Το SVO τμήμα της Land Rover σχεδιάζει να λανσάρει το Discovery SVX

Σχετικά άρθρα

land-rover-disco-svr_0

Η Land Rover μπορεί να απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός Discovery Sport SVR αλλά μέσω του αφεντικού του SVO, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για κάτι διαφορετικό, που θα αφορά στο νέο Discovery.

Μέχρι τώρα, ο στόχος του Special Vehicle Operations τμήματος της Jaguar-Land Rover έχει γίνει σαφής: είτε εστιάζει σε δημιουργίες εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής όπως η F-Type Project 7 και η E-Type, είτε ανεβάζει τον πήχη και εξερευνεί τα όρια standard οχημάτων της JLR όπως το Range Rover Sport SVR. Ο πήχης αυτός, μπορεί να αφορά στις επιδόσεις, στην πολυτέλεια, ή στις εκτός δρόμου ικανότητες… και κάπου εδώ μπαίνει στο παιχνίδι το νέο Discovery.

Το νέο Discovery αναμένεται να κάνει ντεμπούτο κάποια στιγμή εντός του 2016 και οι τελευταίες πληροφορίες από την Αγγλία, λένε ότι 12-18 μήνες αργότερα, θα παρουσιαστεί και η SVX έκδοση του.

Υπάρχει αγορά για περισσότερες εκτός δρόμου ικανότητες οπότε φυσικά το κοιτάμε. Στις Η.Π.Α. υπάρχει χιόνι, στη Μ. Ανατολή υπάρχει άμμος και σε περιοχές όπως η Αυστραλία και η Ν. Αφρική υπάρχει η ανάγκη προσπέλασης δύσκολων επιφανειών.

Δήλωσε ο John Edwards της SVO. Συνέχισε δε, λέγοντας ότι “υπάρχουν οι Γερμανοί ανταγωνιστές αλλά υπάρχει η ευκαιρία να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό και κάτι περισσότερο”. Πιο συγκεκριμένα, πηγές δήλωσαν ότι η Land Rover θέλει να χρησιμοποιήσει το SVO στο Discovery για να αναδείξει τις τεχνικές και μηχανικές του αρετές. Αν το Discovery SVX θα μοιάζει με το rendering που βλέπεις στην κεντρική φωτογραφία δεν το ξέρουμε αλλά δεν θα μας χαλούσε κιόλας!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...

Σε περιορισμένη παραγωγή η BMW M3 CS Touring

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης...