18 “τρελά” engine swaps

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

Fiat-500-Lamborghini-V12

Καλώς ήρθες στον κόσμο των απίθανων αλλαγών κινητήρα, ή engine swaps όπως έχουν καθιερωθεί. Σήμερα θα δούμε μερικές από τις πιο τρελές δημιουργίες κάποιων ανήσυχων ανθρώπων. Ξεκινάμε!

[/nextpage]

[nextpage title=”BMW E30 M3 V10″ ]

BMW-M3-E30-V10-1

Τι γίνεται όταν κάποιος αποφασίσει να βάλει κάτω από το καπό μιας BMW M3 E30 τον V10 της M5 E60. Αυτό, που πωλείται για 200.000 ευρώ!

[/nextpage]

[nextpage title=”Nissan Juke R” ]

Nissan Juke-R

Και όμως, engine swaps κάνουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Τρανό παράδειγμα το Nissan Juke-R με την Nissan να τοποθετεί πάνω στο σασί του Juke, όλο το powertrain του GT-R. Μόλις 20-25 κατασκευάστηκαν, με κόστος 450.000 ευρώ έκαστο! Επειδή τα λεφτά είναι πολλά, Ρώσοι το έκαναν μόνοι τους, σίγουρα κοστίζοντας τους λιγότερο.

[/nextpage]

[nextpage title=”Impreza V10″ ]

Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου Subaru Impreza του 1996 θέλησε να αλλάξει τον turbo κινητήρα του Impreza με τον V10 της M5 E60. Γερμανικό μοτέρ σε Ιαπωνικό αυτοκίνητο. Ιεροσυλία για κάποιους!

[/nextpage]

[nextpage title=”MR2 με Audi V8″ ]

audi-v8-swapped-toyota-mr2-for-sale-pocket-rally-car_5

Το Toyota MR2 από μόνο του ήταν εξαιρετικό κεντρομήχανο πισωκίνητο προσιτό sporscar. Εξαιτίας, κυρίως, αυτής της τοποθέτησης του κινητήρα έχει αποτελέσει βάση και για άπειρες ρέπλικες, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι μια τέτοια. Ο ιδιοκτήτης του έχει πετάξει τον 1.600άρη κινητήρα της πρώτης γενιάς του MR2, και στη θέση του έχει τοποθετήσει έναν V8. Όχι οποιονδήποτε V8, αλλά τον 4,2-λίτρων της Audi.

[/nextpage]

[nextpage title=”DB7 με 2JZ” ]

Aston Martin DB7 Engine Swap with 1JZ Toyota Supra Engine

Τι κάνεις όταν σου αρέσει η ομορφιά του αυτοκινήτου σου, αλλά από δύναμη, ο εργοστασιακός κινητήρας “πάσχει”; Απλά τα πράγματα. Το παίρνεις απόφαση και τον αντικαθιστάς με τον 2JZ-GTe της Toyota Supra. Αυτό ακριβώς έκανε ένας Καναδός ιδιοκτήτης μιας πανέμορφης Aston Martin DB7, που έβγαλε τον V12 και τοποθέτησε τον ιαπωνικό κινητήρα, που συνδυάζεται με το V160 εξατάχυτο κιβώτιο της Getrag, να είναι ικανός να παράγει 650 άλογα στους τροχούς, λόγω του μεγάλου turbo της Borg Warner.

[/nextpage]

[nextpage title=”Μηχανή με V12″ ]

Lambo Motorcycle

Μοτοσυκλέτα με V12 κινητήρα από Lamborghini; Και όμως υπάρχει!

[/nextpage]

[nextpage title=”Jetta VR6 και W8″ ]

Κάποιος είχε μια λαμπρή και βλακώδης ιδέα ταυτόχρονα. Να τοποθετήσει σε ένα Volkswagen Jetta τον VR6 κινητήρα κάτω από το καπό, αλλά και έναν W8 κινητήρα στο πίσω μέρος. Αποτέλεσμα της μετατροπής ήταν η δημιουργία αυτού του τέρατος με τον VR6 κινητήρα να εξοπλίζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο, δίνοντας κίνηση στους μπροστά τροχούς, ενώ ο W8 στέλνει τη κίνηση στον πίσω άξονα. Για να βεβαιωθεί ο ιδιοκτήτης πως όλα λειτουργούν άψογα, και οι δύο κινητήρες συνδέονται με το ίδιο drive-by-wire σύστημα.

[/nextpage]

[nextpage title=”928 με V12″ ]

Porsche 928 V12 swap (1)

Αυτή η Porsche 928 διαφέρει από ότι άλλο έχεις δει, μιας και φορά τον V12 1GZ-FE κινητήρα της Toyota. Ο κινητήρας είναι χωρητικότητας 5,0 λίτρων, διαθέτει 48 βαλβίδες, σύστημα VVT-I, διαδοχικό ψεκασμό και στη συγκεκριμένη 928 συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο κιβώτιο προερχόμενο από μια Corvette.

[/nextpage]

[nextpage title=”Fiat 500 με V12″ ]

H Ιταλική Oemmedi meccanica είχε την ιδέα να εξοπλίσει ένα παλιό Fiat 500 με τον V12 κινητήρα 6,2-λίτρων αλλά και το κιβώτιο ταχυτήτων μιας Lamborghini Murcielago! Η ιδέα τόσο τρελή με την υλοποίηση ακόμη περισσότερο.

Φυσικά οι εργασίες που έγιναν στο 500αράκι δεν στάθηκαν μόνο στη τοποθέτηση του κινητήρα και του κιβωτίου αφού στην ουσία όλο το σασί είναι νέο πάνω στο οποίο έχουν τοποθετηθεί, ο κινητήρας, το κιβώτιο, οι νέοι άξονες και όλα τα υπόλοιπα. Το σώμα από το 500αράκι έχει φουσκώσει, τα μετατρόχια μεγάλωσαν ενώ στο πλάι υπάρχουν πλέον οι απαραίτητες οπές ώστε να παίρνουν ανάσα τα 580 άλογα που φωλιάζουν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Τρελό!

[/nextpage]

[nextpage title=”Bentley GJ 400″ ]

177448

Το συγκεκριμένο το είδαμε σε video του Jay Leno. Πρόκειται για μια Bentley GJ 400 του 1930 η οποία φορά έναν θηριώδη V12 Merlin κινητήρα αεροσκάφους της Rolls-Royce 27.000 κ.εκ. Ζυγίζει περισσότερο από από 3 τόνους με τον κινητήρα, ο οποίος τοποθετήθηκε σε αρκετά αεροπλάνα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, να αποδίδει γύρω στα 650-700 άλογα. Διαθέτει σύστημα άμεσο ψεκασμού με τον κινητήρα να στέλνει τη κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου. Ένα πραγματικό θεριό άλλης εποχής.

[/nextpage]

[nextpage title=”BMW Z3 V12″ ]

BMW Z3 V12

Δεν τρελάθηκε κάποιος, αλλά το ίδιο το τμήμα Μ της BMW που κατασκεύασε μια one-off πρωτότυπη BMW Z3 η οποία φορά τον θηριώδη V12 5,4-λίτρων M73 κινητήρα της 750i, απόδοσης 330 ίππων στις 5.000 σ.α.λ με 490 Nm ροπής, διαθέσιμα από τις 3.900 σ.α.λ. Η BMW δεν σκέφτηκε ποτέ να το περάσει στη παραγωγή, αλλά με αυτόν τον τρόπο, έδωσε σε κάποιους ιδέες να τοποθετήσουν έναν τέτοιον κινητήρα στη γερασμένη τους Z3. V10 Z3 υπάρχει, άρα γιατί όχι και V12;

[/nextpage]

[nextpage title=”Prius Harley” ]

prius harley

Και όμως, κάποιος το έκανε πραγματικότητα! Τοποθέτησε πάνω σε ένα Toyota Prius τον V-Twin κινητήρα μιας Harley.

[/nextpage]

[nextpage title=”Granada με V8″ ]

IMG_0265

Ζούμε σε έναν τρελό κόσμο, με έναν κάτοχο ενός Ford Granada να τοποθετεί σε αυτό, τον V8 κινητήρα μιας Koenigsegg CCX.

[/nextpage]

[nextpage title=”9-3 Viper V10″ ]

Λατρεύεις την Dodge Viper αλλά λατρεύεις και το Saab 9-3 Estate που έχεις; Δεν θέλεις βρε αδερφέ να παίρνεις μια το ένα και μια το άλλο. Τι κάνεις; Αυτό που έκανε ο Zacco Pelle. Πήρε ολόκληρο το σασί μιας Dodge Viper και το προσάρμοσε πάνω στο σώμα ενός Saab 9-3 Estate. Μετά από πολλές, πολλές, πάρα πολλές ώρες στο συνεργείο με την ηλεκτροκόλληση και τον τροχό να έχουνε πάρει φωτιά, κατάφερε και το έκανε πραγματικότητα!

Και άντε εσύ να το δεις αυτό το θηρίο στο δρόμο και αν πεις ας ανοίξω μαζί του! Δεν θα πιστεύεις τι σε χτύπησε! Ο V10 8.4-λίτρων της Viper κάνει την 9-3 πύραυλο εδάφους-εδάφους.

[/nextpage]

[nextpage title=”Lexus LFA V8″ ]

LexusLFA.TRDV8engine-620x603

Lexus LFA με V8 κινητήρα από αγωνιστικό του NASCAR ως drift car; Ο Yoichi Imamura το σκέφτηκε και το υλοποίησε!

[/nextpage]

[nextpage title=”Elise Typer R” ]

Τι γίνεται όταν κάποιος τοποθετήσει στην Lotus Elise τον K20 V-Tec κινητήρα του προηγούμενου Civic Type R; Αυτό που βλέπεις!

[/nextpage]

[nextpage title=”Continental GT diesel” ]

Bentley Continental GT V6 TDI (8)

Συνήθως οι αλλαγές κινητήρα γίνονται ώστε το αυτοκίνητο να αποκτήσει περισσότερα άλογα, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση είναι διαφορετική. Ο ιδιοκτήτης αυτής της Bentley Continental GT αποφάσισε να πετάξει τον W12 6,0-λιτρο κινητήρα από την Bentley Continental GT επειδή είχε υπερβολικά μεγάλη κατανάλωση και τον αντικατέστησε με τον 3,0-λιτρο V6 TDI από ένα VW Phaeton.

[/nextpage]

[nextpage title=”JCW 2.0 TFSI ” ]

mini-cooper-jcw-racing-project-gets-20-tfsi-and-dsg-photo-gallery_7

Τι δουλειά έχει ο 2,0-λίτρος TFSI κινητήρας του VW Group κάτω από το καπό ενός MINI Cooper JCW θα αναρωτιέσαι. Οι Γερμανοί της McChip το είχαν σαν ιδέα, αλλάζοντας τον 1.600αρη κινητήρα του Mini με τον 2,0-λιτρο TFSI που τον δυνάμωσαν στα 350 άλογα, ενώ αντικατέστησαν και εργοστασιακό, εξατάχυτο, χειροκίνητο κιβώτιο με ένα DQ250 εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DSG), τοποθετώντας και ένα μοχλό αλλαγής αλά-σειριακό. Η δύναμη εξακολουθεί να περνάει στον δρόμο από τους εμπρός τροχούς αλλά το έργο τους κάνει λίγο ευκολότερο το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που τοποθέτησε ο βελτιωτής.

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...
Autoblog.gr