GP Καναδά 2015: Η απάντηση του Hamilton

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Αγώνας” ]

hamilton canada2

Νικητής του φετινού Καναδικού GP αναδείχθηκε ο Lewis Hamilton έπειτα από μάχη που είχε με τον έτερο οδηγό της Mercedes, Νico Rosberg. Στην τρίτη θέση τερμάτισε για πρώτη φορά φέτος ο οδηγός της Williams, Valtteri Bottas.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα του Μόντρεαλ ήταν άριστες με την θερμοκρασία στον αέρα να είναι 20 βαθμοί Κελσίου και 39 στο οδόστρωμα. Η εκκίνηση δόθηκε με τον Lewis Hamilton να φεύγει πολύ καλά, όπως και Nico Rosberg, Kimi Raikkonen και Valtteri Bottas. Μοναδικός κερδισμένος της εκκίνησης ήταν ο Nico Hulkenberg, ο οποίος και κατάφερε να περάσει τον Pastor Maldonado, ανεβαίνοντας στην 6η θέση. Καλή εκκίνηση είχε και ο Fernando Alonso ο οποίος από 13ος ανέβηκε στην 11η θέση.

Έχοντας μπει στον 4ο γύρο, ο Sebastian Vettel είχε ήδη φτάσει τον Fernando Alonso, ο οποίος είχε χάσει μία θέση στον προηγούμενο γύρο. Ο Γερμανός οδηγός πέρασε με αρκετή ευκολία τον Ισπανό στην πίσω ευθεία της πίστας χωρίς καν την βοήθεια του DRS, ανεβαίνοντας στην 13η θέση.

Στην κορυφή όμως, o Lewis Hamilton είχε αρχίσει να μπαίνει στο κλίμα της πίσταw γράφοντας στον 7ο γύρο το 1.18.817 το οποίο ήταν και ταχύτερος γύρος μέχρι εκείνη την στιγμή στην πίστα, ανοίγοντας την διαφορά με τον δεύτερο Rosberg στα 2,7 δευτ. και στα 3,8 δευτ. από τον τρίτο Kimi Raikonnen. Στον 8ο γύρο μπήκε για το πρώτο του pit stop ο Sebastian Vettel κάνοντας 6,6 δευτερόλεπτα στάση, φορώντας την μαλακή γόμα (είχε ξεκινήσει με την πολύ μαλακή γόμα). Η κατάταξη στους πρώτους 12 γύρους με την σειρά ήταν Hamilton, Rosberg, Raikkonen, Bottas, Grosjean, Hulkenberg, Maldonado, Kvyat, Perez και Ricciardo.

MONTREAL (CANADA) © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)

Ο Pastor Maldonado είχε αρχίσει να πλησιάζει αρκετά τον Nico Hulkenberg θέλοντας να κερδίσει και πάλι την 6η θέση που είχε χάσει στην εκκίνηση του αγώνα. Ο πολύ φορμαρισμένος αυτή την εποχή, Sergio Perez, και αυτός με την σειρά του, πλησίαζε με γρήγορο ρυθμό τον Danil Kvyat, ο οποίος βρισκόταν στην 8η θέση. Φουριόζος φαίνεται ότι είχε μπει στον αγώνα ο Felipe Massa, ο οποίος είχε ανέβει στην 9η θέση, περνώντας όποιον είχε μπροστά του με σχετική ευκολία.

Βλέποντας, η ομάδα της Lotus, ότι ο Pastor Maldonado αδυνατούσε να περάσει τον Nico Hulkenberg, στον 19ο γύρο τον βάζει στα pit τοποθετώντας του την μαλακή γόμα. Θύμα των ορέξεων αρκετών οδηγών είχε πέσει ο Fernando Alonso ο οποίος αν και είχε ξεκινήσει καλά, στον 20ο γύρο είχε πέσει στην 15η θέση δείχνοντας την αδυναμία του μονοθεσίου της McLaren Honda. O Felipe Massa συνέχιζε την ανοδική του πορεία περνώντας και τον Danil Kvyat. Είχε ανέβει στην 7η θέση φορώντας την μαλακή γόμα από την αρχή του αγώνα, έχοντας 4,8 δευτερόλεπτα μπροστά του τον Nico Hulkenberg.

Ο ρυθμός του Lewis Hamilton είχε πέσει στον 24ο γύρο, στο 1.18.897, δείχνοντας ότι η πιο πιθανή στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι πρωτοπόροι ήταν αυτοί του ενός pit stop. Ο εκνευρισμός του Fernando Alonso, μετά το team radio που είχε με την ομάδα του, ήταν μεγάλος. Ο μηχανικός του Ισπανού ζήτησε να εξοικονομήσουν καύσιμα και κάπου εκεί ήρθε ο εκνευρισμός του Alonso. Ο Alonso αρνήθηκε να το κάνει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν συμπεριφέρομαι σαν ερασιτέχνης!

Ο 27ος γύρος ήταν ο γύρος του Kimi Raikkonen καθώς μπήκε στα pit, έβαλε την μαλακή γόμα και στον γύρο εξόδου, στην στροφή 10 συγκεκριμένα, έχασε το πίσω μέρος της Ferrari του, καταφέρνοντας όμως να το επαναφέρει στην πορεία του. Το λάθος του Φιλανδού επωφελήθηκε ο Bottas, τον οποίο η Williams τον τράβηξε άμεσα στα pit και με την έξοδο του είχε κερδίσει την 3η θέση. Για pit stop μπήκαν και οι δύο Mercedes στον 31ο γύρο, χωρίς να αλλάξει η σειρά των οδηγών της.

MONTREAL, QC - JUNE 06: Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing drives during qualifying for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 6, 2015 in Montreal, Canada. (Photo by Charles Coates/Getty Images)

Έχοντας μπει στον 35ο γύρο, φαίνεται ότι η μαλακή γόμα λειτουργούσε καλύτερα στο μονοθέσιο του Nico Rosberg από ότι σε αυτό του Lewis Hamilton. Η διαφορά μεταξύ των δύο, είχε πέσει στα 1,6 δευτερόλεπτα με τον Γερμανό να κερδίζει 0,88 δευτ. στον 34ο γύρο. Στον ίδιο γύρο, είχε δημιουργηθεί τραινάκι, με τους Massa, Grosjean και Vettel να είναι όλοι μέσα στο δευτερόλεπτο. Στο τέλος του ίδιου γύρου, μπήκε για το δεύτερο pit stop του και ο Sebastian Vettel βγαίνοντας στην 9η θέση.

Ο Nico Rosberg φαίνεται ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα με τα φρένα του καθώς ο μηχανικός του, του επέστησε την προσοχή για τους επόμενους 10 γύρους (η διαφορά με τον 1ο Hamilton ήταν και πάλι 2,6 δευτ.). 38 γύρους κράτησε την μαλακή γόμα ο Felipe Massa και βγαίνοντας από τα pit, βρέθηκε στην 9η θέση. Ταχύτερο γύρο στον 40ο γύρο έκανε ο Sebastian Vettel με το 1.17.299 που έγραψε, να είναι το αποτέλεσμα των φρέσκων ελαστικών που είχε.

Στον 41ο γύρο, νέο pit stop για τον Kimi Raikkonnen ο οποίος φόρεσε την πολύ μαλακή γόμα για τους 28 εναπομείναντες γύρους (βγήκε στην 4η θέση). Ο teammate του Φιλανδού, Sebastian Vettel, επωφελούμενος των φρέσκων ελαστικών είχε κολλήσει πίσω από τον συμπατριώτη του, Nico Hulkenberg, θέλοντας να κερδίσει την 7η θέση. Οι Vettel και Hulkenberg ξεγέλασαν τον τηλεοπτικό φακό μίας και φάνηκαν αρχικά ότι ακούμπησαν, αλλά τελικά ο Niko Hulkenberg είχε μόνο κάνει τετ α κε. Την αδυναμία του να ξεφύγει από τον teammate του Nico Rosberg, ο οποίος είχε πλέον ρίξει και πάλι την διαφορά στο 1,4 δευτ., είχε ο Lewis Hamilton.

Το τέλος του αγώνα για τον Fernando Alonso ήρθε στον 47ο γύρο. Να σου υπενθυμίσω ότι ο Ισπανός είχε βάλει νέο κινητήρα το Σαββάτο το πρωί κατά την διάρκεια του FP3. Η αιτία και πάλι αυτής της εγκατάλειψης, όπως ανέφερε ο Alonso, ήταν ο κινητήρας της Honda και η απουσία δύναμης του.

Jenson Button on track.

Στον 50ο γύρο έγινε και το συμβάν του αγώνα καθώς στην προσπάθεια να ρίξει γύρο ο Romain Grosjean στον Stevens, ο Γάλλος οδηγός βρήκε με το πίσω αριστερό τροχό την μπροστά δεξιά πλευρά της αεροτομής του Stevens. Ο Romain Grosjean τιμωρήθηκε με πέναλτι stop and go πέντε δευτερολέπτων. Νέα προσπέραση για τον Sebastian Vettel επί του Pastor Maldonado, με τον Γερμανό να κερδίζει την 5η θέση και να έχει πλέον τον Kimi Raikkonen μπροστά του. Τέλος αγώνα και για τον Jenson Button. Ο Βρετανός κατάφερε να κάνει 12 γύρους περισσότερους από τον teammate τους, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του Eric Boullier που είπε πως η ομάδα της McLaren Honda θέλει βελτίωση παντού.

Έχοντας μπει στους τελευταίους 10 γύρους η διαφορά των δύο πρωτοπόρων παρέμενε σταθερή στο 1,3-1,4 δευτ. με την μόνη μάχη που υπήρχε να ήταν αυτή μεταξύ του Pastor Maldonado και του Felipe Massa. O Βραζιλιάνος οδηγός της Williams πέρασε εύκολα τον Maldonado και ανέβηκε στην 6η θέση. Vettel και Massa σίγουρα είναι τα δύο πρόσωπα του αγώνα, καθώς με την αγωνιστικότητα τους και με τις πολλές προσπεράσεις κατάφεραν να κερδίσουν πολλές θέσεις μέχρι να φτάσουν στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα.

Circuit Gilles Villeneuve, Montreal, Canada. Saturday 6 June 2015. Valtteri Bottas, Williams FW37 Mercedes. Photo: Glenn Dunbar/Williams ref: Digital Image W89P7903

Η καρό σημαία έπεσε με μεγάλο νικητή τον Lewis Hamilton, δεύτερο τον Nico Rosberg και τρίτο τον Valtteri Bottas στο πρώτο φετινό του βάθρο. Με την σειρά μετά του τρεις πρωτοπόρους τερμάτισαν οι Raikkonen, Vettel, Massa, Maldonado, Humlkenberg, Kvyat και o Romain Grosjean.

Στη βαθμολογία των οδηγών ο Lewis Hamilton αύξησε τη διαφορά του από τον Rosberg, με τον Βρετανό να παραμένει στη πρώτη θέση με 151 βαθμούς και τον Γερμανό να ακολουθεί με 134. Στη τρίτη θέση ο Vettel με 108 βαθμούς. Στους 72 βαθμούς ο Raikkonen, με τις δύο Williams ν’ ακολουθούν με τον Bottas στους 57 και τον Massa στους 47. Ο Ricciardo βρίσκεται στην 7η θέση με 35 βαθμούς, ενώ στην 8η βρίσκεται ο Kvyat με 19.

Στους κατασκευαστές, η Mercedes προηγείται με 285 βαθμούς, με την Ferrari να ακολουθεί με 180 και την Williams με 104. Η Red Bull βρίσκεται στη 4η θέση με 54 βαθμούς, η Lotus ανέβηκε στην 5η με 23, με την Sauber να ακολουθεί με 21, όσους και η Force India. H Toro Rosso βρίσκεται στην 8η θέση με 15 βαθμούς, με την McLaren και τους 4 βαθμούς της να βρίσκεται στην 9η θέση.

Επόμενος αγώνας στην Αυστρία το τριήμερο 19-21 Ιουνίου στην πίστα του Red Bull Ring.

[/nextpage]

[nextpage title=”Αποτελέσματα” ]

Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος Βαθμοί
1 Lewis Hamilton Mercedes 1:31:53.145 25
2 Nico Rosberg Mercedes +2.285s 18
3 Valtteri Bottas Williams +40.666s 15
4 Kimi Räikkönen Ferrari +45.625s 12
5 Sebastian Vettel Ferrari +49.903s 10
6 Felipe Massa Williams +56.381s 8
7 Pastor Maldonado Lotus +66.664s 6
8 Nico Hulkenberg Force India +1 lap 4
9 Daniil Kvyat Red Bull +1 lap 2
10 Romain Grosjean Lotus +1 lap 1
11 Sergio Perez Force India +1 lap 0
12 Carlos Sainz Toro Rosso +1 lap 0
13 Daniel Ricciardo Red Bull +1 lap 0
14 Marcus Ericsson Sauber +1 lap 0
15 Max Verstappen Toro Rosso +1 lap 0
16 Felipe Nasr Sauber +2 laps 0
17 Will Stevens Marussia +4 laps 0
RT Roberto Merhi Marussia DNF 0
RT Jenson Button McLaren DNF 0
RT Fernando Alonso McLaren DNF 0

[/nextpage]

[nextpage title=”Βαθμολογίες” ]

[tabs slidertype=”top tabs” fx=”slide”] [tabcontainer] [tabtext]Βαθμολογία Οδηγών[/tabtext] [tabtext]Βαθμολογία Κατασκευαστών[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab]

Θέση Οδηγός Βαθμοί
1 Lewis Hamilton 151
2 Nico Rosberg 134
3 Sebastian Vettel 108
4 Kimi Räikkönen 72
5 Valtteri Bottas 57
6 Felipe Massa 47
7 Daniel Ricciardo 35
8 Daniil Kvyat 19
9 Romain Grosjean 17
10 Felipe Nasr 16
11 Sergio Perez 11
12 Nico Hulkenberg 10
13 Carlos Sainz 9
14 Max Verstappen 6
15 Pastor Maldonado 6
16 Marcus Ericsson 5
17 Jenson Button 4
18 Fernando Alonso 0
19 Roberto Merhi 0
20 Will Stevens 0

[/tab] [tab]

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Mercedes 285
2 Ferrari 180
3 Williams 104
4 Red Bull 54
5 Lotus 23
6 Sauber 21
7 Force India 21
8 Toro Rosso 15
9 McLaren 4
10 Manor 0

[/tab] [/tabcontent] [/tabs]

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr