Test Drive: Δοκιμάζουμε το Dacia Sandero Stepway 1,5 dCi 90

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

Test_Drive_Dacia_Sandero_Stepway_01

Αυτή τη στιγμή η Dacia είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία χαμηλού κόστους παγκοσμίως και η τεράστια επιτυχία της έχει βάλει σε σκέψεις αντίπαλα στρατόπεδα να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Με μια γκάμα μοντέλων που απευθύνεται σε αρκετά ευρύ κοινό -από νεαρούς σε ηλικία για πρώτο αυτοκίνητο, μέχρι οικογενειάρχες με εκτός δρόμου ανησυχίες- τα Logan, Sandero, Sandero Stepway, Duster και Logan MCV έχουν κερδίσει την συμπάθεια της ευρωπαϊκής αγοράς, ενώ στο Μαρόκο πωλούνται επίσης και τα Dokker, Dokker Van και Lodgy.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την τελευταία 5ετία, η Ρουμάνικη εταιρία έχει αυξήσει τις πωλήσεις της με αλματώδη ρυθμό, καθώς από το 2010 και τις σχεδόν 350.000 μονάδες, κατάφερε να πουλήσει κάτι παραπάνω από 511.000 αυτοκίνητα το 2014, κάτι που σημαίνει μια αύξηση της τάξης του 46%. Στην Ελλάδα της κρίσης, το αντίστοιχο διάστημα έχει μεν την αντίστροφη πορεία καθώς έχει παρουσιάσει πτώση των πωλήσεων περίπου 35%, όταν όμως βλέπεις ότι οι συνολικές πωλήσεις στην εγχώρια αγορά από το 2010 μέχρι το Δεκέμβριο του 2014 έχουν πέσει 100%, αυτό δείχνει ότι τουλάχιστον προσπαθεί σθεναρά για το καλύτερο.

Μετά την πρώτη επαφή μας με τη μάρκα το Σεπτέμβριο του 2013, που είχαμε δοκιμάσει το Duster 4×2 1.5 dCi είχαμε πραγματικά εκπλαγεί από τις ικανότητες, τους χώρους και την οικονομία του SUV της εταιρίας. Έχοντας αυτό υπόψη, οι προσδοκίες μας για το Sandero Stepway με τον ίδιο κινητήρα, που είχαμε για δοκιμή το περασμένο διάστημα ήταν αρκετά ψηλές, χωρίς όμως να καταφέρνει το αυτοκίνητο να μας ικανοποιεί στον ίδιο βαθμό.

Στα συν

  • Τιμή
  • Ροπή Κινητήρα
  • Κατανάλωση
  • Πρακτικότητα/ευχρηστία
  • Εξοπλισμός
  • Χώροι επιβατών/αποσκευών

Στα μείον

  • Θόρυβος κινητήρα
  • Ποιότητα πλαστικών
  • Εργονομία
  • Απουσία συστήματος start/stop
  • Έλεγχος αμαξώματος στις στροφές

[/nextpage]

[nextpage title=”Το αυτοκίνητο” ]

Test_Drive_Dacia_Sandero_Stepway_06

Η ουσιαστική αναγέννηση της μάρκας πραγματοποιήθηκε το 2008, όταν παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του Sandero, για να ακολουθήσει περίπου ένα χρόνο μετά η crossover έκδοση του, που την ονομάζει Stepway. H δεύτερη γενιά του μοντέλου έκανε το ντεμπούτο της στην έκθεση του Παρισιού το 2012, όπου η Dacia παρουσίασε ταυτόχρονα τα μοντέλα για την μικρή κατηγορία: το νέο supermini Sandero, το Sandero Stepway και το Logan, που αποτελεί την sedan έκδοση του πρώτου.

Test_Drive_Dacia_Sandero_Stepway_07

Το αυτοκίνητο βασίζεται στη πλατφόρμα B0, η οποία πρακτικά είναι η Β-πλατφόρμα της Renault-Nissan ειδικά εξελιγμένη για την Dacia, καθώς έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο. Πάνω σε αυτή, εκτός από το Sandero είναι “χτισμένα” το Logan και το Duster, καθώς και το Lada Largus. Το Sandero Stepway έχοντας μήκος 4.081 χλστ., πλάτος 1.733 χλστ. και ύψος 1.559 χλστ. (1.619 χλστ. με τις ράγες οροφής). Το μεταξόνιο του ανέρχεται στα 2.590 χλστ., ενώ το ελάχιστο ύψος από το έδαφος φτάνει τα 207 χλστ. (+40 χλστ. από την απλή έκδοση) και όπως καταλαβαίνεις αποτελεί μια compact crossover επιλογή, με όμοια της να μην υπάρχει στην αγορά. Για να έχεις μια απλή τάξη μεγέθους της απόστασης από το έδαφος, σου λέω ότι το Jeep Renagade απέχει 170 χλστ. και το Nissan X-Trail 210 χλστ.

Test_Drive_Dacia_Sandero_Stepway_04

Σχεδιαστικά το αυτοκίνητο ακολουθεί μια αρκετά συμβατική οδό, χωρίς εξάρσεις με κύριο γνώμονα την κοινή αποδοχή από όσο το δυνατόν περισσότερη μάζα. Τα φωτιστικά σώματα ενσωματώνουν τα φώτα ημέρας και η κυψελοειδής γρίλια στην μάσκα και στον εμπρός προφυλακτήρα συνθέτουν μια σύγχρονη εμφάνιση. Διαθέτει αρμονικές αναλογίες μεταλλικών και γυάλινων επιφανειών, ράγες οροφής, προστατευτικά προφυλακτήρα σε σατινέ απόχρωση, ενώ τα μαύρα ματ προστατευτικά των θόλων τονίζουν τα φτερά. Τον “περιπετειώδη” χαρακτήρα ολοκληρώνουν οι τροχοί διαστάσεων 16 ιντσών και οι ενσωματωμένοι προβολείς ομίχλης στον προφυλακτήρα.

Test_Drive_Dacia_Sandero_Stepway_12

Κλείνοντας, η αξιολόγηση από τον ευρωπαϊκό οργανισμό ασφαλείας, Euro NCAP έγινε με τα παλιά κριτήρια, και απέσπασε 4 αστέρια, επιτυγχάνοντας 80% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 79% στη προστασία παιδιών, 57% στη προστασία πεζών και 55% στα συστήματα ασφαλείας.

[/nextpage]

[nextpage title=”Κινητήρας” ]

Test_Drive_Dacia_Sandero_Stepway_30

Μηχανικά τώρα, η ρουμάνικη εταιρία επωφελείται από τη μαμά Reanult και πιο συγκεκριμένα κάτω από το καπό υπάρχει ο κινητήρας πασπαρτού 1.5-λίτρων dCi, που έχει φορεθεί σε ακριβώς 50 μοντέλα (με διάφορες παραλλαγές) από 5 διαφορετικές εταιρίες (Renault, Dacia, Mercedes, Nissan και Suzuki), από το 2001 που πρωτοπαρουσιάστηκε.

Αποτελεί αναμφίβολα το δυνατό χαρτί του αυτοκινήτου, καθώς είναι από τους αποδοτικότερους κινητήρες πετρελαίου στον κόσμο, διαθέτοντας προηγμένη τεχνολογία που περιλαμβάνει δεύτερης γενιάς ψεκασμό, τεχνολογίας common rail, γεγονός που συνεισφέρει υψηλές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση καυσίμων. Ο 8-βάλβιδος Energy dCi πετρελαιοκινητήρας με υπερσυμπιεστή έχει χωρητικότητα 1461 κ.εκ., και αποδίδει 90 ίππους στις 3.750 σ.α.λ. και 220 Nm ροπής, με τη μάξιμουμ τιμή να εμφανίζεται μόλις στις 1750 σ.α.λ. Διαθέτει φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων, με το τούρμπο του να είναι μεταβλητής γεωμετρίας και η σχέση συμπίεσης είναι 17,6:1.

Test_Drive_Dacia_Sandero_Stepway_16

Συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 5-τάχυτο χειροκίνητο, με το εργοστάσιο να ανακοινώνει μικτή κατανάλωση στα 4 λίτρα/100 χλμ.. Η πραγματική, στα περίπου 800 χλμ. της δοκιμής, ανήλθε στα 5,7 λίτρα/100 χλμ. και έτσι με το ρεζερβουάρ καυσίμου στα 50 λίτρα μπορείς με χαρακτηριστική άνεση να έχεις αυτονομία μεταξύ 850 με 950 χλμ. Ο κινητήρας πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro5b, και εκπέμπει 105 γρ/χλμ., κάτι που σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του πρέπει να πληρώνει €94,5 ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

Τέλος, όσον αφορά τις επιδόσεις του, τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 11,8 δευτ, με το VBox να γράφει 11,48 δευτ. ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνάει τα 167 χλμ/ώρα που ανακοινώνουν οι Γάλλοι. Νούμερα αρκετά καλά, που δικαιολογούνται και από το χαμηλό βάρος, των 1.083 κιλών.

[/nextpage]

[nextpage title=”Εσωτερικό” ]

Test_Drive_Dacia_Sandero_Stepway_17

Μέσα κυριαρχεί η λιτότητα, οι απλές γραμμές και τα σκληρά σκούρα πλαστικά, που μαζί με το φινίρισμα τους παραπέμπουν σε εσωτερικά τουλάχιστον προηγούμενης δεκαετίας. Αυτό όμως δε σημαίνει προχειρότητα στην συναρμογή, καθώς τα διάφορα μέρη φαίνονται αρκετά γερά βιδωμένα, με απουσία τριγμών, παρά τα 20.000+ δημοσιογραφικά χιλιόμετρα που έγραφε το κοντέρ.

Οι λεπτομέρειες στις επενδύσεις γύρω από την κεντρική κονσόλα, τους αεραγωγούς και τα όργανα σώζουν λίγο τη κατάσταση, αλλά με διαφορά το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της καμπίνας είναι η οθόνη αφής 7 ιντσών της LG, με το σύστημα πολυμέσων Media Nav της Renault. Κακά τα ψέμματα, αναβαθμίζει κατά πολύ την καθημερινή συνύπαρξη με το αυτοκίνητο, καθώς αυτή προσφέρει συνδεσιμότητα με Bluetooth, θυρα USB και AUX, αλλά και τους χάρτες του συστήματος πλοήγησης, το ραδιόφωνο, τις ρυθμίσεις του συστήματος κ.α.

Test_Drive_Dacia_Sandero_Stepway_21

Κατά τ’άλλα η κονσόλα είναι λειτουργική και απλή, χωρίς να σου δημιουργεί “πονοκέφαλο” για το τι κάνει κάθε διακόπτης. Δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Duster, όπως επίσης διακόπτες από παλιότερες γενιές μοντέλων της Renault, όπως αυτοί ένθεν και ένθεν στη κολόνα του τιμονιού που είναι ίδιοι με αυτούς του Clio δεύτερης γενιάς, αλλά και του λεβιέ των ταχυτήτων από το Clio προηγούμενης γενιάς. Οι γνώστες θα θυμούνται ότι στη δεύτερη γενιά του Clio ο διακόπτης της κόρνας βρισκόταν στον αριστερό μοχλοδιακόπτη της κολόνας του τιμονιού, με το Sandero να έχει κληρονομήσει επίσης αυτό το εργονομικό σφάλμα. Άλλο ένα “φάουλ” είναι η τοποθέτηση των διακοπτών των παραθύρων στην κεντρική κονσόλα κάτω από την πηγή του ήχου, κάτι που θεωρητικά σώζεται από το γεγονός ότι βρίσκονται ακριβώς στη προέκταση των δαχτύλων όταν το χέρι βρίσκεται ακουμπισμένο στο λεβιέ των ταχυτήτων.

Test_Drive_Dacia_Sandero_Stepway_23

Αντιθέτως, όπως και στο Duster, αυτοί των πίσω επιβατών, είναι σε ακόμα χειρότερη θέση και βρίσκονται στο τέλος της κονσόλας που έρχεται από μπροστά και στη βάση του τούνελ. Τέλος, περίεργη είναι και η θέση τοποθέτησης του περιστροφικού διακόπτη ρύθμισης των ηλεκτρικών καθρεφτών, που βρίσκεται κάτω από τον αριστερό αεραγωγό, και του αντίστοιχου για τη ρύθμιση της δέσμης του ύψους των φώτων, που είναι χωμένο αριστερά και πολύ κάτω στο ταμπλό, κοντά στο γόνατο του οδηγού.

Test_Drive_Dacia_Sandero_Stepway_33

Η πρακτικότητα κυμαίνεται σε καλά επίπεδα, αν και οι θέσεις για μικροαντικείμενα δεν είναι τόσες πολλές όσο οι χώροι για τους επιβάτες. Τέσσερις ενήλικες ανεξαρτήτου αναστήματος και “εκτοπίσματος” θα χωρέσουν με χαρακτηριστική ευκολία, ενώ το πέμπτο άτομο δε χρειάζεται να είναι small size για να ακολουθήσει τη παρέα.

Test_Drive_Dacia_Sandero_Stepway_31

Τέλος, ο χώρος αποσκευών είναι ιδιαίτερα μεγάλος και άκρως εκμεταλλεύσιμος, εξαιτίας του ορθογώνιου σχήματος του, με τη χωρητικότητα του να φτάνει τα 320 λίτρα, ενώ όταν αναδιπλωθούν τα καθίσματα (με αναλογία 60/40) τότε ανέρχεται στα 1.200 λίτρα, με το κατώφλι φόρτωσης να είναι όμως σχετικά ψηλό, καθώς φτάνει τα 798 χλστ.

[/nextpage]

[nextpage title=”Τιμή-Εξ/σμός” ]

Test_Drive_Dacia_Sandero_Stepway_27

Το Dacia Sandero Stepway προσφέρεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, το Life και το Style, με το αυτοκίνητο δοκιμής να φορά το δεύτερο. Η τιμή του πρώτου με τον ανωτέρω πετρελαιοκινητήρα ξεκινάει από τα €14.740, όπου με το όφελος απόσυρσης πέφτει στα €13.585, με την Style να ξεκινά από τα €15.690 και να πέφτει στα €14.490, που σημαίνει περίπου +€2.800 από τον 0,9 TCe 90 κινητήρα βενζίνης.

Στο βασικό εξοπλισμό της πρώτης υπάρχους εμπρός και πλευρικοί αερόσακοι, όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθειας και πρόσφυσης, ηλεκτροκίνητα παράθυρα εμπρός, σύστημα κλιματισμού, προβολείς ομίχλης, σιδερένιες ζάντες 16 ιντσών, κιτ επισκευής ελαστικών, το χρήσιμο και λειτουργικό σύστημα πολυμέσων Dacia Plug&Radio με Radio-CD, MP3 player, 2 ηχεία, 2 υποδοχές στην πρόσοψη για USB & Aux και χειριστήριο στο τιμόνι, με την Style να έχει επιπλέον δερμάτινο τιμόνι, χρώμιο στην μάσκα, υπολογιστή ταξιδιού, ηχοσύστημα με 4 ηχεία και Bluetooth για σύνδεση με κινητό, ηλεκτροκίνητα παράθυρα πίσω, θερμαινόμενους καθρέπτες, κάθισμα οδηγού και τιμόνι ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος, cruise control, επενδύσεις σε ανθρακί χρώμα κ.α., όπου αναλυτικά μπορείς να τα δεις εδώ.

[/nextpage]

[nextpage title=”Οδηγώντας” ]

Test_Drive_Dacia_Sandero_Stepway_37

Το αδιαμφισβήτητο ατού του Sandero Stepway, για τα ελληνικά δεδομένα, είναι η απόσταση από το έδαφος, που μαζί με τις compact διαστάσεις του δεν θα συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα στο κακό οδικό μας δίκτυο και στις διάσπαρτες λακκούβες μέσα στις πόλεις.

