτοκίνητο ήταν η αξιολόγηση από τον ευρωπαϊκό οργανισμό ασφαλείας, Euro NCAP. Στις δοκιμές που πραγματοποίησε το περασμένο Δεκέμβριο, το Corsa απέσπασε 4 αστέρια επιτυγχάνοντας 79% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 77% στη προστασία παιδιών, 71% στη προστασία πεζών και 56% στα συστήματα ασφαλείας.

[/nextpage]

[nextpage title=”Κινητήρας” ]

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition55

Δε γίνεται, πλέον, να θες να έχεις σοβαρές αξιώσεις μεριδίου αγοράς αν δεν έχεις σύγχρονους turbo κινητήρες μικρού κυβισμού στη φαρέτρα σου. Γι’αυτό μηχανικά η γκάμα κινητήρων του Corsa Ε είναι αρκετά ανανεωμένη, με το αυτοκίνητο στην έκδοση δοκιμής να ήταν εφοδιασμένο με τον ολοκαίνουριο τρικύλινδρο 1.000άρη turbo ECOTEC βενζινοκινητήρα με ισχύ 90 ίππων στις 3.700 σ.α.λ. και ροπή στα 170 Nm, διαθέσιμη από τις 1.800 μέχρι 3.700 σ.α.λ. (υπάρχει και δυνατότερη έκδοση με 115 άλογα).

Το 999 κ.εκ. κινητήριο σύνολο είναι σχεδιασμένο από λευκό φύλλο χαρτί, διαθέτει άμεσο ψεκασμό και θέτει νέα standards θορύβου και κραδασμών στην κατηγορία, όντας το μοναδικό που εφοδιάζεται με αντικραδασμικό άξονα εξισορρόπησης στο κάρτερ λαδιού. Έχει λόγο συμπίεσης 10,5:1, με το συνολικό του βάρος να είναι 106 κιλά.

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition54

Πληροί τις προδιαγραφές Euro6, και διαθέτει στο στάνταρ εξοπλισμό το σύστημα Start/Stop, ενώ συνδυάζεται με ένα νέο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Η εργοστασιακή μέση κατανάλωση που ανακοινώνεται είναι 4,4 λίτρα/100 χλμ., όμως έπειτα από 600 χλμ. που διανύσαμε όσο το είχαμε στα χέρια μας το trip computer έδειξε μόλις 5,7 χλμ/ώρα. Έτσι, με το 45άρι ρεζερβουάρ καυσίμου μπορείς να έχεις μια αυτονομία από 700 μέχρι 800 χλμ. ανάλογα αν κινηθείς σε πόλη ή σε αυτοκινητόδρομο, καθώς εκεί με σταθερή ταχύτητα τα 130 χλμ/ώρα καταναλώνει 5,2 χλμ/ώρα.

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition16

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στη 5-θυρη έκδοση με τα 90 άλογα είναι 104 γρ/χλμ όταν εφοδιάζεται με 16άρες ζάντες, και 106 γρ/χλμ με τις 17άρες. Αυτό σημαίνει ότι αν το αποκτήσεις θα πρέπει να πληρώνεις ετήσιο τέλος κυκλοφορίας ύψους €93,6 (ή €95,4).

Οι επιδόσεις του βάρους 1.214 κιλών αμαξώματος είναι αρκετά ικανοποιητικές και για τα 0-100 χλμ/ώρα το εργοστάσιο ανακοινώνει 11,9 δευτ., αν και το VBox έδειξε 12,1 δευτ., με την τελική του να φτάνει τα 180 χλμ/ώρα.

[/nextpage]

[nextpage title=”Εσωτερικό” ]

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition41

Αν στην εξωτερική εμφάνιση οι αλλαγές δεν είναι δραματικές, μπαίνοντας στη καμπίνα του νέου Corsa, καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για ένα ολοκαίνουριο μοντέλο, καθώς τίποτα δεν θυμίζει τη προηγούμενη γενιά. Το εσωτερικό είναι κομψό, μοντέρνο και εξαιρετικά σύγχρονο, με νέας σχεδίασης καθίσματα και νέες ταπετσαρίες.

Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ίσως τα καλύτερα στη κατηγορία του, αποπνέοντας αίσθηση πολυτέλειας, εξαιτίας και της στιβαρής συναρμογής τους. Σιχαίνομαι οικτρά την έκφραση “μοιάζει με μεγαλύτερης κατηγορίας μοντέλο” αλλά καλώς ή κακώς, όσο κλισέ και αν είναι, στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει, ξεπερνώντας ίσως και την ποιότητα της τωρινής απαρχαιωμένης γενιάς του Astra.

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition50

To αφρώδες πλαστικό καλύπτει όλο το επάνω μέρος του ταμπλό και τις πόρτες. Η κονσόλα είναι σχεδιασμένη με γνώμονα την εργονομία, με το ταμπλό να ορίζεται από οριζόντιες γραμμές που επιτείνουν την αίσθηση ευρυχωρίας. Η έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών στο κέντρο της κονσόλας να κλέβει τις εντυπώσεις, είναι παρόμοια με αυτή που πρωτοείδαμε στο Adam, αν και βρίσκεται ίσως πιο χαμηλά από το ιδανικό σημείο. Προσφέρει συνδεσιμότητα με συσκευές Apple και Android, ενώ μπορείς να κατεβάσεις στο κινητό σου εφαρμογές όπως αυτή του συστήματος πλοήγησης BringGo, και να προβάλει τις ενδείξεις στην οθόνη του έχοντας πλήρως λειτουργικό navigation.

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition47

Επίσης, σε αυτήν υπάρχουν και οι εφαρμογές Stitcher και TuneIn για ιντερνετικό ραδιόφωνο και podcasts. Η ενσωμάτωση συσκευών Apple iOS στο IntelliLink επιτρέπει φωνητικό έλεγχο Siri Eyes Free, και έτσι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα κουμπιά στο τιμόνι για να εκμεταλλεύεσαι οποιαδήποτε λειτουργία του. Ακόμα, στην οθόνη προβάλλεται η εικόνα της –προαιρετικής– κάμερας οπισθοπορείας, η οποία θα μπορούσε να έχει καλύτερη ανάλυση.

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition43

Ο πίνακας οργάνων είναι νέας σχεδίασης και συνδυάζει τις ψηφιακές ενδείξεις για τη στάθμη του καυσίμου και τη θερμοκρασία, έχοντας αναλογικά όργανα για το ταχύμετρο και στροφόμετρο. Επιπλέον, ανάμεσα τους βρίσκεται μια πολυλειτουργική ψηφιακή οθόνη του trip computer και άλλων ενημερωτικών ενδείξεων.

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition38

Με τις εξωτερικές διαστάσεις να αλλάζουν στο ελάχιστο,, αυτές του εσωτερικού του νέου Corsa είναι ακριβώς ίδιοι. Έτσι, είναι αρκετοί και άνετοι για τέσσερις επιβάτες ανεξαρτήτως αναστήματος, με τους πίσω να μην έχουν κάποιο πρόβλημα για τα γόνατα ή τα κεφάλια του. Το εσωτερικό πλάτος της πίσω σειράς είναι σε θέση να φιλοξενήσει και 3 άτομα, αλλά θα πρέπει να γίνουν κάποιες παραχωρήσεις. Οι αποσκευές βολεύονται στα 285 λίτρα του χώρου αποσκευών με το διπλό πάτωμα, που με την αναδίπλωση των καθισμάτων σε αναλογία 60/40 αυξάνονται σε 1.120 λίτρα την 5-θυρη.

[/nextpage]

[nextpage title=”Τιμή-Εξ/σμός” ]

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition01

Το 5-θυρο Corsa με τον 1.000άρη κινητήρα και τα 90 άλογα διατίθεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, την βασική Enjoy να κοστίζει €14.300 ή €13.443 με απόσυρση και την μεσαία Color edition που ήταν και το αυτοκίνητο δοκιμής με κόστος €15.000 ή €14.101. Με τα 115 άλογα είναι διαθέσιμη η μεσαία (+€500 ή €470) και η πιο ακριβή Cosmo με κόστος €16.500 ή €15.540 με απόσυρση. Το επίπεδο εξοπλισμού της Color edition είναι ήδη αρκετά πλούσιο και δε θα παραπονεθείς για κάποια έλλειψη του.

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition51

Αναλυτικά τις τιμές του νέου Corsa, τον βασικό και τον πρόσθετο εξοπλισμό του μπορείς να βρεις εδώ, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέο Corsa μπορείς να βρεις εδώ.

[/nextpage]

[nextpage title=”Στον δρόμο” ]

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition30

Εξαιτίας της αναβαθμισμένης πλατφόρμας πάνω στην οποία είναι χτισμένη η πέμπτη γενιά του Corsa, η οδήγηση του αυτοκινήτου είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή, χαρίζοντας μεγάλη ασφάλεια με τη στιβαρότητα του. Η εμπρός ανάρτηση αποτελείται από γόνατα MacPherson, διαθέτει νέα γεωμετρία που περιλαμβάνει νέο εμπρός ακραξόνιο και νέες βάσεις στήριξης, ενώ πίσω υπάρχει ένας ανασχεδιασμένος άξονας με σκληρότερη αντιστρεπτική. Διαφορετικές είναι και οι ρυθμίσεις των ελατηρίων και αμορτισέρ, με τις αντιδράσεις του αμαξώματος στις λακκούβες να είναι πάρα πολύ καλές.

Η προσέγγιση των μηχανικών είναι καθαρά για άνετες μετακινήσεις, και μόνο οι πολύ μεγάλες και ξαφνικές λακκούβες δεν θα απορροφηθούν πλήρως αποτελεσματικά και ηχητικά, αλλά επουδενί δεν θα σε ενοχλήσου. Μέσα στη πόλη είναι αρκετά ξεκούραστο, με την απόκριση του ηλεκτρικού συστήματος διεύθυνσης να έχει γίνει λίγο πιο άμεση, αν και στον μέσο οδηγό δύσκολα θα γίνει αντιληπτή, να παραμένει όμως ένα ουδέτερο και χωρίς ζωντάνια τιμόνι, έχοντας παράλληλα αρκετά ελαφριά αίσθηση. Αν πατήσεις και το κουμπί City, τότε γίνεται πούπουλο και το χειρίζεσαι με το μικρό δαχτυλάκι… στη κυριολεξία.

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition09

Αν αποφασίσεις να ανεβάσεις ρυθμούς, το αυξημένο βάρος σε σχέση με τον ανταγωνισμό θα κάνει αισθητή τη παρουσία του σε συνεχείς εναλλαγές πορείας, με τη μεταφορά βάρους να περιορίζει τη ταχύτητα. Σαφώς το κατά 5 χλστ. χαμηλότερο κέντρο βάρους, το πιο άκαμπτο εμπρός υποπλαίσιο, με τις προαναφερθείσες αλλαγές στο set-up της ανάρτησης έχουν περιορίσει κατά πολύ τις κλίσεις του αμαξώματος, είναι όμως υπαρκτές αλλά παραμένουν σε άκρως φυσιολογικό και ασφαλές επίπεδο. Τα επίπεδα πρόσφυσης των ελαστικών είναι αρκετά υψηλά (διαστάσεις 195/55-16), με το ESP να επεμβαίνει άμεσα όταν “σπάσει” η πρόσφυση, του εμπρός κατά βάση άξονα. Δεν έχει fun-to-drive χαρακτηριστικά, καθώς επικεντρώνεται σε πιο φιλικές συμπεριφορές.

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition36

Παρότι το περισσότερο καιρό θα τον περάσει μέσα στη πόλη, η ευστάθεια του αυτοκινήτου στον ανοιχτό δρόμο είναι υποδειγματική, δίνοντας σου την ευκαιρία για ταξίδια ανά την επικράτεια. Η πολύ καλή ποιότητα κύλισης, μαζί με τα υψηλά επίπεδα ηχομόνωσης μέχρι τα 150 χλμ/ώρα, επιτρέπουν ήσυχες και ξεκούραστες διαδρομές, κάτι που εγγυώνται και τα καθίσματα με την καλή στήριξη και τη σχετικά μαλακές επενδύσεις.

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition40

Ο κινητήρας των 90 ίππων είναι ένα κερδισμένο στοίχημα για την Opel. Μπορεί αριθμητικά να υπολείπεται από αυτόν 1.000άρη EcoBoost της Ford στο Fiesta, αλλά εμφανίζει πιο ομαλή λειτουργία, έχοντας τα παρόμοια και εξαιρετικά χαρακτηριστικά του 900άρη της Renault, που είχαμε δοκιμάσει στο Clio.

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition33

Η απόκριση του και το τράβηγμα γίνεται αισθητό από τις χαμηλές στροφές, ενώ ο αθόρυβος χαρακτήρας του, χωρίς καθόλου κραδασμούς και το σχετικά μεγάλο εύρος λειτουργίας του, αφού μέχρι τις 5.500 σ.α.λ., συνεπικουρούμενο από το καλής αίσθησης 6άρι κιβώτιο με κοντές τις πρώτες δυο σχέσεις, δείχνει ικανό να τραβήξει το αμάξωμα. Η έλλειψη έκρηξης δεν είναι απαραίτητα κακή, καθώς η γραμμική του λειτουργία προσφέρει πιο stress-free μετακινήσεις, και μόνο πλήρως φορτωμένο θα νιώθεις ότι σου λείπει δύναμη, κατάσταση στην οποία θα χρειαστεί να τον δουλεύεις πάνω από τις 2.000 σ.α.λ. για να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις πάντα επαρκή δύναμη.

Τέλος, στον τομέα των φρένων υπάρχουν δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς, με την αίσθηση του πεντάλ να χρειάζεται συνήθεια καθώς εμφανίζει ένα νεκρό σημείο στην αρχή της πίεσης. Η αποτελεσματικότητα τους να ήταν μέτρια καθώς χρειάστηκαν 40,2 μέτρα για την ακινητοποίηση του αμαξώματος.

[/nextpage]

[nextpage title=”Συμπέρασμα” ]

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition17

Η αισθητική του ανανέωση το έκανε και πάλι φρέσκο, αποτελώντας μια σύγχρονη πρόταση, ενώ το εντελώς νέο εσωτερικό είναι μαζί τον νέο βενζινοκινητήρα τα μεγαλύτερα ατού του. Το νέο Corsa είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσει την πολύ επιτυχημένη του εμπορική πορεία, αποτελώντας έναν από τους πολύ δυνατούς παίκτες της κατηγορίας. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και αδυσώπητος, με το ανανεωμένο Polo, το νέο Yaris, το Clio, το Fiesta, καθώς και τα Hyundai i20 και Skoda Fabia να περιμένουν στην γωνία για τη μερίδα του λέοντος.

Test_Drive_Opel_Corsa_Color_Edition18

Η έκδοση με τον μικρό turbo είναι αυτή που έλειπε από το Corsa, έχοντας πλέον πλήρη γκάμα και αξίζει πραγματικά. Πριν την όποια απόφαση για αγορά, καλό θα είναι σκεφτείς και τα €1.000 διαφορά σε σχέση με την πετρελαιοκίνητη έκδοση.

[/nextpage]

[nextpage title=”Φωτογραφίες” ]

[/nextpage]

[nextpage title=”Μετρήσεις” ]

Opel Corsa 5d 1.0 ecoFLEX 90 Μετρήσεις Autoblog.gr | VBox Sport
0-100 χλμ/ώρα 12,08 δευτ.
30-70 χλμ/ώρα 6,84 δευτ. (3η ταχύτητα)
60-100 χλμ/ώρα 9,07 δευτ. (4η ταχύτητα)
80-130 χλμ/ώρα 16,7 δευτ. (5η ταχύτητα)
Τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα
Φρενάρισμα 100-0 χλμ/ώρα 40,2 μέτρα σε 3,14δευτ.

[/nextpage]

[nextpage title=”Τεχ/κά Χαρ/κά” ]

Τεχνικά Χαρακτηριστικά – Νέο Opel Corsa 5-θυρο
Διαστάσεις οχήματος σε mm
Μήκος 4.021
Πλάτος συμπ. των εξωτερικών καθρεπτών 1.944
Συνολικό ύψος (στο απόβαρο) 1.481
Μεταξόνιο 2.510
Μετατρόχιο, εμπρός 1.472
Μετατρόχιο, πίσω 1.464
Κύκλος στροφής σε m
Από τοίχο σε τοίχο 11.0
Από κράσπεδο σε κράσπεδο 10.6
Διαστάσεις χώρου αποσκευών σε mm (σύμφωνα με ECIE)
Μήκος χώρου αποσκευών μέχρι τις πλάτες των πίσω καθισμάτων 705
Μήκος χώρου αποσκευών με αναδιπλωμένα πίσω καθίσματα 1.372
Πλάτος μεταξύ των θόλων 944
Ύψος στο κατώφλι φόρτωσης 484
Ύψος ανοίγματος 778
Πλάτος ανοίγματος στο ύψος της μέσης 969
Χωρητικότητα χώρου αποσκευών σε λίτρα (σύμφωνα με ECIE)
Χώρος αποσκευών μόνο 285
Μέχρι την οροφή με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα 1.120
Ρεζερβουάρ
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (σε λίτρα) 45
Κινητήρας Β 1.0 XFL ecoFLEX
Κατηγορία εκπομπών ρύπων Euro 6
Καύσιμο Αμόλυβδη
RON 95
Start & Stop standard
Αριθμός κυλίνδρων 3
Διάμετρος / Διαδρομή (mm) 74 / 77.4
Κυβισμός (cm3) 999
Μέγιστη απόδοση ισχύος (kW (hp) / σαλ) 66 (90) / 3,700-6,000
Μέγιστη ροπή (Nm / σαλ) 170 / 1,800 -3,700
Λόγος συμπίεσης 10.5 : 1
Κιβώτιο Ταχυτήτων MT-6
Βάρη και φορτία άξονα σε kg (5-θυρο)
Απόβαρο συμπ. Οδηγού (σύμφωνα με 70/156/EEC) 1178 / 1214
Επιτρεπόμενο συνολικό βάρος 1650 / 1680
Ωφέλιμο φορτίο 472 / 466
Επιτρεπόμενο φορτίο εμπρός άξονα 890 / 900
Επιτρεπόμενο φορτίο πίσω άξονα 800
Επιτρεπόμενο φορτίο οροφής 75
Ικανότητα Ρυμούλκησης σε kg
Χωρίς φρένο 560
Με φρένο – 12% κλίση test 1.200
Corsa 5θυρο με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο Επιδόσεις Κατανάλωση καυσίμου σε lt/100 km σύμφωνα με 2004/3/EC Εκπομπές CO2
kW (hp) Μέγιστη Ταχύτητα σε km/h Επιτάχυνση
0 –100 km/h σε
δευτερόλεπτα
Στην πόλη Εκτός πόλης Μικτού κύκλου σε g/km
B 1.0 XFL ecoFlex Start & Stop (ζάντες 16″) 66 (90) 180 11,9 5,4 / 5,5 3,7 / 3,8 4,3 / 4,4 100 / 104
B 1.0 XFL ecoFlex Start & Stop (ζάντες 17″) 66 (90) 180 11,9 5,4 / 5,5 3,7 / 3,9 4,3 / 4,5 102 / 106

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...
<h5>Στα συν:</h5>Ποιότητα εσωτερικού, Απόδοση κινητήρα, 6-τάχυτο κιβώτιο, Άνεση και στιβαρό πάτημα, Εξοπλισμός, Κατανάλωση <hr /> <h5>Στα μείον:</h5>Συντηρητική σχεδίαση, Ελαφρύ τιμόνι, Πληρώνει τέλη κυκλοφορίαςTest Drive: Δοκιμάζουμε το Opel Corsa 5d 1.0 ecoFLEX με 90 άλογα