Test_Drive_Dacia_Sandero_Stepway_09

Η διάταξη της ανάρτησης είναι η πεπατημένη, με γόνατα τύπου MacPherson στον εμπρός άξονα και κλασικό ημιάκαμπτο άξονα. Η ρύθμιση τους όμως είναι αρκετά πιο σφικτή απ’ότι θα έπρεπε, με την απόσβεση να μην πολύ ικανοποιητική, ενώ ο πίσω άξονας αναπηδά στις εγκάρσιες ανωμαλίες. Αυτό περιορίζει το επίπεδο άνεσης, χωρίς να είναι πολύ ενοχλητικό, αν και θα περάσουν αρκετοί ήχοι στη καμπίνα, ενώ στις στροφές θα εμφανίσει κλίσεις, που όμως είναι σε ανεκτά και ασφαλή επίπεδα. Αυτό που δε μου άρεσε ήταν πρόσφυση των ελαστικών, καθώς η αρκετή ροπή του κινητήρα κάνει τους τροχούς να χάνουν πρόσφυση ακόμα και με 2η σχέση στο κιβώτιο, σε μέτριας ποιότητας άσφαλτο.

Test_Drive_Dacia_Sandero_Stepway_39

Αυτό δυστυχώς επηρεάζει τόσο το κράτημα, όσο και την ταχύτητα στις εξόδους των στροφών, με το ESP να προσπαθεί συνεχώς σε συνετίσει τις όποιες γρήγορες τάσεις για οδήγηση, δείχνοντας αρκετά μειονεκτήματα στο όριο. Προφανώς και δεν είναι κατασκευασμένο για τέτοια οδήγηση, καθώς σε καθημερινή χρήση είναι αρκούντως ασφαλές. Το τιμόνι διαθέτει ηλεκτροϋδραυλική κρεμαργιέρα και δεν έχει κάτι για να θυμάσαι. Ο αριθμός στροφών από άκρη σε άκρη φτάνουν τους 3,2 καθιστώντας το σχετικά αργό στις εντολές, ενώ δεν προσφέρει σαφή πληροφόρηση και αίσθηση του τι γίνεται στο δρόμο. Η διάμετρος του κύκλο στροφής του είναι 10,5 μέτρα κάτι που σημαίνει ότι δεν θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα σε στενούς δρόμους, όντας ικανοποιητικά ευέλικτο.

Test_Drive_Dacia_Sandero_Stepway_13

Φυσικά η κίνηση μεταφέρεται αποκλειστικά στον εμπρός άξονα, αλλά οι μεγάλες διαδρομές των αμορτισέρ, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τα ψηλοπρόφιλα ελαστικά (185/65-15) θα σε γεμίσουν αυτοπεποίθηση όταν αποφασίσεις να κινηθείς εκτός δρόμου. Δεν έχει την εντυπωσιακή ελκτική δυνατότητα του Duster, αλλά δεν θα σε απογοητεύσει. Σίγουρα χρειάζεται σύνεση, καθώς εφοδιάζεται με καλοκαιρινά ελαστικά, αλλά θα σε πάει άνετα μια ελαφρώς περιπετειώδη βόλτα στο βουνό. Σε κάθε περίπτωση, το Stepway μπορεί να κινηθεί απρόσκοπτα σε τέτοιες συνθήκες, και λίγο καλύτερα από τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού με κίνηση μόνο μπροστά.

Test_Drive_Dacia_Sandero_Stepway_15

Στον ανοιχτό δρόμο θα εκτιμήσεις καταρχήν τον εκπληκτικό κινητήρα με την αρκετή δύναμη και την γεμάτη ροπή, που θα σου επιτρέψει να πραγματοποιήσεις εύκολα και γρήγορα κάποιο προσπέρασμα. Δευτερεύοντος, στα ατού του είναι η ψηλή θέση οδήγησης, που προσφέρει πανοραμική οπτική, γεγονός στο οποίο συμβάλλουν και τα μεγάλα παράθυρα. Τα καθίσματα φυσικά δε χαρακτηρίζονται πολυθρόνες αλλά είναι αρκετά άνετα και μόνο έπειτα από πολλές ώρες οδήγησης θα κουράσουν. Η εύρεση της ιδανικής θέσης βρίσκεται αρκετά εύκολα και γρήγορα παρότι το τιμόνι ρυθμίζεται μόνο καθ’ύψος.

Test_Drive_Dacia_Sandero_Stepway_34

Με ρυθμισμένο το cruise control σε νόμιμες ταχύτητες θα πραγματοποιήσεις απροβλημάτιστα ταξίδια και κυρίως οικονομικά, καθώς η κατανάλωση είναι περίπου στα 5,2 λίτρα/100 χλμ. Υπάρχουν αεροδυναμικοί θόρυβοι, κυρίως από τους καθρέφτες και τις ράγες οροφής, αλλά αν δεν υπερβείς τα 130 χλμ/ώρα δεν θα ενοχλήσουν ακόμα και μετά από πολύωρες διαδρομές. Όπως προείπα το μοτέρ συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο κιβώτιο, με καλό σε αίσθηση και ακρίβεια επιλογέα και αρκετά μακριά 5η σχέση για το ταξίδι.

Κλείνοντας, για την πέδηση υπάρχουν δισκόφρενα εμπρός διαστάσεων 258×22, ενώ πίσω ταμπούρα 8 ιντσών και για την ακινητοποίηση από τα 100 χλμ/ώρα χρειάζεται 37, 4 μέτρα, με το ABS να διαθέτει λογική ευαισθησία.

[/nextpage]

[nextpage title=”Συμπέρασμα” ]

Test_Drive_Dacia_Sandero_Stepway_08

Με το Sandero Stepway, η Dacia θέλει να ανακαλύψεις μια πιο ελεύθερη και συναρπαστική πλευρά της ζωής και εν μέρη τα καταφέρνει, καθώς το αυξημένο ύψος από το έδαφος σου προσφέρει τη δυνατότητα να κινηθείς και σε χώμα με περισσότερη ευκολία. Προσωπικά, όπως είπα και στην εισαγωγή, μετά τη δοκιμή του Duster είχα μεγάλες προσδοκίες, και το Sandero δεν μου τις εκπλήρωσε. Επ ουδενί δεν είναι απογοητευτικό, αλλά τα καταφέρνει απλώς ικανοποιητικά.

Κρίνοντας το συνολικά, είναι καλό value-for-money, καθώς προσφέρει “πολύ” αυτοκίνητο για τα χρήματα που θα δαπανήσεις για να το αποκτήσεις, αν και θεωρητικά απέναντι του βρίσκεται το Panda Trekking, που παρότι υστερεί σε χώρους, έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής, κάνοντας το την προσωπική μου προτίμηση.

[/nextpage]

[nextpage title=”Φωτογραφίες” ]

[/nextpage]

[nextpage title=”Μετρήσεις” ]

Dacia Sandero Spetway 1,5 dCi Μετρήσεις Autoblog.gr | VBox Sport
0-100 χλμ/ώρα 11,48 δευτ.
30-70 χλμ/ώρα 5,84 δευτ. (3η ταχύτητα)
60-100 χλμ/ώρα 8,7 δευτ. (4η ταχύτητα)
80-130 χλμ/ώρα 17,9 δευτ. (5η ταχύτητα)
Τελική ταχύτητα 167 χλμ/ώρα
Φρενάρισμα 100-0 χλμ/ώρα 37,4 μέτρα σε 2,92 δευτ.

[/nextpage]

[nextpage title=”Τεχ/κά Χαρ/κά” ]

dacia_sandero_stepway_texnika_xarakthristika

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
<h5>Στα συν:</h5> Τιμή, Ροπή Κινητήρα, Κατανάλωση, Πρακτικότητα/ευχρηστία, Εξοπλισμός, Χώροι επιβατών/αποσκευών <hr /> <h5>Στα μείον:</h5>Θόρυβος κινητήρα, Ποιότητα πλαστικών, Εργονομία, Έλεγχος αμαξώματος στις στροφές, Απουσία συστήματος start/stopTest Drive: Δοκιμάζουμε το Dacia Sandero Stepway 1,5 dCi 90
Autoblog.gr